Bel dim in čudni zvoki
Bel dim in čudni zvoki
Na moji bivši laguni, se zjutraj ob mrzlem vžigu pojavlja bel dim, vem, da je to normalno, vendar pri tej laguni ga je reeeees veliko. Včeraj, ko sva se s punco vračala domov, je od 1600 obratov naprej prisoten tudi tak nižji wuuuuu zvok. (na moji laguni turbina piska malo višji in bolj pssssssssss). Je pa tudi avto od zadnjega servisa naprej spil nekaj olja, oz. v 5k km toliko, da je javljajo, da je treba dotočit olje. Je to znak fuč turbine ali česa drugega?
Kar se tiče moči je tako, da mrzla nima nobene moči, segreta pa od 2k rpm vleče lepo, je pa lena pod nižjimi, tu sumim adijo egr ventil.
Ve kdo za kakega dobrega mehanika za renoje iz okolice nm? Veliko jih hvali uporabnika ridderja, imaš kaj časa po novem letu?
lp
Kar se tiče moči je tako, da mrzla nima nobene moči, segreta pa od 2k rpm vleče lepo, je pa lena pod nižjimi, tu sumim adijo egr ventil.
Ve kdo za kakega dobrega mehanika za renoje iz okolice nm? Veliko jih hvali uporabnika ridderja, imaš kaj časa po novem letu?
lp

Re: Bel dim in čudni zvoki
Evo, sem posnel zvok, sliši se samo, ko je v brzini, če držim kuplengo in gasiram, ni nobenega zvoka.

Videa ni možno pogledati,ker piše da je zaseben. Lahko imaš kakšno sesalno cev počeno da dela wuu. Zdaj da ti toliko olja požre lahko snameš sesalno cev pa boš videl koliko je mastna lahko da se poslavlja turbo najbolje pa zapeljati do mehanika, ker preko foruma se neda prov veliko.
RenaultSport
Kot da bi se en z orenk motorjem zadaj peljal tak bolj globok zvok
Naj ti nekdo pristika mal na gas ti pa poslusaj okoli motorja ce kje kaj "sika". A antifriza imaš dost? ali ga tudi pije?
RenaultSport
Antifriza je še dost v posodi, je pa res, da se bolj ponoči gledal, ker je bila pop punca z njim na šihtu.

če ti pije antifriz... je lahko tesnilo glave!!Spula napisal/-a:Kot da bi se en z orenk motorjem zadaj peljal tak bolj globok zvokNaj ti nekdo pristika mal na gas ti pa poslusaj okoli motorja ce kje kaj "sika". A antifriza imaš dost? ali ga tudi pije?
Res je ampak pravi, da ga nerusi napisal/-a: če ti pije antifriz... je lahko tesnilo glave!!
Si probal poslusat? sumim da je kakšna cev.
RenaultSport
Danes imam končno čas pop, preden bo tema in bom odstranil pokrov. Če je samo kakšna cev, ga takoj danes peljem v pralnico:)

Od cevi ni videti, da bi bila katera poškodovana. Sem poslikal mastne dele mašine, če povedo kaj več.

So cevi od interkulerja ja. Tist pri čepu je pa kot oddušek motorja. Cev iz take razdalje težko vidiš ali je poškodovana. Včasih celo pretipaš pa še lahko "zgrešiš" luknjo. Pa tudi če poslušaš blizu cevi in ti nekdo avto spravi na obrate se sliši sikanje/sesanje. V tem času ko tu prek foruma ugotavljamo bi lahko že mehanik rešil zadevo 
RenaultSport
No, da se še jst pridružim problemu, oz. če je mogoče kdo imel podobno izkušnjo:
Avto gre po hitrem postopku do servisa, bi pa se rad vsaj za danes malo pomiril in si razčistil pojme...
Iz čepa za olje se kadi - sumim kak oddušek in tudi povsod pišejo kao star dizel in zima, da se to dogaja. Ok, motor "diha", mogoče res oddušek. Kaj pa je lahko drugega?
Zdaj pa drugi resen problem: kadi se izpušni plin izza motorja. Tam nekje pri kolektorju, turbini, egr-u. Dim je preveč "širok", da bi iz vrha lahko diagnosticiral kje je točno uhaja. Ko stojim na mestu, začne smrdet v kabino. Smrdi pa po dizelskem izpuhu. Nič kakšno olje, dizel, gnila jajca...
Bil je pred cca 3 meseci menjan izpuh, se pravi od pletenice do zadnjega lonca. Kadilo se je pred menjavo, se malo umirilo po menjavi (vendar nikoli ni bilo 100% ok), včeraj pa sem spet opazil. Drugi simptomi: malo cukne pri 2k obratov (ziher zapacan EGR, ker sem delal 5k km mestne vožnje popolnoma brez stiskanja), izginilo 3mm hladilne tekočine (bil opravljen veliki servis, dopuščam da se je malo tekočine še porazdelilo po sistemu + zima dela svoje), olje je ok (bom še enkrat danes preveril, avto stoji cel dan), avto dela super, vžge odlično, prvo stiskanje v visoke obrate zakadi črno, poraba 0,5 - 1L višja kot lani pozimi na isti relaciji z istimi gumami (en znanec serviser krivi zadnje čase slabo kvaliteto nafte in velik % biodizla v njej).
Malo sem prečesal forume: je možno, da je šlo kakšno tesnilo kolektorja? Tam uhaja dim in vleče "fauš" zrak - zato tudi sonda dobi napačne podatke in fila več goriva. Zato višja poraba in črn dim zaradi napačne mešanice?
Hvala pa se oproščam, da sem se vsilil v temo
Avto gre po hitrem postopku do servisa, bi pa se rad vsaj za danes malo pomiril in si razčistil pojme...
Iz čepa za olje se kadi - sumim kak oddušek in tudi povsod pišejo kao star dizel in zima, da se to dogaja. Ok, motor "diha", mogoče res oddušek. Kaj pa je lahko drugega?
Zdaj pa drugi resen problem: kadi se izpušni plin izza motorja. Tam nekje pri kolektorju, turbini, egr-u. Dim je preveč "širok", da bi iz vrha lahko diagnosticiral kje je točno uhaja. Ko stojim na mestu, začne smrdet v kabino. Smrdi pa po dizelskem izpuhu. Nič kakšno olje, dizel, gnila jajca...
Bil je pred cca 3 meseci menjan izpuh, se pravi od pletenice do zadnjega lonca. Kadilo se je pred menjavo, se malo umirilo po menjavi (vendar nikoli ni bilo 100% ok), včeraj pa sem spet opazil. Drugi simptomi: malo cukne pri 2k obratov (ziher zapacan EGR, ker sem delal 5k km mestne vožnje popolnoma brez stiskanja), izginilo 3mm hladilne tekočine (bil opravljen veliki servis, dopuščam da se je malo tekočine še porazdelilo po sistemu + zima dela svoje), olje je ok (bom še enkrat danes preveril, avto stoji cel dan), avto dela super, vžge odlično, prvo stiskanje v visoke obrate zakadi črno, poraba 0,5 - 1L višja kot lani pozimi na isti relaciji z istimi gumami (en znanec serviser krivi zadnje čase slabo kvaliteto nafte in velik % biodizla v njej).
Malo sem prečesal forume: je možno, da je šlo kakšno tesnilo kolektorja? Tam uhaja dim in vleče "fauš" zrak - zato tudi sonda dobi napačne podatke in fila več goriva. Zato višja poraba in črn dim zaradi napačne mešanice?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ziher je oddušek malo zapacan. Imel sem primer ko mu je zaradi odduška olje porinilo v cilindre (bencinar druga znamka). V zimskem času se ustvarja več kondenza v motorju zato lahko nastane tudi "smetana" in le ta potem zmrzne.drhouse napisal/-a:No, da se še jst pridružim problemu, oz. če je mogoče kdo imel podobno izkušnjo:
Zdaj če ni bilo dobro zavarjeno je lahko to vzrok najbolje je pa pregledati. Ker če se bolj močno kadi med kolektorjem in glavo je potem tudi zvok močnejši/drugačen. Če malo hladilne izgine še ni tak problem, če bi jo pa moral skos dolivati potem pa lahko kje uhaja
RenaultSport
Zvoka nisem zaznal drugacnega. Izpuh oz cev je bila menjana v kompletu iz enega kosa od Bosala. Vmes je bilo dano tesnilo in menda tudi tesnilna pasta. Mogoce tam ni bilo dobro speto skupaj, ceprav dvomim glede na pretekle odlicne izkusnje s serviserjem. Tekocina pa drgac ne zmanjkuje, zdaj sem prvic dodal po vec kot enem letu.
Gre pa avto v sredo ali cetrtek na pregled. Bom porocal. Hvala pa se priporocam se za kaksno mnenje
Gre pa avto v sredo ali cetrtek na pregled. Bom porocal. Hvala pa se priporocam se za kaksno mnenje
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa