problem vžiganja

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
jovanni

problem vžiganja

Odgovor Napisal/-a jovanni »

Imam probleme z cliotom 1,5dci letnik 2003.
začelo se mi je dogajat da dlje časa vergla in ko prižge se takoj ugasne
.po večkratnih poskusih mi vžge in dela normalno.dogaj se le ko je hladen in sem pomislil na grelne svečke,vendar se mi je med vožnjo po avtocesti tudi prižgala opozorilna lučka v obliki spirale ,ter posodica z stopom.svetile so le par sekund in nato ugasnile .vozil sem naprej normalno.ko sem prišel domov sem ga ugasnil in prižgal normalno,tako da ne vem kje bi bil lahko problem.filtri so bili pred kratkim zamenjani,štarter je vredu in baterija tudi.
ali bi mogoče kdo vedel v čem bi lahko bil problem?

hvala
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: problem vžiganja

Odgovor Napisal/-a Spula »

jovanni napisal/-a:Imam probleme z cliotom 1,5dci letnik 2003.
začelo se mi je dogajat da dlje časa vergla in ko prižge se takoj ugasne
.po večkratnih poskusih mi vžge in dela normalno.dogaj se le ko je hladen in sem pomislil na grelne svečke,vendar se mi je med vožnjo po avtocesti tudi prižgala opozorilna lučka v obliki spirale ,ter posodica z stopom.svetile so le par sekund in nato ugasnile .vozil sem naprej normalno.ko sem prišel domov sem ga ugasnil in prižgal normalno,tako da ne vem kje bi bil lahko problem.filtri so bili pred kratkim zamenjani,štarter je vredu in baterija tudi.
ali bi mogoče kdo vedel v čem bi lahko bil problem?

hvala
Verjetno ti ventil ne drži in ti gorivo "nazaj steče" predvidevam da dalj časa vergla, če dalj časa stoji? Predno ga zalaufaš probaj napumpati gorivo s pumpico.
RenaultSport
jovanni

Re: problem vžiganja

Odgovor Napisal/-a jovanni »

ja dalj časa ko stoji bolj ga je treba verglat.sem probal napumpat s pumpico in je vžgal,vendar takoj ugasnu.potem pa sem ga dalj časa verglal in tišćal gas pa je vžgal.sam se mi je pa po 500 metrih kar sam od sebe ugasnu in so se mi prižgale te lučke.sm izklopu kontakt pa parkrat probal vžgat in je palu in normalno delal še naprej ene pol ure.sem ga pa pustu pri mehaniku pa bo jutri priklopu in videl kaj je.
zaenkrat sumi tudi na ventile,je pa omenu tudi pumpo in šobe kar upam da ni (stroški okrog 800eur).
no upam na najbolše kajti avto ima že 220 000km kar je že čas za večje okvare.drugače pa moram reč da sem bil kar zadovoljen znjim do zdaj,nobene večje okvare.kupil sem ga ko je imel 130 000 km.sem pa u dilemah a ga obdržat ali prodat....
Odgovori