Predvčerašnjim sem parkiral pred trgovino, 15 minut nakupoval in ko sem prišel nazaj je avto vžgal normalno, po 3 sekundah sta se prižgali kantica za olje in STOP in je ugasnil. Naprej je samo verglal, brez znakov, da bi vžgal. Malo sem ga predolgo verglal in je akumulator kazal znake izčrpanosti.
Čez noč sem ga pustil pred trgovino in prišel včeraj s kolego, kabli in rezervnim ključem. Malo smo probali z enim in drugim ključem in takoj odnehali , ker ni bilo znakov, da bi vžgal. Črpalka za gorivo dela in smo na cevki preverili da je gorivo v redu.
Odvlekli smo ga v bližnji servis v Mostah, na Kajuhovi. Dal sem jim oba ključa, so rekli da blokada motorja nagaja in je kazalo, da bodo v desetih minutah stvar uredili, samo počistijo ključ in zamenjajo baterije.
No, čez 10 minut so me poslali domov - brez avta, seveda.
Zdaj sem klical in pravijo, da ne najdejo vzroka okvare, da mi akumulator slab, da sem zamenjal pole pri priključitvi kablov ipd.
Je pa zanimivo in, če ni v tem vzrok, neverjetna koincidenca:
- 3 dni pred okvaro sem v pralnem stroju na 40 stopinj opral ključ. Preživel je, sem ga posušil in je delal brez problema čeprav tega nisem pričakoval.
- 1 dan pred okvaro smo zamenjali volanski obroč z airbagom vred
- 1 uro pred okvaro sem počistil/pobrusil kontakte na konektorju zadnjih luči ( samo kontakt mase ), ker mi je že dalj časa delal light show ob pritisku na zvoro
Imate kakšno idejo glede tega ?