Scenic-volan vleče v desno

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
felix963

Scenic-volan vleče v desno

Odgovor Napisal/-a felix963 »

Na Scenicu mi vleče volan v desno. Bil na optiki, vse OK. Pravijo, da ima vsaka cesta naklon in visi proti bankini ter zato vleče volan.
Če spustim volan, imam občutek, da avto kar počasi zavija proti bankini.
Imam občutek, da vseeno preveč vleče????
Prej sem vozil golfa, pa tega občutka nisem imel.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Scenic-volan vleče v desno

Odgovor Napisal/-a Spula »

felix963 napisal/-a:Na Scenicu mi vleče volan v desno. Bil na optiki, vse OK. Pravijo, da ima vsaka cesta naklon in visi proti bankini ter zato vleče volan.
Če spustim volan, imam občutek, da avto kar počasi zavija proti bankini.
Imam občutek, da vseeno preveč vleče????
Prej sem vozil golfa, pa tega občutka nisem imel.

Probaj zamenjati gume naprej nazaj. Namreč sem imel primer, ko smo dali na avto nove gume (vse 4) pa avto na optiko ampak je še kar vlekel nato smo gume zamenjali naprej/nazaj in je bilo OK. A to se je pojavlo kar naenkrat? Imaš kakšen luft na podvozju?
RenaultSport
Uporabniški avatar
felix963

Odgovor Napisal/-a felix963 »

Avto sem kupil pred par meseci, rabljen. Pri pregledu ni bilo opaziti kakšnih poškodb oz. popravil, optika je bila ok, prav tako ni bilo ugotovljenih nobenih hib na tehničnem pregledu.
Gume sem kupil nove, pa je enako.
Res, da ga vleče rahlo, če spustiš volan, ga počasi vleče proti robu vozišča, ampa na vseh voziščih tudi ne. Moraš pa stalno volan malo držat kontra.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

felix963 napisal/-a:Avto sem kupil pred par meseci, rabljen. Pri pregledu ni bilo opaziti kakšnih poškodb oz. popravil, optika je bila ok, prav tako ni bilo ugotovljenih nobenih hib na tehničnem pregledu.
Gume sem kupil nove, pa je enako.
Res, da ga vleče rahlo, če spustiš volan, ga počasi vleče proti robu vozišča, ampa na vseh voziščih tudi ne. Moraš pa stalno volan malo držat kontra.
Tudi v mojem primeru je bila optika ok (gledali smo 2x) in tudi gume so bile nove zgleda je bila ze nova čudna ko smo jih pa zamenjali naprej/nazaj je bilo pa ok.
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Sem 2x delal optiko na Laguni in 1x na 19ki. Pri 19ki na že precej zmatraih gumah vse super-duper krasno, pri Laguni pa je po obeh optikah vleklo malo v desno. Vse delano pri istem človeku. Povedal mi je, da je pri avtih s servo zelo težko naštimat, da teče popolnoma ravno tudi, če na mizi izgleda vse ok.

Isto sem videl tudi pri vseh novih službenih vozilih, kar sem jih imel možnost voziti: VW Up, VW CC, Nissan QQ, Nissan Juke, Peugeot Tepee, Peugeot kombi... Povsod gre malo v desno.
Odgovori