Servis

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Cefizelj

Re: Servis

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Če ga ne pelješ na pooblaščen servis izgubiš garancijo. Izgubljat garancijo pred iztekom se mi pa ne zdi najbolj pametna odločitev. Če želiš kaj privarčevati raje kupi svoje olje. Bencinar ali dizel?
Slika
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Poglej v servisno knjižico katero olje so ti točili (enega od Elfov) in poglej pri klubskih partnerjih koliko pride olje če bi ga kupil sam. Pri tem boš lahko ene 50€ not prnesu. :)
Slika
predator

Odgovor Napisal/-a predator »

Menjava olja in vseh filtrov na nepooblaščenem servisu je max 100eur z ddv. Kar se tiče bencinarja okrog motorja itaq ni težav da bi rabil garancijo... Moje mnenje je da nima kaj crknit oz. zaenkrat neboš potreboval garancijem je pa res da če je to še samo en servis pojdni raje na renault.

l.p
predator

kar se tiče olja ponavadi na nobenem servisu ne komplicirajo če imaš svoje...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ali se lahko servisira in popravlja vozilo pri nepooblaščenem avtoserviserju ne da bi se ogrozila garancije vozila?
Ali je garancija vozila povezana z izbiro serviserja?
»Pred časom sem popravljal vozilo, za katerega še vedno velja tovarniška garancija. Popravljal sem izpušni sistem – konkretno zadnji izpušni lonec. Nimam pa pogodbe o servisiranju z uvoznikom oziroma uradnim prodajalcem vozila te zamke. Stranka je nedolgo zatem pri pooblaščenem serviserju znamke uveljavljala garancijo, ki pa nikakor ni bila povezana z izpušnim sistemom. Pooblaščeni serviser je zavrnil veljavno garancijo na vozilo in to utemeljil s tem, da vozilo ni bilo ves čas servisirano pri pooblaščenem serviserju. Ali je zavrnitev garancije upravičena? Ali servisiranje pri serviserju, ki ni pooblaščen s strani prodajalca oziroma proizvajalca vozila res vpliva na veljavno garancijo vozila, ki jo proizvajalec zagotavlja ob prodaji vozila?«

Odgovora na vprašanji sta:
ne, zavrnitev garancije ni upravičena in
izbira serviserja ne vpliva na veljavno garancijo.

Vir: OZS tam je tudi članek s pojasnilom.

Povzetek, lahko servisiraš tudi drugje, vendar moraš imeti račun, v primeru če uveljavljaš garancijo, da je bilo vozilo dejansko servisirano. Je pa res, da če se ti kaj zgodi kasneje izven garancije (kakšne težje okvare, recimo motor, menjalnik ipd.), potem ne upoštevajo recimo delnega popravila s strani proizvajalca tudi če je vozilo izven garancije.
predator

Izbira serviserja v veliki večini vpliva na to, sicer pa vse piše v servisni knjižici vozila za katerega pač gre.
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Cenovno se da precej prihranit, če se pozanima malo o ponudbi. Mislim, da je že bilo govora tu v parih temah. Je pa odvisno s kje si 8)
Uporabniški avatar
joshy
Kraj: sever,...severovzhod,...

Odgovor Napisal/-a joshy »

Točno tako odvisno s kje si je cena .
Naprimer AGROSERVIS MS sem rekel da imam svoje motorno olje a sploh niso hoteli slišat.

Nebi rad odpiral nove teme in vprašam kje najceneje narest glavni servis (megane 2 letnik9/2007 1.6 16v 85k prevoženih) a je možno da bi bilo potrebno menjat variabilno jermenico ker se ne spoznam na to.Avto mi pri hladem vžigu (hladen motor) ko spleljem dam gas a avto ne pridobiva gas (zgubi moč za kako sekundo potem spet pospeši)to se dogaja cca 200 m potem avto gre vredu.(loputa je čista)
Slika
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Saj je čisto vseeno kdo ima prav, konec koncev. Tebi prvenstveno zavrnejo garancijo (ti jo zavrne Renault-Nissan). Ti avto rabiš, torej a moraš popraviti in ga boš popravljal na lastne stroške. Vmes se boš tožaril, po enemu letu tožbo celo dobil, ampak...
-Izgubil boš veliiiko časa
-založil boš denar za popravilo
-založil boš denar za odvetnika, takse, izvedenca

Ali je vredno? Sicer za ostale ne vem, a moj avto ima izpušni sistem iz nerjavečega jekla in je še po petih letih in pol v dobrem stanju.
Da pa bi se 1x na leto sekiral za 10 ali 15€ glede olja (dobim popust na servisu) se pa ne bom. Cena storitve je pa že dokaj enaka med manjšim agentom in nepooblaščencem (splošna avtomehanika).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori