Izlitje olja Megane II 1.9 diesel

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
biata

Izlitje olja Megane II 1.9 diesel

Odgovor Napisal/-a biata »

Zdravo,

v četrtek se mi je med vožnjo posvetila lučka za olje in servis. Avto (letnik 2004) sem imel 100 m pred bencinsko, tako da sem ustavil tam in pogledal kaj se dogaja. Iz motorja mi je dobesedno teklo olje, tako da sem poklical AMZS in počakal na vleko. Avto sem jim tudi poslal v servis naj ga popravijo.

V petek kličem in pravijo, da je šlo tesnilo in da so ga zamenjali, natočili novo olje in zadevo očistili. Pravijo, da samo stestirajo in da lahko pridem iskat.

Vse ok, pridem po avto, plačam 130 eur poleg 50 eur vleke in se odpeljem.
Ista zadeva se mi je spet ponovila danes. Torej olje je ponovno začelo uhajati pod motorjem in spet sem poklical amzs in uveljavljal reklamacijo.

Mi lahko kdo prosim namigne kaj mi lahko bil problem? Da vem, ko pridem na servis o čem sploh gre.

Sem upravičen do reklamacije? Glede na to, da med vikendom avto sploh nisem vozil in da so me stali že 200 eur, naredili niso pa nič?

Prosil bi za kakšen nasvet.

Najlepša hvala,

lp
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Izlitje olja Megane II 1.9 diesel

Odgovor Napisal/-a joztom »

Očitno ti zmrzuje odušek olja, pa ga v delavnici na toplrm nr pogruntajo. bodi vesel, da ti ni semeringov na glavni gredi ven porinilo, to pa kar košta, ker se menjajo glavni jermeni in šponarji. Sčisti odušek olja, kjer je vodena smetana.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Izlitje olja Megane II 1.9 diesel

Odgovor Napisal/-a schik »

joztom napisal/-a:Očitno ti zmrzuje odušek olja, pa ga v delavnici na toplrm nr pogruntajo. bodi vesel, da ti ni semeringov na glavni gredi ven porinilo, to pa kar košta, ker se menjajo glavni jermeni in šponarji. Sčisti odušek olja, kjer je vodena smetana.
X2

Pomoje bi ti mogli sedaj to zastonj narediti, ker v bistvu niso nič naredili razen malo pobrisali in dolili olje.
Odgovori