Laguna II ph2 - vgradnja original navigacije

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Laguna II ph2 - vgradnja original navigacije

Odgovor Napisal/-a garfildd »

Pozdravljeni,

prosil bi malo napotkov, če ima že kdo izkušnje z vgradnjo original navigacije v laguno l2006, Initiale.
Prej sem bil ladtnik l2009 ki je imel vgrajeno navigacijo on brezžično telefonijo, kar izredno pogrešam
in se je sedaj našla priložnost da dobim original navigacijo in vse potrebno, zavedam se da bo poseg kar konkreten, me pa zanima če ima že kdo izkušnje in kakšen nasvet na kaj naj bom pozoren:

Potrebujem:
-zaslon s konzolo na armaturni plošči
-računalnik s DVD enoto
-pripadajoči avtoradio
-vnosno enoto - jostick
-obvolanska ročica za avtoradio/gsm inštalacijo
-anteno - kabel
-mikrofon (je videti ta je že vgrajen v avtu)
-ostali povezovalni kabli

Kot sem že malo brskal, ni videti priključnih kablov, koliko resen problem je to lahko, je treba prenesti kompleto ožičenje iz drugega avta, ali se lahko samo manjkajoči kabli?
Je potrebno na računalniku narediti še kakšen poseg, ali je dovolj samo priklop kablov in naprav?
Kakšne zaplete lahko pričakujem oz. na kaj je treba biti še pozoren?

Hvala za vašo pomoč!
Slika
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Uporabniški avatar
sinko

Re: Laguna II ph2 - vgradnja original navigacije

Odgovor Napisal/-a sinko »

aja pa novo armaturo še rabiš samo za info
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
garfildd

Je kaj drugčna razen ohišja za displej, kateri se samo zamenja?
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

a bejz no, a misliš da ni? ja wlada, da je če je luknja večja kot je pri izvedbi, ki ima samo prikazovlčanik ure in temp
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
garfildd

"luknja" je ista, ohišje konzole navigacijskega zaslona je večje in je dvignjeno višje kot pri navadnem in ta dva dela sta med sabo zamenljiva, to je še najmanjši problem, oz. sploh ni problem...

Problem je nažalost v multiplex napeljavi, ker moj model nima dodatne napeljave in priljučkov za GPS enoto itd in bi rabil zamenjati celotno inštalacijo in pa ker še model vozila ni isti 2.0.DCI vs 2.2DCI je lahko še razlika v konfiguraciji računalnika itd...

Pa že tako fajn je izgledalo :(
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Nabavi Garmina ali kaj podobnega, bo bolj enostavno in poceni ;).

Sicer pa potrebuješ poleg zaslona in kontrolne enote še GPS anteno na strehi ter kable do tja... kar pomeni razkopati pol avta, če res nimaš nič vnaprej pripravljeno.
Tip motorja nima veze z računalnikom v navigaciji, res je pa vezan na številko šasije (donorskega) avtomobila in bi ga moral s testerjem spariti s tvojim avtom... to bi že nekako šlo.

PS: kakšna Initiale je to, da nima navigacije??
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Lahko vprašam, koliko so cenili komplet navigacijo?
Slika
Uporabniški avatar
garfildd

Marsovcek napisal/-a:Nabavi Garmina ali kaj podobnega, bo bolj enostavno in poceni ;).

Sicer pa potrebuješ poleg zaslona in kontrolne enote še GPS anteno na strehi ter kable do tja... kar pomeni razkopati pol avta, če res nimaš nič vnaprej pripravljeno.
Tip motorja nima veze z računalnikom v navigaciji, res je pa vezan na številko šasije (donorskega) avtomobila in bi ga moral s testerjem spariti s tvojim avtom... to bi že nekako šlo.

PS: kakšna Initiale je to, da nima navigacije??
Predvsem se mi gre za za prostoročno telefoniranje in poleg tega je navigacije velikokrat dobrodošla, mel prej v 2009 laguni, sedaj sem na 2006 in ta žal nima, antena me še najmanj skrbi, jeba je ker je treba vso napajalno inštalacijo zamenjat in ni nič modularnega, upal sem da ima Initialka tiste 3 kable za DVD enoto in priklop do tipkovnice že noter, mikrofon je vgrajen, anteno pa bi že potegnil, je bistveno manj kompleksno kot pa celo armaturo podret in vso multipleks inštalacijo ven vzet... sej če bi vedel da se da to narediti v enem vikendu in da mi potem en samo še s testerjem skupaj upari, potem bi se mogoče že lotil tega... :(
Ja nevem, sem jo kupil od enega dolenčka, ma pa šiberdah če ne navigacije v 8)
Odgovori