EX Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

EX Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Torej, hiter nakup iz nuje :lol: Upam, da bo zdržal kakšno leto brez večjih problemov ;)

Gre za Clio 1.2 RT, 60HP, cca 190k km. Živo rdeče barve, odlično ohranjen, veliko opreme za ta motor: električne šipe in ogledala, daljinsko centralno, servo volan, obratomer, obvolanske komande za radio (žal serijskega radia ni več). Je petvraten, s karbonsko nalepko na haubi :lol:

Ohranjen je res odlično, minimalno rje, nikjer butjen. Manjkajo meglenke (ukradene), jih bo donirala 19ka. Nekaj malenkosti bo za zrihtat: daljinsko ne dela (verjetno baterija), tudi ne odklene dveh vrat (bom že nekaj zmutil), po hitrem postopku ga čaka mali in veliki servis (zato je bila tudi končna cena skoraj 100€ nižja). 19ka bo donirala tudi praktično nove (cca 50metrov prevoženih) zadnje zavore in verjetno tudi ploščice - če že delam servis.

Trenutno je obut v zimske 13ke, spomladi pridejo ene črne 14ke. Ne vem še točne dimenzije gum - 165/60 14? Najraje bo mel 175 gor. Da vsaj malo izgleda, da pa ne preveč vzame "zmogljivosti" :)

Še ena slika s telefonom včeraj zvečer ob prevzemu, zraven Maja in nova (slab mesec) štirinožna pridobitev rotti Oliver :D

Slika
Zadnjič spremenil drhouse, dne 09 Feb 2015, 17:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
sernk
Kraj: Stanežiče

Re: Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Odgovor Napisal/-a sernk »

No če sklepam iz posta iz moje teme, si spet kupil cliota, pa naj tudi tebi služi ta čas ko ga boš imel, pa vidim da ima malo več opreme kot moj. Zelo lep na prvi pogled kolikor se ga vidi. :D
Avtocesta je moja šibka točka...
Uporabniški avatar
drhouse

Veš, da - enkrat rdeč Clio, vedno rdeč Clio :lol:

Ne, rabila sva na hitro; sploh zdaj med prazniki imava oba neka letanja gor in dol in je vedno bil eden brez avta. En mali ali manjši bencinarček je bil samo vprašanje časa. Lagunce in dizla je namreč res res škoda za 15km na dan. Zdaj pozimi se ni niti segrela, pa sem jo že ugašal pred firmo.

Bila je dobra cena za dobro ohranjenost, malo smo še zbili na račun servisa. Tehnični pa je bil narejen 10 dni nazaj - torej 1 leto mir.

Hvala za dobre želje, prišel je v dobre roke (se že vidim kako bom šraufal v januarju) :)

Slikce pa še pridejo. Sem pa upal, da ga bom danes kaj poslikal preden gre na AC, ker bo potem ves umazan. Zdaj se sveti kot nov.

Aja, od sprememb sem že omenil letne feltne, iz 19ke pa pride radio (zdaj je noter nek kitajček iz špara), prednje 16ke (zdaj so spet kitajske 10ke :roll: ) in ovalci zadaj. Maja je izrazila željo po subu... Bo kakšna budget aktivna varianta, verjetno - kakšen JBL BassPro2.

Toliko za zdaj ;)
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

nej ti raketa dobr služi...

Drgač pa za "mehanizm oz elektronka" za odklepanje pa zaklepanje če rabš mam doma viška delujoče.. 4 kom pa spredne diske pa ploščice skor nove :P (če boš rabu)
Uporabniški avatar
Gregorijus
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Gregorijus »

Cestitke za novo pridobitev. Ker letnik mas to? Ce rabis woofer mam enga aktivnega za simbolicno ceno.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Storz napisal/-a:nej ti raketa dobr služi...

Drgač pa za "mehanizm oz elektronka" za odklepanje pa zaklepanje če rabš mam doma viška delujoče.. 4 kom pa spredne diske pa ploščice skor nove :P (če boš rabu)
Bom najprej preveril, kaj je, pa se potem slisiva. Mogoce je samo kaj iztaknjeno, ker dvomim, da bo 3je motorcki sli? Isto za diske in ploscice - vseeno pa mi ceno napisi, ker znam rabit ;)
Gregorijus napisal/-a:Cestitke za novo pridobitev. Ker letnik mas to? Ce rabis woofer mam enga aktivnega za simbolicno ceno.
Hvala obema ;) Letnik je 95. Kaksen woofi pa je in koliksna je cena? Da najprej vidim, ce mi znamka odgovarja - sem naceloma JBL fan :lol:
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Spet nova raketa...naj ti služi :wink:
Slika
Uporabniški avatar
gaši
Kraj: Šentilj

Odgovor Napisal/-a gaši »

če boš rabil nove sprednje diske, jaz jih imam doma zapakirane v škatli, na katero se nabira prah :)
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

gaši napisal/-a:če boš rabil nove sprednje diske, jaz jih imam doma zapakirane v škatli, na katero se nabira prah :)
jaz pa imam skoraj nove zračno hlajene 239mm diske plus čeljusti :-D
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Gregorijus

Woofer je nek no name brand, špila odlično. Stoji pa že kar nekaj let.

Slika
Slika
Kolikor se spomnim je 450W.

Cena je 50€. Če pa najdem še kablovje ti pa še tiste šenkam :)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Banda, hvala vsem za želje in ponudbe. Za diske in ploščice sem se že zmenil tako, da hvala vsem!

@Gregorijus: poglej še za kable in se slišiva po novem letu ;)

Torej, v sredo sem malo preveril avto, zamenjal radio in zvočnike, zamenjal nekaj žarničk v notranjosti, dotočil hladilno tekočino (bo treba termostat menjat), dodal nekaj servo in zavornega olja.

Na hitro sem pogledal centralno. V daljinčku je bila baterija narobe obrnjena, morm samo novo kupit, ker je prazna. Motorčki delajo vsi, je pa očitno potrebno samo podmazat štangice, ker so tako trde, da še na roko težko odkleneš - kje pa, da bi motorček to zmogel. Bom naredil danes oz jutri.

Pogledat morm še, kaj je s stikalom sovoznikove šipe - dol ne spusti, dvigne pa jo normalno in hitro. Pri vozniku pa sovoznikovo šipo spusti normalno, dviga pa jo počasi :roll:

Ne dela pa sovoznikovo vzratno ogledalo. Ne slišim niti, da bi motorček kaj brnel. Morm odpret....

Sem zamenjal še sprednje brisalce za Lagunine Aerotwin in delajo super :lol:

Aja, menjat morm še zadnjo desno luč. Je zlomljen šraufek za pritrditev pa sem neki improviziral. Ko pa sem stisnil luč na mesto, jo je kar zdrobilo :? Tako, da iščem zadnjo desno luč letnika 95 ali mlajšo, ali pa par za 20€ ali manj, drugače vzamem te (bi pa raje vzel od forumaša, da se podpiramo med sabo ;) ): http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... 1356210155.

Včeraj sem naredil prepis in uredil ostale formalnosti. Tako, da je zdaj uradno naš :D

Toliko za zdaj, bom poslikal, kaj jutri... Aja, slika iz oglasa:

Slika
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Manjkajo lertvice med sprednjo lučjo in odbijačem.
Uporabniški avatar
drhouse

iro napisal/-a:Manjkajo lertvice med sprednjo lučjo in odbijačem.
Cisto mozno, marsikaj ne stima z odbijacem :lol:
Uporabniški avatar
Gregorijus

bom pogledu ki mam še kable pa sma na liniji.
@iro letvice so vidne na sliki, sam odbijač visi :)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Zmenjeno.

Drugače pa je bil odbijač očitno potrgan dol skupaj z maglenkami - udarjen ni nikjer, manjkajo pa praktično vsa ušeska za vijake in prtrjevanje. Ampak nima veze, avto ni nov in je budget varianta tako, da dobro je :D

Torej, moje preljubo cenralno :mad: Sem v daljinčku zamenjal baterijo. Minimalno se prižge lučka, ko stisnem. Odklene ne, dokler se ne približam na 5 cm od senzorja pri vzvratnem ogledalu. Sem prešprical kontakte na senzorju in v ključu, vendar ni pomagalo. Ima kdo kako idejo? Hkrati sem pogledal motorčke. Zanimivo, vsi delajo, odklene pa samo 1. Sem namazal vse, kar sem lahko, ampak očitno so preveč zmatrani in nimajo dovolj moči, da bi odklenili. Torej, 3 bo treba menjat :D

Sem poskušal še iz 19ke pobrat meglenke, pa me je en šrauf je*al. Pa se mi ni dalo na burju zmrzovat, bom en drugi dan zrihtal :)

Mi je pa uspelo zrihtat sovoznikovo stikalo za šipo, popravit visokotonec na enem od ovalcev in obrnit fazo na ovalcih (se mi je včeraj zdelo, da nekaj basa manjka). Se pravi, sem vsaj nekaj koristnega naredil... :lol:
Zaklenjeno