Menjava žarnice dolge luči Megane II

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
grega09

Menjava žarnice dolge luči Megane II

Odgovor Napisal/-a grega09 »

Torej na Meganu II, letnik 2008, mi je pregorela žarnica dolge luči (naj bi bila H1 sorte) na voznikovi strani.
Za menjavo zasenčene (H7) sem že kar hiter (crknejo pa tudi na pol leta :( ), prvič sem si pomagal s tem vodičem: http://naredisam.blogspot.com/2009/07/k ... njati.html.
Zanima me pa, če ima kdo podobne ali kakršnekoli druge napotke za menjavo žarnice dolge luči, ker imam občutek, da ne bom prišel z roko zraven čez luknjo pri kolesu. Med drugim sem pa tudi firbčen kako se zamenjajo žarnice pozicijske luči in smerokaza.
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Re: Menjava žarnice dolge luči Megane II

Odgovor Napisal/-a jure »

na tvojo zalost bos mogel akumulator ven vzet ,ker samo od tam lahko menjas dolgo luc in pozicijo.
grega09

Potem pa še eno vprašanje: Je pri odstranitvi akumulatorja kakšen poseben postopek (pri vsej tej elektroniki nikoli ne veš...)?
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

ne ni noben poseben postopek. drugače sem pri sebi tudi celo luč odmontiral da sem zamenjal dolgo luč.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

grega09 napisal/-a:Potem pa še eno vprašanje: Je pri odstranitvi akumulatorja kakšen poseben postopek (pri vsej tej elektroniki nikoli ne veš...)?
Po "pravilu" najprej odklopiš - klemo nato + :D Pa ko nazaj priklaplaš imej vrata priprta ali šipo dol, ker sem že videl ko se mu je avto zaklenil ključ je bil pa v avtu :roll:
RenaultSport
grega09

Sem zrihtal. Da napišem, če koga zanima postopek pri zamenjavi žarnice leve dolge luči (H1).
Najprej je potrebno pred akumulatorjem odstraniti cev za zrak ter odvijačiti kontakte na akumulatorju. Nato moraš odvijačiti pritrdilo akumulatorja (torx nastavek), ki je pod akumulatorjem, da lahko potem umakneš akumulator. Nato odstraniš gumijasti pokrov in zamenjaš žarnico. V ležišču je fiksirana z vzmetjo iz tanke žice. Menjava je dokaj enostavna. Nato nazaj vse v obratnem vrstnem redu. Priskrbi si tudi kodo za odkodiranje radia, saj je po priključitvi akumulatorja to potrebno storiti. Vse drugo dela normalno kot prej. :D
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a jure »

grega09 napisal/-a:Sem zrihtal. Da napišem, če koga zanima postopek pri zamenjavi žarnice leve dolge luči (H1).
Najprej je potrebno pred akumulatorjem odstraniti cev za zrak ter odvijačiti kontakte na akumulatorju. Nato moraš odvijačiti pritrdilo akumulatorja (torx nastavek), ki je pod akumulatorjem, da lahko potem umakneš akumulator. Nato odstraniš gumijasti pokrov in zamenjaš žarnico. V ležišču je fiksirana z vzmetjo iz tanke žice. Menjava je dokaj enostavna. Nato nazaj vse v obratnem vrstnem redu. Priskrbi si tudi kodo za odkodiranje radia, saj je po priključitvi akumulatorja to potrebno storiti. Vse drugo dela normalno kot prej. :D
meni se je pa zgubila ta zica ki drzi zarnico v sedlu.kje bi lahko dobil drugo.ve kdo
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

jure napisal/-a:
grega09 napisal/-a:Sem zrihtal. Da napišem, če koga zanima postopek pri zamenjavi žarnice leve dolge luči (H1).
meni se je pa zgubila ta zica ki drzi zarnico v sedlu.kje bi lahko dobil drugo.ve kdo
Od enega razbitega ven vzet ali pa če sam zakriviš tak "drat", da se, samo identičnega boš težko naredil.
RenaultSport
Odgovori