prevelika poraba goriva
prevelika poraba goriva
Lep pozdrav, imam Renault Laguno 1.6 bencin letnik 2001. Ko sem avto kupil mesec dni nazaj, sem imel porabo, 8.8 mestne voznje. Kar naenkrat pa je poraba poskocila na 12.6l na 100km.
Tankal sem polni rezervoarbin preveril ali racunalnik laze, pa se je izkazalo, da je podatek pravilen in avto res pije nenormlno. Relacija cca 11,5l, ce kdo kaj ve o napaki mi prosim pove kaj hudica je narobe. Avto sem priklopil na tester in ne pokaze nic?!!
Tankal sem polni rezervoarbin preveril ali racunalnik laze, pa se je izkazalo, da je podatek pravilen in avto res pije nenormlno. Relacija cca 11,5l, ce kdo kaj ve o napaki mi prosim pove kaj hudica je narobe. Avto sem priklopil na tester in ne pokaze nic?!!
Re: prevelika poraba goriva
Težka noga
Clio1 z 1,4 motorjem ma lahko 14l porabe ali pa 5,8
Od punce megan 1.6 16v je imel na začetku 12l porabe, ko se je ma malo umirila, je pa poraba padla na 6,5- 6,8
Če te prav zastopim si tankal potem je pa poraba narasla na 12,6 ? to je čisto možno saj prve kilometre poraba zelo niha po 100 prevoženih se pa zadeva umiri.. (saj tako je pri meganu 2004 letnik ker se računalnik sam resetera ko tankaš). Če maš ša porabo 12,6 po več kot 100 km je pa kriva zograj omenjena zadeva in sicer noga.. Pod pogojm, da ti avto lavfa normalno in brez problemov... cev pa tud nemore piščat tako počas ker je pritisk zelo velik..
Od punce megan 1.6 16v je imel na začetku 12l porabe, ko se je ma malo umirila, je pa poraba padla na 6,5- 6,8
Če te prav zastopim si tankal potem je pa poraba narasla na 12,6 ? to je čisto možno saj prve kilometre poraba zelo niha po 100 prevoženih se pa zadeva umiri.. (saj tako je pri meganu 2004 letnik ker se računalnik sam resetera ko tankaš). Če maš ša porabo 12,6 po več kot 100 km je pa kriva zograj omenjena zadeva in sicer noga.. Pod pogojm, da ti avto lavfa normalno in brez problemov... cev pa tud nemore piščat tako počas ker je pritisk zelo velik..
Storz, hvala za pomoc vendar mi to res nic ne pomaga! Za sabo imam vec kot milijon in pol kilometrov v voznem parku 7 avtomobilov ker se ukvarjam s prevozi. Verjemi da ni razlog tezka noga, povsem jasno mi je kako je treba vozit avto da prisparas na gorivu saj od tega si v mojem primeru sluzim kruh. Ce ima kdo konkretne info. zakaj bibila poraba kar naenkrat tako visoka prosim za pomoc.
Hvala!!!
Hvala!!!
Ali bom moral dati mojemu mehaniku prav ko pravi da nisem kupil avta ampak Renoja. hahaha
Ali bom moral dati mojemu mehaniku prav ko pravi da nisem kupil avta ampak Renoja. hahaha
- lukeatluke
Torej, ko se pelješ v leru ali v brzini brez gasa kaže 0,0L/100km, ko dodaš gas med prestavljanjem navzdol ti za hip pokaže porabo(odvisno kako odziven je sam računalnik).Tako naj bi bilo, če vse štima.
Za porabo pa so lahko krive svečke, tesnilo na sesalnem kolektorju, vžigalne tuljave, senzor zračnega tlaka, lambda sonda.
Za porabo pa so lahko krive svečke, tesnilo na sesalnem kolektorju, vžigalne tuljave, senzor zračnega tlaka, lambda sonda.
Racunalnik dela naceloma vredu tud trenutna poraba je dost majhna ko pa grem na povprecno pa 12 do13l? To se je zacelo takoj ko sem tankal prvic poln rezervoar prej je bila poraba odlicna cca 8.8l po mestu!
Bom predlagal mehaniku naj zacne pri sveckah in gremo naprej glede na to da racunalnik pokaze samo da je do neke napake prislo noce pa jompokazat ali shranit.
Hvala za pomoc!
Bom predlagal mehaniku naj zacne pri sveckah in gremo naprej glede na to da racunalnik pokaze samo da je do neke napake prislo noce pa jompokazat ali shranit.
Hvala za pomoc!
Če si uporabil nek univerzalni tester, sploh kakšno "Made in China" robo, potem ne bo pokazalo kaj je točno narobe. Svetujem, da poiščeš nekoga ki ima originalni renojev tester (CLIP), le ta bolj točno locira napako, da ne boš menjal kar vseh delov po spisku, ker zna biti kar udarec za denarnico.
lp
lp
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Sel sem na profi diagnosticni center, fantje so doktorji za te varjante ampak vseeno mislim, da bom moral na Renault servis na koncu!
Ma ni mi jasno to je prou groza. Avto se res pelje odlicno, francoz kot francoz ampak take probleme nimam z nobenimi drugimi znamkami, ki jih imam. Vseeno se pozna na avtu, da ga niso glih kvalitetno skupaj spravli. Po moje bom dvignu roke nad Renojem pa ceprav sem imel namen kupit seceno Laguno.
Najbolj verjetni sta dve napaki, ali senzor temperature motorja, ki avto stalno vozi pod zaugom ali podtlačni senzor, ki določa mešanico bencina in zraka (1:13,7) v sesalnem kolektorju. Če je ta len, je štala pri porabi. Ta dva elementa imajo tudi Maybachi, zato ne govori neumnosti o Renaultu, so druge firme še dosti bolj muhave, le Renaulta je največ, ker tudi največ ponuja za svoj denar. Dokler element ne crkne ga diagnostika ne more pokazati, še posebej če je operater teliček in ne ve, kaj bere na ekranu. Laguna 3.0/V6 (L7X) žre pri povprečni vožnji 164 na uro brez ekscesnih pospeševanj (seveda po Nemčiji, na svobodi, brez bolanih omejitev) merjeno 8,64/100. Moj Espace 2.0T pa žre po slovenski AC 8,8 po omejitvah in ne na silo, po mestu pa 9,8, pa ima 163 kojnov. Toliko o porabi.
Komentar glede testerja - praktično vsak malce spodoben ima možnosz prebrat parametre. Le vedeti je treba kaj bereš. Pred cca tednom smo mojo laguno (1.8 16V) priklopili in ravno npr senzor temperature motorja - avto je bol dokaj ogret in lepo smo našli podatek - 84 stopinj. Lahko bi pisalo 34, pa večina ne bi posumila da je kaj narobe.joztom napisal/-a:Najbolj verjetni sta dve napaki, ali senzor temperature motorja, ki avto stalno vozi pod zaugom ali podtlačni senzor, ki določa mešanico bencina in zraka (1:13,7) v sesalnem kolektorju. Če je ta len, je štala pri porabi. Ta dva elementa imajo tudi Maybachi, zato ne govori neumnosti o Renaultu, so druge firme še dosti bolj muhave, le Renaulta je največ, ker tudi največ ponuja za svoj denar. Dokler element ne crkne ga diagnostika ne more pokazati, še posebej če je operater teliček in ne ve, kaj bere na ekranu. Laguna 3.0/V6 (L7X) žre pri povprečni vožnji 164 na uro brez ekscesnih pospeševanj (seveda po Nemčiji, na svobodi, brez bolanih omejitev) merjeno 8,64/100. Moj Espace 2.0T pa žre po slovenski AC 8,8 po omejitvah in ne na silo, po mestu pa 9,8, pa ima 163 kojnov. Toliko o porabi.
Pri takem poskoku porabe bi pa sam najprej šel meriti pritisk goriva. Na pamet se mi zdi da je za moj motor 3,5 bara, za 1,6 pa nekaj mank, okrog 3,2 bara. Če je odpovedal regulator pritiska (ta je v sklopu črpalke v rezervarju) je to povsem logična posledica. Sam sicer nimam mestnih voženj, je pa poraba pri meni cca 7,5 litra na 100 kilometrov. 1,6 motor bi moral ob normalni nogi kurit manj, torej bi rekel da bi za po mestu moral bit zadovoljen z cca 8,5 litra na 100 km.
LP, Samojed
Ta iberlauf ventil na rampi za dize ni nadzorovan s senzorjem in težko mehanike netegneš, da gredo v skladišče po urico. Bi pa tudi to lahko bilo, ali pa kakšna diza ne zapira zadosti ali pravočasno. To se vidi v mikrosekundah odprtja po rampi. Samo originalni tester ima zraven podatke referenčnih vrednosti, kloni pa terjajo poznavanje parametrov na pamet. Zato je tako malo uspešnih mojstrov z diagnostiko. 1.8 vedno manj žre od 1.6, pa govorite kar hočete, tako pač je.
Treba preverit delovanje senzorja temp. vode kot so že povedali, delovanje MAP senzorja in lambde sonde.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG