clio 1.8 16v l.92- obnova
Re: clio 1.8 16v l.92- obnova
včeraj sem dobil nekaj speskanih aluminjastih kosov motorja, im moram reči da sem več kot zadovoljen, peska mi mi prijatelj, s "steklenim peskom" namenjenim prav za aluminj, tako da sem danes jih samo spihal, izbil stare semeringe, očistil z nitro razredčilom, še enkrat spihal ter polakiral z lakom v spreju---->boljše kot novo:D Slike prilimam ko dobim nove kose ker sem te že skrbno zavil v folijo ter spravil v škatlo:D heh:$
Lp Biste!
Lp Biste!
Z veseljem preberem vsako novo objavo v tej temi.
Pohvale za temeljito obnovo.
Pohvale za temeljito obnovo.
evo spet nekaj novega:D heh malo moram pohiteti ker bom ta avto sproti še izdelal za zaključno nalogo v šoli 
In sicer
tole se je delalo v zadnjih dveh dneh:
Dobil sem aluminjaste kose od kolega tako da sem jih najprej spihal ker je bilo polno "steklene mivke" še na kosih nato obrisal z nitrom, nato pa polakiral:)

Da vas malo podražim:D heh (sesalni kolektor,ter še nekaj majhnig nosilčkov itd...)

Oljno korito...

Polakirani deli

Ter kosi ki so pripravljeni za vgradnjo zaviti v folijo, da se ne obrdgnejo, ter da se na njih ne nabira prah:D heh ja PICAJZL SEM JBG:D
No dokončal sem tudi glavo, polepal sem ventile, s tem bom dosegel večje ujemanje sedeža ter ventila,
posledično pa tudi večjo kompresijo...

Kljukice so povsod
Komaj sem čakal ta dan
heh. Delo je tako enolično da se naveličaš
prav hitro, Povprečno 30 min za en ventil... pazljiv moraš biti pa tudi zelo!

Sesalni ventili ter Srednja ter fina pasta.

Izpušni ventili, ter moje specijalno home made ročno orodje

uporabljene tekoče brusilne paste, ki so namenjene prov za ta namen, vendar že malo stare:D

Kupil sem tudi nove vijake za mostičke, ki držijo odmične gredi ter še nekaj nekaterih vijakov, kateri so se uničilo ob podiranju motorja....Nisem dobil čisto indentičnih, vendar bo šlo skupaj... so pa trdni 10.9 in ne 8.8....

To mi pa omogoča da lahko delam v mrzlih dnevih kot so sedaj
Lp Biste!
In sicer
Dobil sem aluminjaste kose od kolega tako da sem jih najprej spihal ker je bilo polno "steklene mivke" še na kosih nato obrisal z nitrom, nato pa polakiral:)

Da vas malo podražim:D heh (sesalni kolektor,ter še nekaj majhnig nosilčkov itd...)

Oljno korito...

Polakirani deli

Ter kosi ki so pripravljeni za vgradnjo zaviti v folijo, da se ne obrdgnejo, ter da se na njih ne nabira prah:D heh ja PICAJZL SEM JBG:D
No dokončal sem tudi glavo, polepal sem ventile, s tem bom dosegel večje ujemanje sedeža ter ventila,
posledično pa tudi večjo kompresijo...

Kljukice so povsod
prav hitro, Povprečno 30 min za en ventil... pazljiv moraš biti pa tudi zelo!

Sesalni ventili ter Srednja ter fina pasta.

Izpušni ventili, ter moje specijalno home made ročno orodje

uporabljene tekoče brusilne paste, ki so namenjene prov za ta namen, vendar že malo stare:D

Kupil sem tudi nove vijake za mostičke, ki držijo odmične gredi ter še nekaj nekaterih vijakov, kateri so se uničilo ob podiranju motorja....Nisem dobil čisto indentičnih, vendar bo šlo skupaj... so pa trdni 10.9 in ne 8.8....

To mi pa omogoča da lahko delam v mrzlih dnevih kot so sedaj
Lp Biste!
pozabil sem dodati da odgovori, graje... itd so zaželjeni 
Super zgleda
Pohvale!
Me sam zanima kolko let šole je potrebno da lahko spelješ en tak projekt? Ker znanja imaš ogromno.
Lp
Me sam zanima kolko let šole je potrebno da lahko spelješ en tak projekt? Ker znanja imaš ogromno.
Lp
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
šole heh jah jz sem naredil šolo za avtoserviserja, zdaj sem v 5 letniku za avtoservisernega tehnika... Je pa tko č te stvar zanima, da imaš veliko volje, potrpljenja se da naredit.. znanje.. tko bom reku iz lastnih izkušenj, potem pa še kar sem mel prakse, ter kar delam ob sobotih in po šoli na vulco servisu, pa pri kolegu ki obnavlja katrce.. bom rekel da sem se večino prakse ter teorije navadil pri kolegu ki ima tisto modro r4 alpine.. heh
Lp!
Lp!
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Lepo rihtaš, pohvalno.
Se še spomnim, ko si mi na racelandu omenil, da boš sam naredil totalno obnovo... Nisem si mislil, da boš šel toliko v detajle in da boš tako kvalitetno pristopil k stvari..
Svaka čast.. Komaj čakam, da dokončaš in da se dobimo na kakem ventilar meetu
Se še spomnim, ko si mi na racelandu omenil, da boš sam naredil totalno obnovo... Nisem si mislil, da boš šel toliko v detajle in da boš tako kvalitetno pristopil k stvari..
Svaka čast.. Komaj čakam, da dokončaš in da se dobimo na kakem ventilar meetu
hehe mah ko začneš in premišljuješ... reskiraš kak evro več in narediš tako kot se zagre...
jah to pa obvezno:)
jah to pa obvezno:)
Hehe, prebral celo temo. Vsaka čast za tole obnovo. Me veseli da bo avto spet na cesti v stanju kot si ga zasluži
Drugače pa sem osebno poznal oba lastnika, ki sta imela pred tabo ta avto (Denisa in Aleksa).
Spomini na good old times in pokanje brez kat-a.
No ja, nismo ga glih šparal
Drugače pa sem osebno poznal oba lastnika, ki sta imela pred tabo ta avto (Denisa in Aleksa).
Spomini na good old times in pokanje brez kat-a.
No ja, nismo ga glih šparal
heh na avtu bo use zrihtano tko kt mora... mašina se je (mora se samo še sestavit) generalno obnovila veliko delov je kar je okol motorja novih... tako da nebo kakšnih problemov vsaj upam
heh... drugače pa avto se bo vozil od spomladi po prvem močnem dežju ko bodo nehali soliti do prvega soljenja ceste jeseni... ker vsak ve kaj naredi sol s pločevino pa naj bo ta še toliko zaščitena pride do pleha in se pojavi rja.. Pri teh avtih moraš pazit da imajo dovolj olja, ter da je le ta dovolj ogret pa se ga komot pritisne. Ps tudi pri meni je že pokalo ter pokazal se plav ogenj izpuha...
heh. Pa še to je da se bo avto ulavfalo, vsaj 2000km ter seveda menjava vseh tekočin ter filtrov preden bo sploh kaj obremenjen z kakšnimi visokimi vrtljaji čez 4000 obratov in podobno...
Glede šparanja avta pri ulaufavanju se raje malo pozanimaj, ker lahko narediš veš škode kot koristi z "božanjem" 
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
glede tega sem preletev že kar nekaj po googlu itd povprašal marsikaterega mehanika, tudi mehanika ki šraufa dirkalne avte... na koncu sem prišel do zaključka: da dirkalne motorje se ulaufa na agresivni način zato da dobijo maximalne konje navor itd... vendar pri temu ne gledajo na porabo olja... saj kot vemo se ponavadi dirkalni motorji odpirajo približno na 2,3 sezone... Ta avtomobil pa obnavljam da ga bom imel za normalno uporabo oz ob "nedeljah", da bo deloval vsaj 100000 km brez problema. ter več let ga bom pa ulaufal tako kot sem zgoraj že omenil.... nevem to je moje mnenje..
Lp!
Lp!
Kako lahko narediš več škode če ga šparaš?
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Poglej si recimo dyno od lani, kakšne so bile razlike med Clioti RS. Eden šparan 2k km, drugi pa "tiščan" skoraj od novega
En vožen 1x tedensko, drug v uporabi vsak dan.
Sej men je vseeno, samo če daš toliko za motor pa če je iz nule, pač poskrbiš da je pravilno utečen. Ni pa samo en postopek, tako da se pač obrneš na nekoga, ki ima to v malem prstu.
Sej men je vseeno, samo če daš toliko za motor pa če je iz nule, pač poskrbiš da je pravilno utečen. Ni pa samo en postopek, tako da se pač obrneš na nekoga, ki ima to v malem prstu.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
joj, joj, joj....pa v avtomehanicni soli res nic pametnega ne naucijo? Mehanik ti je rekel da se dirkalne motorje ulaufa na "hiter" nacin zato da dobijo cimvec moci in navora? Ce je to res, si mogoce pomislil zakaj je temu tako? Fora je ker ce ulafas na "hiter" nacin (jaz temu pravim pravi nacin) se batni obrocki ulezejo tako kot je treba (na tvoj nacin se nikol ne bodo) in edino na ta nacin ne bo nobenega pihanja mimo obrockov in obrocki bodo posnemali olje s sten tako kot morajo.
sicer pa je tukaj se kaj drugega pomembno kot pa to da so novi obrocki (pravi ring gap, piston to wall clearance itd.)
Pa glede na to da si se tako potrudil z vsemi stvarmi (peskanje, lakiranje), bi lahko se malo reskiral in dal naredit sedeze kot se zagre, ker s temi pastami po domac povedan vse sam zjebes. Moras vedeti da sedez popravljas z ventilom, kar pomeni da sedez "ravnas", v ventil pa delas luknjo, kar ni dobro. To se je vcasih delalo. Sploh pa ce gledas na performance motorja potem tako pomembno stvar kot je sedez naredis tako kot je treba.
Vzemi moj post kot dobronameren in ne kot podjebavanje.
sicer pa je tukaj se kaj drugega pomembno kot pa to da so novi obrocki (pravi ring gap, piston to wall clearance itd.)
Pa glede na to da si se tako potrudil z vsemi stvarmi (peskanje, lakiranje), bi lahko se malo reskiral in dal naredit sedeze kot se zagre, ker s temi pastami po domac povedan vse sam zjebes. Moras vedeti da sedez popravljas z ventilom, kar pomeni da sedez "ravnas", v ventil pa delas luknjo, kar ni dobro. To se je vcasih delalo. Sploh pa ce gledas na performance motorja potem tako pomembno stvar kot je sedez naredis tako kot je treba.
Vzemi moj post kot dobronameren in ne kot podjebavanje.
Enigma motorsport