Verige? ali ... ???
-
Laguna III
Verige? ali ... ???
Pozdrav vsem!
Glede na to, da sem iz Primorske regije kjer je sneg čudež... se mi ne splača kupovat zimskih gum. Zato me zanima kaj priporočate ali verige ali zimske snežne avto nogavice ? Jih imajo na Mimovrste-
Snežne tekstilne verige Autosock.
Hvala.
Glede na to, da sem iz Primorske regije kjer je sneg čudež... se mi ne splača kupovat zimskih gum. Zato me zanima kaj priporočate ali verige ali zimske snežne avto nogavice ? Jih imajo na Mimovrste-
Snežne tekstilne verige Autosock.
Hvala.
Re: Verige? ali ... ???
Odgovor je preprost. Zimske nogavice boš uničil takoj ko zapelješ z njimi na suh del ceste. Verige so pa samo za sneg, res samo za sneg. Ker če se po plundri z njimi voziš so noter v avtu take vibracije, da več kot 50 kmh ne moreš vozit.
Primorska regija je širok pojem. Odvisno tudi kam se voziš... če maš relacijo v LJ ali pa še dlje potem razmišljaš o zimskih gumah.
No, pod črto... Daj verige v prtljažnik pa je zakonu zadoščeno.
Lp
Primorska regija je širok pojem. Odvisno tudi kam se voziš... če maš relacijo v LJ ali pa še dlje potem razmišljaš o zimskih gumah.
No, pod črto... Daj verige v prtljažnik pa je zakonu zadoščeno.
Lp
Jaz sem mnenja, da po kopni oz. mokri cesti letna guma čist OK drži, če ne celo bolje..., sneg je pa tako malokrat na cesti, da če se pozimi ravno ne dela 100km na dan res nima smisla zimske gume kupovat.
Kakor je zuzek napisal, dobre letne gume, pa verige/nogavice v prtlažnjik.
Kakor je zuzek napisal, dobre letne gume, pa verige/nogavice v prtlažnjik.

-
Laguna III
Super ste... hvala za nasvete!!!
Autosock so ene najslabših nogavic. Kolega jih je mel in so se mu že v prvi vožnji natrgale. Ko smo cel teden testirali nek avto v logarski v najhujšem snegu, smo sprobavali snežne nogavice multigrip pa so bile po celem tednu kot nove-če že razmišljaš o nogavicah, čeprav za primorsko bo najbolje da vzameš letne in verige pa si preskrbljen-ali pa celoletne, odvisno koliko prevoziš.
Ko sem jaz dve leti nazaj kupoval je bil samo Autosock na voljo in če sem iskren sploh nevem kako zgleda paket odznotraj... meni je zakon, ker so na mejhno pakirane, lahke (precej lažje od verig, ki jih v dimenziji za mojga niti nisem našel) in kot glavno, zadoščajo kapricam polcajev in zakonaMare_C napisal/-a:Autosock so ene najslabših nogavic. Kolega jih je mel in so se mu že v prvi vožnji natrgale. Ko smo cel teden testirali nek avto v logarski v najhujšem snegu, smo sprobavali snežne nogavice multigrip pa so bile po celem tednu kot nove-če že razmišljaš o nogavicah, čeprav za primorsko bo najbolje da vzameš letne in verige pa si preskrbljen-ali pa celoletne, odvisno koliko prevoziš.

No saj si sam odgovoril, nam iz bolj zasneženih predelov pozimi pa je pomembno, da se pripeljemo do službe itd 
-
Laguna III
Tako kot kaže, bom mogu razmišljat bolj o nakupu čolna...in vas bom spraševau glede vesel
))
Snežne nogavice so se mi zdele fajn ker so enostaune za namestiti.... ampak, kot vidim majo več minusou kot plusou.....Bom kar verige zadi vrgu in bo.
Snežne nogavice so se mi zdele fajn ker so enostaune za namestiti.... ampak, kot vidim majo več minusou kot plusou.....Bom kar verige zadi vrgu in bo.