Novi Clio IV - 2013

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Ferdo
Kraj: Maribor

Re: Novi Clio IV - 2013

Odgovor Napisal/-a Ferdo »

nice jaz mojega čakam :D vidim, da ta ima 3gumbe moj bo imel samo enega :) za klimo v obliki 8ke.
Slika
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Ferdo napisal/-a:nice jaz mojega čakam :D vidim, da ta ima 3gumbe moj bo imel samo enega :) za klimo v obliki 8ke.
Slika
Ta ima ročno klimo,tvoj bo pa potem imel avtomatsko
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Praktično edina pripomba, ki jo imam na ta avto (poleg debilnega piano laka), so lita platišča. Bo zgleda treba it v aftermarket. :)
Indeed.
Uporabniški avatar
Ferdo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Ferdo »

Sport Driver napisal/-a:
Ferdo napisal/-a:nice jaz mojega čakam :D vidim, da ta ima 3gumbe moj bo imel samo enega :) za klimo v obliki 8ke.
Slika

Pa bo takšne oblike? jaz sem naročil paket + pa mi je reko da bo točno tako iz gledalo ker one 3 gumbke ne rabim mi je preveč grdo.
Zadnjič spremenil Ferdo, dne 28 Okt 2012, 14:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mylo

Odgovor Napisal/-a mylo »

A se da start&stop izklopit? Aja, pa kakšno porabo si imel na testu? Pa kakšn način vožnje, koliko časa si ga meu na testu?
ExOrcisT

Odgovor Napisal/-a ExOrcisT »

Za start&stop sem jaz vprašal trgovca kako je glede tega pozimi, ko si želiš vozilo ogreti in je odgovoril da na to niti pomislil ni in da si tud on ogreva avto :D
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Kolikor je meni znano, S&S začne funkcionirat pri ogretem avtu.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
Sport Driver

Ferdo napisal/-a:
Sport Driver napisal/-a:
Slika

Pa bo takšne oblike? jaz sem naročil paket + pa mi je reko da bo točno tako iz gledalo ker one 3 gumbke ne rabim mi je preveč grdo.
Če si naročil avtomatsko klimo potem bo imel klimo tako kot je ta na tvoji sliki,če ne potem boš imel te 3 gumbe. :wink:
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

mylo napisal/-a:A se da start&stop izklopit? Aja, pa kakšno porabo si imel na testu? Pa kakšn način vožnje, koliko časa si ga meu na testu?
za start&stop nisem sigurn, avto je imel gumb ECO za katerega ne vem tocno kaj naredi... bil je vklopljen in je start&stop delal. Mogoce ce ga ugasnes ne dela, sem se prepozno spomnil probat.
Za porabo ti tezko recem, nisem kaj dost gledal, sem ga mel samo dobro pol ure in se se bolj guzval kot normalno vozil. Na potovalnem je imel 5,5 porabo od prej, potem je ostala ista.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Gumb eco je za start & stop. Vsaj pri ostalih znamkah je tko.
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Tukaj menda malo zmanjša navor in prilagodi delovanje klime. Pa še nekaj, sam se ne spomnem :)
Uporabniški avatar
darkec1

Odgovor Napisal/-a darkec1 »

start&stop se vklopi in izklopi z tipko ki je levo od volana poleg stikala za uravnavanje višine snopa žarometov in osvetlitve stevcev,se pravi ce hoces vklopis ali pa izklopis funkcijo,s tem da res zacne delovati ko je motor na delovni temperaturi. Tipka ECO zmanjša moč motorju,kar je zelo opazno(moteče)pri pospeševanju,vendar če pritisneš pedalko gasa do konca in se malo(kick down stikalo) izklopi ECO in začne na polno pospeševati s tem da se trenutna poraba po računalniku dvigne ze 5-7 litrov (med samim pospeševanjem). Pri normalni vožnji z ECO kar nekako na pol mrtev,brez ECO pa kar zelo zanimivo poskočen glede na motor(Tce 90).Povprečn poraba pa tista ki je navedena s strani proizvajalca ja kar malo otopična(4,5l)???? Normalno gre mix vožnja nekje z 5,8-6,5l/100km skozi. Manj je tezko(vsaj meni).
Megane Coupe 1,6 16v
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

to sem tudi jaz opazil ja, ko je bil ECO prizgan ni sel avto nikamor.
Tisti podatki o porabi pa tako zmeraj lazejo. :D
Uporabniški avatar
Sport Driver

jurre napisal/-a:to sem tudi jaz opazil ja, ko je bil ECO prizgan ni sel avto nikamor.
Maribor mode :mrgreen:
Smo bili pa danes na testni,in sicer z1,2 16v .Izdelava bi lahko bila boljša na nekaterih mestih drugače pa ni napačen avto .Izgleda odlično terja pa to davek pri sedenju zadaj.Prostora za glavo je zelo malo v primerjavi z prejšnjo generacijo,je pa vstop v avto lažji. Sem pa imel občutek ko sem se presedel iz novega Clia v starega kod da sedim v enoprostorcu.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Včeraj sem se par metrov zapeljal z novim Cliom dCi. Kar sem opazil v teh par minutah - odlično se pelje čez luknje, "krene" kar vredu bi rekel (ECO je bil menda izklopljen, drgač ne vem kako more to it če je bil zdej vklopljen :D ), ko se noter vsedeš je to za moje pojme drug svet kot Clio III. Malo zmoti tista plastika na volanu, ampak pomojm se navadiš. Mogoče zna drset ko se roke potijo.
Všečen avto :) Od zunaj je bil pa ..., tiste male feltne pa navadna modra barva. Ne ravno najlepši :) Z lepšo barvo in večjimi feltnami bi bil verjetno super :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Odgovori