Megane RS 225 by: error 90
Re: Megane RS 225 by: error 90
Parkrat sem ga pa res ja 
Včeraj uradno stestiran stage 2 tudi z moje strani.
Zadeva zelo lepo vleče.
"If Porsche ever did a hot hatch, it would feel like this."
Renault Sport Clio
Renault Sport Clio
pohvaljen tudi glede "među gasa"
. sam sem "pristaš" njega in ga uporabljam vedno pri prestavljanju v nižnjo..sploh kadar tiščim.. se mi zdi, da veliko manj obremenjuješ menjalnik, nosilce,... 
Jst pa imam očitno zakrnel gleženj, ker mi še ni ratal tako prestavlat... čim peto od tal dvignem pa začnem kaj vrtet stopalo, gre avto na zobebac napisal/-a:pohvaljen tudi glede "među gasa". sam sem "pristaš" njega in ga uporabljam vedno pri prestavljanju v nižnjo..sploh kadar tiščim.. se mi zdi, da veliko manj obremenjuješ menjalnik, nosilce,...

Probaj ne tako zelo z peto ampak bolj z desnim delom stopala.Cr00k napisal/-a:Jst pa imam očitno zakrnel gleženj, ker mi še ni ratal tako prestavlat... čim peto od tal dvignem pa začnem kaj vrtet stopalo, gre avto na zobe
Hehe, sem videl nekaj posnetkov na YT, pa nekajkrat neuspešno probal... mogoče pa sama razporeditev stopalk in moč zavor na mojem ni primerna za treningdkrevs napisal/-a:Probaj ne tako zelo z peto ampak bolj z desnim delom stopala.Cr00k napisal/-a:Jst pa imam očitno zakrnel gleženj, ker mi še ni ratal tako prestavlat... čim peto od tal dvignem pa začnem kaj vrtet stopalo, gre avto na zobe

sej to za prestavljanje ni nujno da še zaviraš zraven
jst naprimer ko se lotim prehitevat dodam gas predn v nižjo butnem 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
To se imenuje rev-match, po domače ujemanje obratov, in ko se bližaš ovinku ter moraš zraven še bremzat se temu skupaj reče heel and toe down shift.jurko napisal/-a:sej to za prestavljanje ni nujno da še zaviraš zravenjst naprimer ko se lotim prehitevat dodam gas predn v nižjo butnem
@Crook: Sploh ni nujno, da je japonski avto, to je samo tako v glavi človeka, ko gleda Tsuchiyo kako vozi.
Hehe, brez bremzanja tudi jaz delam rev-matching, a glih tam ko največ šteje (pri bremzanju) mi še ne gredkrevs napisal/-a:To se imenuje rev-match, po domače ujemanje obratov, in ko se bližaš ovinku ter moraš zraven še bremzat se temu skupaj reče heel and toe down shift.jurko napisal/-a:sej to za prestavljanje ni nujno da še zaviraš zravenjst naprimer ko se lotim prehitevat dodam gas predn v nižjo butnem
@Crook: Sploh ni nujno, da je japonski avto, to je samo tako v glavi človeka, ko gleda Tsuchiyo kako vozi.Je pa res, da se to tehniko najlažje nauči pri vozilu, ki ima gas na zajlo.
Vem, da ni nujno, sem pa tako napisal, ker kmalu dobim še enga japonca v zbirko z gas-zajlo
Zdej pa dost off-topica, da ne bodo admini in error90 jezni
@error90: enkrat morš tele svoje kamerce tudi v pedala usmert..

Evo par novih novosti na avtu. Po 53k km so bile zavorne ploščice pri koncu zato jih je bilo potrebno menjati. dolgo sem gledal in premiščjal katere naj vzamem tako da sem se na koncu odločil da bo zadaj original, spredaj pa carbone lorraine rc5+.
Nove vs stare zadnje

Stare sprednje

Ko smo menjali sprednje zavorne ploščice smo ugotovili da to ne bo kar tako lepo šlo ker ima nek tak pin in se ga zbije ven. No in ta pin ni šel ven pa da ga jebeš. No koncu se je začel zvijat in moral sem naročiti nove. Na servisu sem izvedel da je po vsaki menjavi potreno zamenjati tele pine in vzmet. Cena enega kompleta je 48€ ... Rabiš pa dva. Nič kaj ugodno za to majhno pizdarijo

In pa nove pliščice že zmontirane

Nato pa je prišla ideja da feltne pobarvam na črno ali grafitno in ker ima Borut ravno črne feltne sem moral v živo vidt primerjavo

In pa prvi sneg letos...jaz pa še zmiraj na letnih gumah

Torej. Še vedno ne vem ali bi dal v črno feltne ali ne. Meni je všeč srebrna in črna.
Nove vs stare zadnje

Stare sprednje

Ko smo menjali sprednje zavorne ploščice smo ugotovili da to ne bo kar tako lepo šlo ker ima nek tak pin in se ga zbije ven. No in ta pin ni šel ven pa da ga jebeš. No koncu se je začel zvijat in moral sem naročiti nove. Na servisu sem izvedel da je po vsaki menjavi potreno zamenjati tele pine in vzmet. Cena enega kompleta je 48€ ... Rabiš pa dva. Nič kaj ugodno za to majhno pizdarijo

In pa nove pliščice že zmontirane

Nato pa je prišla ideja da feltne pobarvam na črno ali grafitno in ker ima Borut ravno črne feltne sem moral v živo vidt primerjavo

In pa prvi sneg letos...jaz pa še zmiraj na letnih gumah

Torej. Še vedno ne vem ali bi dal v črno feltne ali ne. Meni je všeč srebrna in črna.
Črne!
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
črne so zakon, jaz sem za črne 
Črne feltne, črna ogledala in rdeče zavorne čeljusti. Če boš dal feltne barvat, jih daj prašno. Vem za enega, ki naredi zelo ugodno. Za kvaliteto ti lahko kaj več povem v torek.
Kot sem ti že rekel, osebno bi dal črne oz. mogoče še rajši grafitne.