Megane RS, tuning debata
Re: Megane RS, tuning debata
pol je menjalnik podoben ali celo isti kot pri m3 rs?
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Podoben, vendar še močnejši.Je pa enak kot na 175 DCI RS.

RenaultSport all the way!!!
Evo nekaj slik glave, sesalnega kolektorja v delu...
Tako je glava izgledala.Bilo je veliko nepravilnosti pri odlitkih.Glava ni niti približno na takšnem nivoju kot je pri cliu rs200...

Tako je glava izgledala.Bilo je veliko nepravilnosti pri odlitkih.Glava ni niti približno na takšnem nivoju kot je pri cliu rs200...

Se zanašajo na boost ne na glavo. 
Ja boost pomaga sigurno
.Sicer res ni potrebe po takši natančnosti kot je pri NA motorjih.
Čakam še vodila ventilov.Pri izbiri materiala za ta vodila sem doktoriral
.
Čakam pa še izpušni kolektor in pa izpušno ohišje turba, katero sem dal keramično "oblečt" za znižanje temperature v motornem prostoru.
Prilagam še dve sliki glave
Na teh slikah glava še ni končana!
Čakam še vodila ventilov.Pri izbiri materiala za ta vodila sem doktoriral
Čakam pa še izpušni kolektor in pa izpušno ohišje turba, katero sem dal keramično "oblečt" za znižanje temperature v motornem prostoru.
Prilagam še dve sliki glave
Na teh slikah glava še ni končana!

in kakšn je zaključek doktorata ?
a kanale si samo sčistu al si jih tud večov ? pa s čem si jih sčistu če si jih..
Drgač pa zgleda preveč lepo za u avto ker bo čez nekaj k km spet isto
a kanale si samo sčistu al si jih tud večov ? pa s čem si jih sčistu če si jih..
Drgač pa zgleda preveč lepo za u avto ker bo čez nekaj k km spet isto
keramika za turbino...kam gre potem visek temperature? kako spremeni "fiziko" znotraj polza?
drugo kar mi pade na pamet:turbo se pocasneje ohlaja, torej "motorja ne smes ugasnit po par minutah prostega teka" ampak ga moras hladiti se dalj casa?
drugo kar mi pade na pamet:turbo se pocasneje ohlaja, torej "motorja ne smes ugasnit po par minutah prostega teka" ampak ga moras hladiti se dalj casa?
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Mene pa zanima,če se da dobiti variabilo turbino?
Tako to zgleda:
http://www.youtube.com/watch?v=MDazh7f1Q_o" onclick="window.open(this.href);return false;
@frankie
Odvecna temperatura gre ven, skozi izpuh...Višja kot je temperatura plinov večji je pretok, hitrejši je spool up etc.
Hlajenje turba na mestu nikoli ni bila optimalna rešitev.Lahko ti pokažem, ko avto zapelješ iz racelanda in stojiš na mestu 10 min pa vseskupaj še vedno žari.Ko pa se zapelješ, temperatura bistveno hitreje pade.
Drugače pa ima megane zunanjo električno pumpo, katera se vključi ko temperatura vode pri izključenem avtu preseže 95 stopinj in začne potiskati vodo skozi hladilnik in kartušo ležaja turba .
@KONDOR
Uff tega je pa trenutno zelo malo.Mislim, da jo za enkrat uporablja samo porsche..
http://www.youtube.com/watch?v=MDazh7f1Q_o" onclick="window.open(this.href);return false;
@frankie
Odvecna temperatura gre ven, skozi izpuh...Višja kot je temperatura plinov večji je pretok, hitrejši je spool up etc.
Hlajenje turba na mestu nikoli ni bila optimalna rešitev.Lahko ti pokažem, ko avto zapelješ iz racelanda in stojiš na mestu 10 min pa vseskupaj še vedno žari.Ko pa se zapelješ, temperatura bistveno hitreje pade.
Drugače pa ima megane zunanjo električno pumpo, katera se vključi ko temperatura vode pri izključenem avtu preseže 95 stopinj in začne potiskati vodo skozi hladilnik in kartušo ležaja turba .
@KONDOR
Uff tega je pa trenutno zelo malo.Mislim, da jo za enkrat uporablja samo porsche..

Razlika je očitna že samo, če poviješ izpušni kolektor s toplotnim trakom. Kar žari del, kjer ni več povito naprej. Pri turbo motorju so temperature verjetno še višje?
In kakšne so želje oz. cilji?
In kakšne so želje oz. cilji?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
To vem ja,ampak bi bila najbolj elegantna rešitevSokol napisal/-a:Tako to zgleda:
,
@KONDOR
P.S. Po posegu,ki sva ga naredila je čas od 100-200 10.3 s
Marca nadaljujeva
Do koliko je mejna temparatura olja?
odvisno od olja
http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;Re: Megane RS, tuning debata
Imam Elf SXRDrmo.JR napisal/-a:odvisno od olja