Pozdravljeni,
imam Laguno letnik 1998 RTI 2.0 S 16V 202.000 prevoženih km.
Problemi so sledeči:
-pri zaviranju se čuti tresenje na sprednjem levem kolesu. Ko vozim čez luknje nič ne ropota (če bi bila roka fuč, bi tudi čez luknje ropotalo, ampak trese samo pri zaviranju)
- ko pospešujem iz nizhkih obratov pa tja do 2500 rpm avto cuka, kot da ne bi dobil bencina, ali pa kot da bi čisto prekinil kontakt
- plastični pokrov motorja, ter pod njim je vse mastno od olja, od kje bi to olje lahko prišlo?
- od kar sem menjal zadnje diske in ploščice mi sveti lučka za ABS, prej je ABS delal normalno
Prosil bi še nekoga, ki ima laguno s tem motorjem, če bi mi lahko slikal pokrov ventilov ker me zanima če mi nekaj manjka na pokrovu.
Hvaležen bom vsake informacije
LP
Laguna MK1 PH1 problemi
Re: Laguna MK1 PH1 problemi
1) Slabo centrirane gume, zvita feltna ali mogoče zvit disk, neenakomerno obrabljene ploščice
2) Preveri filter goriva, svečke, vžigalne kable
3) Preglej sledi olja po motorju in poskusi logično povezat od kje bi ti lahko špricalo po pokrovu
4) Preveri, če si priklopil vse kable nazaj in, če si zmontiral ABS obroček nazaj na svoje mesto (tak narebričen obroček je)
3) Preglej sledi olja po motorju in poskusi logično povezat od kje bi ti lahko špricalo po pokrovu
4) Preveri, če si priklopil vse kable nazaj in, če si zmontiral ABS obroček nazaj na svoje mesto (tak narebričen obroček je)
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
OK, na prve 3 sem nekako že sam pomislil, vendar 4 mi je največja uganka. Ker ABS-a nisem nič odklapljal. samo čeljust dol, disk dol, nov disk gor, nove ploščice gor, čeljust nazaj...drhouse napisal/-a:1) Slabo centrirane gume, zvita feltna ali mogoče zvit disk, neenakomerno obrabljene ploščice
Če se vrnem še na ostale točke...
1. če bi bila feltna zvita, bi se stalno čutilo tresenje, prav tako če bi bile slabo centrirane gume. diski ter ploščice spredaj je tudi novo, vendar to je menjal še prejšni lastnik.
2. kje ima laguna filter goriva? svečke sicer dvomim da bi bile, ker na mestu dela normalno, ter tudi ko pride čez te določene obrate...
3. a je možno da spušča na čepu? malo sem gledal čep, in se mi zdi tista tesnilna gumica nekam zelo trda. Pa še nekaj sem opazil na pokrovu ventilov, med 3 in 4 cilindrom (gledano iz leve proti desni, če si obrnjen proti motorju) ima eno luknjo približno fi 15-20mm, levo in desno od luknje pa navoj. Je možno da mi tam kaj manjka? ravno zaradi tega bi prosil če mi lahko nekdo slika pokrov ventilov tega motorja.
LP in hvala zaenkrat
Sem imel slabo scentrirane gume (letne, smrekica profil) in je treslo samo ob zaviranju v določenem obsegu hitrosti (med 120 in 90 km/h). Serviser mi je omenil, da je v takih primerih lahko tudi kaj s polosovino.
Filter goriva je verjetno zadaj pri rezervarju goriva. Pri mami in Thaliji ph.1 1.4 je cukalo obratih od cca 1500 - 2300. Problem je bil v vžigalnih kablih na svečke. Je nekje malo prebijalo, kabli so bili strari in jih je očitno požrlo.
Tega motorja in sploh Lagune 1 ne poznam dobro, ti bo moral kdo drugi kaj več povedati.
Poglej si na spodnjem linku kateri obroček mislim. Je tema sicer o menjavi ležaja, vendar se na slikah lepo vidi ta ABS obroček. Mislim, da ga na diskih samo po sebi ni in ga moraš sneti iz starih diskov. Če tega nisi naredil, zadaj ABS ne dela in ti zato sveti lučka.
http://www.blatnik.net/megane/index.php?topic=3105.0
Filter goriva je verjetno zadaj pri rezervarju goriva. Pri mami in Thaliji ph.1 1.4 je cukalo obratih od cca 1500 - 2300. Problem je bil v vžigalnih kablih na svečke. Je nekje malo prebijalo, kabli so bili strari in jih je očitno požrlo.
Tega motorja in sploh Lagune 1 ne poznam dobro, ti bo moral kdo drugi kaj več povedati.
Poglej si na spodnjem linku kateri obroček mislim. Je tema sicer o menjavi ležaja, vendar se na slikah lepo vidi ta ABS obroček. Mislim, da ga na diskih samo po sebi ni in ga moraš sneti iz starih diskov. Če tega nisi naredil, zadaj ABS ne dela in ti zato sveti lučka.
http://www.blatnik.net/megane/index.php?topic=3105.0
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Meni trese samo ob zaviranju, ne glede na hitrost. Enkrat pri 60 km/h misliš da bo kolo odpadlo, pa pri 100 km/h skoraj nič ne trese, drugič pa ravno obratno. ni neke logike...
Tudi sam sumim na vžiglane kable, ker je vse mastno tam okoli. V petek sem malo obrisal, pa je bilo za kakšnih 5 km dobro, potem pa je spet začelo cukati. Ko bom ugotovil vzrok od kje vse olje, in to popravil, bo verjetno potem tudi motor deloval normalno.
Jaz nimam teh diskov z ležajem. Pri meni je samo disk, senzor pa pride na ležaj in ima že sam ležaj ta obroč z utori, tako da okrog tega res nisem nič delal. Najprej sem pomislil da je kakša smet na senzorju, pa se mi zdi, da bi po toliko kilometrih že morala odpasti..
Hvala za tako hiter odgovor.
Tudi sam sumim na vžiglane kable, ker je vse mastno tam okoli. V petek sem malo obrisal, pa je bilo za kakšnih 5 km dobro, potem pa je spet začelo cukati. Ko bom ugotovil vzrok od kje vse olje, in to popravil, bo verjetno potem tudi motor deloval normalno.
Jaz nimam teh diskov z ležajem. Pri meni je samo disk, senzor pa pride na ležaj in ima že sam ležaj ta obroč z utori, tako da okrog tega res nisem nič delal. Najprej sem pomislil da je kakša smet na senzorju, pa se mi zdi, da bi po toliko kilometrih že morala odpasti..
Hvala za tako hiter odgovor.
Hm, nisem več dovolj pameten...
Če poznaš kakšnega mehanika, zapelji do njega pogledat, mogoče je kakšna banalna stvar.
Še prej pa premakni oz odpri temo v "Okvare in pomoč" - jo bo več ljudi videlo in boš mogoče prej dobil odgovor
Če poznaš kakšnega mehanika, zapelji do njega pogledat, mogoče je kakšna banalna stvar.
Še prej pa premakni oz odpri temo v "Okvare in pomoč" - jo bo več ljudi videlo in boš mogoče prej dobil odgovor