Uvoz iz EU

Vse ostale teme
Odgovori
TuningBoy

Uvoz iz EU

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

Ker še nisem zasledil te teme na tem forumu bi lepo prosil tiste, ki se spoznajo na te stvari malo podrobneje opišejo celotno zadevo kako poteka. Sam si ogledujem enega megane 2 RS iz Belgije in me zanima kakšen je postopek in če se kdo s tem ukvarja.

Hvala in lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Uvoz iz EU

Odgovor Napisal/-a schik »

Pogoj je EURO2 motor in da je avto delan za evropski trg, drugač maš še en cel kup kolobacij, razen če je oldtimer ampak to je čisto druga zgodba. Potem greš do ene od ustanov, ki se ukvarjajo s homologacijo uvoženih vozil. Tam dobiš nek dokument, v katerem piše kakšne norme so za ta avto, emisije ipd... S tem dokumentom greš na davčno, katera ti odredi davek glede na te izpuste (informativni izračun TUKAJ) glede na vrednost nakupa. Če je vrednost sumljivo nizka, upoštevajo eurotax (oz. verjetno kaj nanese več). S potrdilom plačanega davka greš nazaj na ustavnovo in dokončaš homologacijo. Homologacija stane mislim da 95€.
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Re: Uvoz iz EU

Odgovor Napisal/-a jurko »

lahko pa greš prašat na remont. Zadnič ho sem na homologaciji bil sem na zidu opazil en papir v katerem je objasnjeno kako je z uvozom. Pa če ti ni odveč se zapel pa mal povprašaj :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Odgovori