Skakanje obratov Clio 2 1.2 16V 2003

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
ORkO
Kraj: Maribor

Skakanje obratov Clio 2 1.2 16V 2003

Odgovor Napisal/-a ORkO »

Ko z avtom zapelem v lužo al pa poleti v avtopralnico ko prideš in te luže ali pa pralnice avto začne trokirat nima gasa vsaj en čas pa na štangasu je zelo nemirem na meji da bo vgasno rabi pa en čas da se umiri včasih traja tudi dlje je pa problem samo v mokrem v snegu ni problema prav tako ni problema poleti. Vžiga normalno narejen je bil servis zamenjane so bile vžigalne tuljave pa katalizator ker je razpadno mehanik je dejal da zaradi vžiga sam na servisu uradnem niso ničesar odkrili prav tako ne z izpuhi pa z ničemer drugim. Opažam pa da se na čase prižge air bag lučka čez čas vgasne prav tako rumena lučka za motor. parkrat pa sem vido tudi da ko sem menjal v drugo prestavo ali pa prižgal dolge luči za nekaj sekund zasveti sicer ne z polno močjo tolko da se vidi meglenka čeprav je nimam prižgane ?
ORkO

Re: Skakanje obratov Clio 2 1.2 16V 2003

Ve kdo mogoče kaj bi to bilo ?
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Hmm moje laične.... alternator, akumulator, tisto glede meglenke pa verjetno nekje štrom prebija.

Kar si pa ugotovil glede trokiranja ko zapelješ v lužo ali v avtopralnici so pa v večini primerov cinšpule (tuljave), ampak praviš da si jih že menjal tako da.

Airbag lučka se ti verjetno prižiga zaradi kontaktov pod voznikovim sedežem (pogosta napaka).

Vse te stvari bi moral pokazati tester na uradnem, tako da ne vem kaj so čarali. Kje si to bil?
Slika
ORkO

Na štajerskem avto domu. Pa sem jim vse razložo pa to so mi rekli naj prvo katalizator popravim sem popravo pa takoj šel do njih mam še doma papire da niso najdli ničesar :S to je problem kasirajo pa 35 € sej jaz sem mehanik ampak tukaj pa nimam več pojma kak pa kaj pa dosti mojih kolegov tudi ne ve kaj bi blo sumimo na dušilno loputo zaj sem jo naročo rabljeno z tem da jo lahko vrnem če bo avto delo isto je pa zelo zanimivo kaj se mi dogaja ta teden tega še ni delo se pelem pa ko pospešuješ zadušu pa spet spele pa spet pa spet kot da bi ga malce cukalo oziroma da ne dobi goriva al pa zraka.
ORkO

Sam me bega ok dušilna loputa lahko bi bla sam saj ko zapelem v lužo voda nikakor ne pride do lopute to me bega, prej bi posumo na labdo sondo da jo voda zalije pa pošlje narobne podatke do lopute in ta naprej. Problem je plac nimam placa da bi lahko vido pod vozilom kolega ma delavnico sicer ampak ma žal prepolno da bi lahko tam pogledo.
ORkO

Glede mehanikov in osebja na renaultovem servisu pa se nebi sploh pogovarjo dejansko to kaj berem majo prav v avto se ti sploh ne poglobijo tisto kaj se jim zazdi menjajo in seveda temu posledično je cena primerna zato jaz vozila ne pelem popravljat na reno servis pa da mi ne vem kaj, razen za tester.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Dušilna loputa pri opisani napaki nima veze!
Dvignite vozilo in preverite:
- slaba masa
- počena/poškodovana žica
- konektor na polovico snet in zaliva voda

Kar se tiče samih testerjev, jih je na bolhi polno, za sprejemljivo ceno in dovolj dobri za hoby uporabo

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
ORkO

Ste prepričani da je samo to kaj ste od zgoraj našteli? Ker zadeva ni začela popuščat ampak je konstantno prisotna. Bom pa pregledal vse kontakte in jih prav tako dodatno zaščitil in pošprical z sprejom za kontakte upam da je samo to kaj ste našteli da ni kaj hujšega. Hvala za odgovor vsak je dobrodošel z svojo vizijo tega problema več nas lažje je.
ORkO

Tisto kaj sem napisal zgoraj da se mi je prižgala lučka motorja je lučka izpušnih plinov in prav tako se mi je dvignila poraba.
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

Lamda sonda(zgornja), kontakti na konektorju pedala za plin,... CHECK ;)
ORkO

dans grem v akcijo hvala za info. Včeraj sem tudi sam v tej smeri razmišljal :)
ORkO

No da vam povem kaj se je danes dogajalo kot sem zgoraj omenil težave sem bil pred mesesci na renaultovem servisu na testeru kjer napake niso našli priklopljen je bil cirka 15min cena priklopa na tester 30€. Nato sem se odločil da grem privatniku ki je velik strokonjak da še on pogleda pelav sem avto ob 8 pa do 16 ga je mel na servisu skoro cel dan in na tester je bil priklopljen cirka 2 uri da je iskal napake pregledal vse električne konponente vse kar se da še v zgodovino brisanja napak je šel ampak ni našel ničesar vse štima tak kot mora edino kaj je možno je reko da je cinšpula nekaj kriva čeprav je nova ali pa dušilna loputa sledeča mu bolj smrdi da bi blo kaj z njo narobe, cena pregleda pa je znašala celih 15 € zelo poceni. Tako da se lotim teh dveh zadev pa da vidim kaj je narobe. V kratkem vam sporočim kak pa kaj.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Kot ti je že nekdo odgovoril preglej maso zato ti tudi na armaturki poblenda lučka za meglenko.
RenaultSport
ORkO

Ve kdo ceno originalne vžigalne tuljave senzora vžiga na vztrajniku in dušilne lopute samo za info.
ORkO

ve kdo kaj je pod lučjo na sovoznikovi strani vidim samo da je napelana cev za bencin v neko posodo.
Odgovori