SENZOR VŽIGA LAGUNA 2
SENZOR VŽIGA LAGUNA 2
Res ne vem mehanik je rekel,da mu tester ni pokazal senzorja vžiga ampak vseeno sumi na to zadevo.Gre za to,da mi zjutraj avto težje vžiga potem normalno čez dan.Zdaj pa ne vem a bi kupil senzor z kablom ali brez njega,ker razlika v ceni skoraj 20 eur seveda,če je sploh to?

- matejpurgar19
Re: SENZOR VŽIGA LAGUNA 2
V prejšnjih temah si pisal da je tester pokazal senzor vžiga, v tej temi pišeš da tester tega ni pokazal ampak da samo mehanik sumi senzor? Kaj si mislil s tem?

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Tester pri prvem je pokazal na senzor potem,ko je še enkrat poiskusil pa ni .Potem pa je odstranil stikalo na senzorju in je rekel,da je obrabljen KONTAKT na tisti banani in je rekel,da bo to.Danes sem kupil senzor in ga potem tudi sam zamenjal zdaj pa bomo videli kaj bo jutri zjutraj

- matejpurgar19
Ali sedaj vžiga normalno?

- matejpurgar19
Jaz za enkrat ostajam pri svečkah ker je še najcenejša varianta, če to ne bo potem grem v podrobnosti variabilne jermenice.

Če ti bo kaj pomagalo - dobi se senzor z konektorjem - novim. Sam sem vzel tak senzor in lepo namesto original konektorja nalotal gor novega. Vendar se mi zdi nekaj drugega bolj pomembno - 2x sem čistil senzor, ker je bil že menjan, pa je občasno avto zatajil pri vžigu. Notri je bil siemensov senzor, zdaj je pa neka italijanska roba. Ampak kaj je štos - štos je v tem, da sem oba senzorja primerjal med seboj in novi je za cca pol milimetra daljši! Z dolžino mislim razdaljo med luknjami za vijake in koncem senzorja. To pomeni da senzor za teh pol milimetra bližje vzrajniku.
Zadeva deluje bp, ne vem pa - ali je bil prejšnji senzor napačen ali pa je šalabajzarsko narejen. Če imaš možnost, preveri tudi takšne podrobnosti.
Zadeva deluje bp, ne vem pa - ali je bil prejšnji senzor napačen ali pa je šalabajzarsko narejen. Če imaš možnost, preveri tudi takšne podrobnosti.
LP, Samojed
Ima problem z Laguno 2.0 bencinar, letnik 05/2010, prevoženih 61.000 km.
V mrzlih dneh mi slabo vžiga - ob prvem zagonu zjutraj jo moram štartat po 5 krat, nato čez dan večinoma vžge normalno. Lani enkrat celo ni vžgal in ga je avtovleka odpeljala na servis Takrat so zamenjali svečke. Bil sem večkrat na servisih - vedno naredijo elektronski čeking, ki pa nič ne pokaže. Ima kdo podobno izkušnjo oz. idejo, kaj bi bilo narobe? Na katerem servisu bi jo znali odpraviti?
V mrzlih dneh mi slabo vžiga - ob prvem zagonu zjutraj jo moram štartat po 5 krat, nato čez dan večinoma vžge normalno. Lani enkrat celo ni vžgal in ga je avtovleka odpeljala na servis Takrat so zamenjali svečke. Bil sem večkrat na servisih - vedno naredijo elektronski čeking, ki pa nič ne pokaže. Ima kdo podobno izkušnjo oz. idejo, kaj bi bilo narobe? Na katerem servisu bi jo znali odpraviti?