Espace 2.2dci 2005

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
andreju

Espace 2.2dci 2005

Odgovor Napisal/-a andreju »

Pozdravljeni,

Imam težavo s svojo e-špajzo.

Ima 190kkm. Kake tisoč km nazaj so se začele težave. Avto se je hitro začel pregrevati ob močnejši obremenitvi (beri: avtocesta v klanec gor, več gasa, ampak nič ekstremnega - recimo 130kmh v Vrhniški klanec, kar je vedno bilo bp izvedljivo, kdaj se pojavi "check injection". Sumil EGR, ok, grem na servis, da naj se očisti. Mehanik ga razstavi, ugotovi, da praktično plava v olju (!!), poleg tega najde na ventilu kos pene (kot neka izolacijska pena - nič jasno, od kje), dol je vzel tudi turbino in rekel, da zgleda povsem ok (malo lufta naj bi imela, ampak v okviru normalnega). Situacija pa ni prav veliko boljša: po mestu je bilo vse ok, čez vikend smo šli pa na morje, kjer je seveda AC vmes. Večino poti dol grede nič posebnega, opažal sem pa, da avto nima prave moči. In potem se enkrat spet prižge check injection, zadaj kadi kot turek, tudi na modro vleče. Ok, dol z ac, ugasnit, nazaj prižgat, lučka se ugasne in pripeljemo mirno na cilj. Tam ugotovim, da je neznano kam pobegnil tudi kak liter olja. Danes se peljem nazaj in že praktično prvi klanec na ac - check injection. Ok, standard, ustavit, ugasnit, prižgat, se ugasne, gremo naprej. A lej ga zlodja, nič bolje, avto praktično nobene moči in spet hitro check injection pa spet kadiiii in hkrati tudi kaže povišano temperaturo. Nekajkrat poskusim, pa v vsakem klancu isto, grem dol z AC in po stari lepo pridem domov (jasno, fino dinamična vožnja).

Kaj bi mu lahko bilo? Fuč EGR? Kaj je lahko zabasano, da ne diha prav? Od kje bi lahko bila tista pena? Jutri poskušam spravit zadevo na diagnozo in pogledam, kaj je z zračnim filtrom...
Uporabniški avatar
rogi2

Re: Espace 2.2dci 2005

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=6412993" onclick="window.open(this.href);return false;
Preden se vžeš v stroške se pozanimaj
lp
andreju

Rogi, kaj mi napoveduješ?

Najprej bi rad vedel, kaj so sploh lahko možnosti za te težave... če bo preveč stroška, grem prav hitro po kaj drugega...
Sicer pa, kar sem še opazil, je precej veliko olja na zadnji strani okrasnega pokrova na motorju... pena je prav napita z oljem...
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Hotel sem te samo opzoriti,da ne bi menjaval preveč delov,si nakopal po nepotebnem stroške.
Probaj kontaktirat ljudi,ki se ukvarjajo z temi motorji in ti dajo garancijo na delo in vgrajen material,
Izkušenj z njimi nimam,le priporočilo prijatelja
LP
andreju

No, saj, sem sem prišel ravno z namenom, da dobim kontakt od koga, ki dobro pozna te mašine in ve, kako rešiti stvari...
andreju

No, za epilog tele zgodbe.

Krivec za probleme je bilo tesnilo na sesalnemu kolektorju, tam je besno puščalo olje. Na žalost je bilo to odkritje že prepozno - en cilinder je že ribnil.

Skratka, če kdo pozna kakšno res poceni zadevo, če bi bil karavan (ali enoprostorec), bi bilo zelo fino, klima mora biti, se priporočam za info...
Uporabniški avatar
klemzi

Odgovor Napisal/-a klemzi »

No, pa se je zgodilo tisto, kar sem pričakoval, da se ne bo. Motor je zaribal kljub temu, da smo prevetivno zamenjali ojnične ležaje in delali servise na 15.000. Ker je prebilo blok je stari motor zanič. Odtrgalo je tudi ojnico.
Sedaj sem v dilemi kaj storiti. Ker je avto drugače b.p. in redno servisiran mi ga je kar malo žal.
Na netu se pojavljata dva mehanika, katera prodajata obnovljene motorje. Ali ima kdo izkušnje s temi motorji? Dajeta tudi enoletno garancijo. Cena motorja pa je okoli 1200 eur.
Koliko mislite da je vreden zariban Espace? (ima sončno streho, ročni menjalnik)
Najboljše bi bilo, da bi zamenjal avto, vendar trenutno nimam denarja za to, ker je vse čez 8.000 eur.

Najbolj se nagiban k temu, da kupim obnivljen motor. Kaj menite?

Hvala.

LP Klemen
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

En forumaš je nedolgo nazaj rihtal motor za scenica nekje v Krškem. Ne vem točno ali so mu obnovili obstoječega ali ga je zamenjal. V glavnem je bil zadovoljen. Mislim da je tudi dobil neko garancijo na motor.
Uporabniški avatar
klemzi

Sedaj pa se v okolici Krškega pojavljata dva mehanika, katera nudita obnovljene motorje z garancijo.

Ali je mogoče dobiti kakšen kontakt od našega člana, da mi pove kateri mehanik je točno bil?

Hvala!

Lp Klemen
Uporabniški avatar
klemzi

Postavljena je diagnoza, zaradi katerega je prebilo blok. Napaka je bila na šobi, katera je preveč dovajala goriva. Ojnični ležaji se niso zavrteli. Motor trenutno popravlja mojster iz Krškega, konec tedna bo gotov.

Sedaj pa vprašanje. Kako veš kdaj moraš obnoviti šobe, ker rač. ni nič javil, avto ima 200000 prevoženih?
Pri ostalih Renojih imam še več prevoženih, pa še nikoli obnovljene šobe? Kdaj jih obnoviti?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

klemzi napisal/-a:Postavljena je diagnoza, zaradi katerega je prebilo blok. Napaka je bila na šobi, katera je preveč dovajala goriva. Ojnični ležaji se niso zavrteli. Motor trenutno popravlja mojster iz Krškega, konec tedna bo gotov.

Sedaj pa vprašanje. Kako veš kdaj moraš obnoviti šobe, ker rač. ni nič javil, avto ima 200000 prevoženih?
Pri ostalih Renojih imam še več prevoženih, pa še nikoli obnovljene šobe? Kdaj jih obnoviti?
Računalnik ti nebo povedal. Slišiš po zvoku, ali pa če avto bolj kadi,...Drugače se pa šobe "mehanično" stestira
RenaultSport
Uporabniški avatar
klemzi

Evo, avto je gotov. Zaenkrat dela, narejeno 300 km. Dve šobi sta bili zanič, dodatno smo vse štiri obnovili. Možakar iz Krškega je bil fer, garancijo imam pisno in tudi račun opravljene storitve. Račun za kompletno obnovljen motor, premontažo, obnovitev šob in prevoz vozila iz Lj v Krško je bil okoli 2 jurja.

Osebno mislim, da ko zariba motor in v kolikor se odločiš še vedno imeti isti avto obnova motorja najbolj racionalna.

lp
Uporabniški avatar
airbus320
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Spula napisal/-a:
klemzi napisal/-a:Postavljena je diagnoza, zaradi katerega je prebilo blok. Napaka je bila na šobi, katera je preveč dovajala goriva. Ojnični ležaji se niso zavrteli. Motor trenutno popravlja mojster iz Krškega, konec tedna bo gotov.

Računalnik ti nebo povedal. Slišiš po zvoku, ali pa če avto bolj kadi,...Drugače se pa šobe "mehanično" stestira
Kakšn pa je zvok "pokvarjene" šobe? Meni Espace, ko pohodim, kar dobro pokadi, dim sive barve....(1,9 dci)
lp
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Šoba lahko crkne saama od sebe, še raje pa jo zabijejo opilki iz HP črpalke, ki ni zadosti mazana. Ker se maže samo z nafto je koristno dodajanje 2T olja, ki ga nekateri prezirate. Lahko je vzrok tudi v slabotnem dovodu nafte, torej odpoved nizkotlačne črpalke, zabita mrežica v tanku na črpalki, zabit filter nafte ali še bolj neumno, stalna vožnja s skoraj praznim tankom. Tako pride do pregretja nafte, ki kroži in mazalnost je prenizka. Potrebuješ malo domišljije, pa se izogneš zelo dragim popravilom.
Uporabniški avatar
Tike take

Odgovor Napisal/-a Tike take »

a se da dobit kontakt od tega mehanika v Krškem?
žena,če rečem,da ga bom popravil,
mi ne morit vsake pol leta...
Odgovori