Laguna II GT 1,9 dCi turbina itd

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
etore

Laguna II GT 1,9 dCi turbina itd

Odgovor Napisal/-a etore »

Pozdravljeni, po dougmu času se oglašam tudi tukaj. Torej lastim si laguno letnik 04 1,9 dCi 120KM. Avto imam že 5 let in ima realnih 185Kkm in ševedno prvo turbino. Zadnjič sem imel eno nujno pot v tujino 600km v eno smer pa se mi je precej mudilo... Kljub vsemu sem počakal kot vedno seveda da se je najprej segrela voda počakal še malo da se je segrelo še olje en malo in pot špon... pomoje sem imel povprečno hitrost vsaj 160-170km/h. GPS mi je pokazal tudi 199km/h več al manj pa je bil stalno okrog 185. No ko sem potem po 1200km prišel domov sem seveda zadnjih 20km vozil bolj umirjeno ker se mi ni več mudilo tko da se je vse skupi tudi malo ohladilo... vseeno sem zjutraj pod avtom zagledu en 10cm2 olni madež. Pogledam olje in je bilo malo pod min recimo 1mm. Vem pa da je bilo pred to vožnjo 100% na max. No dolijem 1,5l olja in se furam normalno naprej še sedaj. Ampak opažam da se nabirajo majhne pikce olja na celem zadnjem delu avta- kofani. verjetno pride skozi izpuh... pa tudi vsako noč se mi naredi ene par kaplic po avtom...

torej. verjetno gre počasi turbina k koncu. moč je ista prav tako piska enako kot kadar sem jo kupil pri 60Kkm ampak si razlagam da edino skoz turbino bi lahko šlo tisto olje mimo...

imam pa še eno vprašanje. in sicer sem načeloma zelo zadovoljen z laguno edino črički me motijo ampak se mi zdi malo švoh. ene 30KM več bi blo super... če grem v popravilo turbine, ali je možno da dam kakšno večjo turbino od kakšnega drugega renoja, kak IC z boljšim izkoristkom pa mogoče še kaki inekrtrji in grem potem na optimizacijo elektronike da bi prišli z nekim normalnim tlakom na ene 150-160KM.

hvala lp Andrej
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Re: Laguna II GT 1,9 dCi turbina itd

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

znak da je turbina : avto požira olje, kadi se belo
sam sem imel problem da mi je kak dva meseca pilo olje, nikoli ni bilo na tleh madeža, pa sem vozil počasi

kje je ta madež?
pod motornim prostorom? preveri če je kje drugje spušča , kakšen semering ali tesnilo, poglej tudi okoli turbine

drugi znak za turbino je žvižganje in pomanjkanje moči

druga turbina, z predelavo bi mogoče pasala, ampak , nevem, naj ti majstri povedo če se je kdo spustil v to
etore

torej avto pije pač nekaj olja. opazu sem tako ker sem videl da se odzadaj na odbijaču in kofani pojavljajo kapljice olja.

madež olja se pojavlja tudi na tleh pod motorjem. ko sem ta tedn dvignil avto da sm zamenju zavorne ploščice in 1 končnik sem pokukal še pod motor. tam pa je bilo na zadnji strani motorja, pri požarni steni use umazano in črno od olja. od katalizatorja skratka vse kar je na zadnji strani motorja je od olja.

kot rečeno drugače nisem zasledin da bi turbina piskala kaj bol kot kadar sem ga kupil in zmogljivosti so še vedno enake.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Preveri iz kje pride olje na požarno steno. Glede na to, da iz turbine ne bi olje kar špricalo, preveri, če no mogoče vod olja do turbine poškodovan, počen, odvijačen... In ti tam šprica.
etore

bom pogledu ampak morm sfehtat dvigalo ker z vrha se nič ne vidi... sem pa učeraj imel spet pot dolgo 600Km. furu sem normalno 130-140 pa mi danes sveti da spet nimam več olja notr tko da bi mogu spet dolit kak litr ali dva. pa oranžen servis mi zaradi tega piše... tko da bi rad to zadevo rešu čim prej ker se mi zdi trapasto dajat € za olje za dolivat vsak tedn 20€...
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a garfildd »

Pri prejšni lagunu (2002( je tudi mene zmotil oljni madež ki se je pojavil, počasi je kapalo, in po pregledu pri mehaniku je bila diagnoza da malo pušča pri turbini, nato sem se odločil za menjavo turbine in pri podiranju se je ugotovilo da je imela že fajn luft če si z roko premaknil je nihala +/- 2 mm in vprašanje časa kdaj bi lahko usekala... Če imaš avto še namen imeti seveda porihtaj....

Ja tistih 120konjičev ni baš nevem kaj poskočnih, pri 2.0 150km se pozna razlika, samo ne toliko da bi se splačalo modificirati, raje menjaj avto potem...
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Odgovori