Servisiranje Scenic II, letnik 2008

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Izy
Kraj: Kranj

Servisiranje Scenic II, letnik 2008

Odgovor Napisal/-a Izy »

Pozdravljeni,

Imam SCENIC II, letnik 2008, motor je 1,9 dci. Trenutno imam cca 90k prevoženih kilometrov. Zadnjič je bil avto na rednem servisu pred 20k kilometrov, olje menjam vsakih 15k kilometrov, seveda skupaj s filtrom olja in ostalim, kar je treba. Lepo mi je računalnik kazal, da imam do servisa še 10k kilometrov, ko pa je prišel pod to mejo, se je pokazal znak za servis (zelen ključek).

Ker je moja servisna knjižica v italijanščini, me zanima, kakšni so servisni intervali za ta avto? Ali še lahko naredim npr. 10k kilometrov?
Potrebujem tudi nasvete (glede na vsa mnenja na tem forumu) kaj naj dam oz. kaj bi bilo dobro pregledat in preventivno zamenjat na servisu (npr. ojčni ležanji, ipd)???

Za vse odgovore in pomoč, hvala.

LP, Izy
Uporabniški avatar
Izy

Re: Servisiranje Scenic II, letnik 2008

Odgovor Napisal/-a Izy »

Lepo, da se vas je toliko javilo :( . Na drugih delih foruma imate toliko za povedat...

Pa še eno prošnjo imam: lahko kdo prilepi sem gor kopijo servisne knjižice- tisti del, kjer so napisani intervali za ta avto. Hvala.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Izy napisal/-a:Lepo, da se vas je toliko javilo :( . Na drugih delih foruma imate toliko za povedat...

Pa še eno prošnjo imam: lahko kdo prilepi sem gor kopijo servisne knjižice- tisti del, kjer so napisani intervali za ta avto. Hvala.
Če si że toliko užaljen, bi lahko malo pobrskal, sem že nekajkrat povedal...

Opozarjanje na servis (change oil soon) se vključi 1500 km pred potekom servisnega intervala oz. 2 meseca pred iztekom servisnega intervala (kar nastopi preje). Pri tebi je preje minilo 1 leto. Ko boš 500 km pred servisnim intervalom oz. 1 teden pa se bo poleg ključka (zelenega) prižgala tudi oranžna lučka 'service', avto bo ob vsakem zagonu kratko pisknil in BC bo javljal 'change oil now'. Oranžna lučka SERVICE bo gorela, dokler ne boš resetiral interval.
Ti imaš interval na 12 mesecev (ker kilometrov očitno ne narediš dovolj). Drugače pa je 30000km/12m
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Menjava olja na 30kkm je garancija za lom motorja, torej vsaj na 20kkm s filtri MANN ali Mahle Original in nikakor ne kakšna cenena turbo olja 10W40, ampak predpisana sintetika 5W40, ELF SXR ali Motul.
Uporabniški avatar
Izy

Odgovor Napisal/-a Izy »

Ja, saj sem napisal, da olje menjam na 15k km. Zanima me, predvsem, kaj vse me čaka na naslednjem servisu? Je to "veliki servis" ali kaj?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Izy napisal/-a:Ja, saj sem napisal, da olje menjam na 15k km. Zanima me, predvsem, kaj vse me čaka na naslednjem servisu? Je to "veliki servis" ali kaj?
Niti kilometri niti leta niso še za veliki servis, ki je na 120.000 km ali 5 let (nekateri pa že na 6 let)...
Načeloma olje, filtri, zavorna tekočina, kontrola zavor.
Imam podobne kilometre za servis, samo eno leto starejšega...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori