Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Fantocci

Re: Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Petrol piše, da procent biodizla povečuje mazalnost.

V service manualu od 1.9dCI Lagune pa piše, da uporabljeno gorivo ne sme vsebovati več kot 10% diestrov (biodizla po domače).

In nič ne piše notri, da bi dvotaktol notri vlival... Mi še na misel ne pride, da bi to počel.

A zato se za nekaterimi od vas tako kadi? Relativno novi avti, kadijo pa kot Turki...
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Seveda ne piše. Servis mora od nečesa živet ;-) Sicer pa zakonsko predpisana norma dovoljuje max 7% biodizla.

Je pa biodizel po svojih karakeristikah bistveno drugačen od dizla ali 2T olja, ki sta si bolj podobna.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Dragi Fantocci, ti kar beri manual še naprej, boš še kaj koristnega našel. No, tehnika ti je popolnoma tuja.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Po moji (kmečki) logiki si avtomobilski proizvajalci manejo roke, ko so določeni deli vozila kvarijo. Se pravi zakaj bi ti naredili avto (oz. motor), ki bi deloval "večno", če lahko pri tem ko se vozila kvarijo in deli odpovedujejo, še mastno služijo? :P

Mal se vprašajte ali proizvajalec vozil (npr. Renault) rajši še kakšen rezervni del proda ali da služijo zgolj in izključno s prodajo novih vozil. :lol:
Fantocci

joztom napisal/-a:Dragi Fantocci, ti kar beri manual še naprej, boš še kaj koristnega našel. No, tehnika ti je popolnoma tuja.
Dragi Jože, ti kar še naprej veselo kupuj in vlivaj dvotaktol notri. Za mene je že navadni dizel predrag...

Pa upam, da ne bom kdaj tvoj avto z zapacano mašino kupil.
zuzek

Odgovor Napisal/-a zuzek »

Aha, zate je navadni dizel predrag. Torej voziš na kurilno?

Tvoja "mašina" mora biti v super stanju...
Fantocci

Ne pametnjakovič, predrag mi je dizel že sam po sebi, da bi še nek kur... dvotaktol vlival notri in si tako še podražal ceno prevoza/km kapiraš? Vozim na dizel, ne na kurilca... Tebi je očitno še prepoceni.

Zanima me, imate vi še kaj drugega od življenja ali vam ta avto pomeni vse na svetu? Patetično.

P.S.: Moja mašina je par dni nazaj obrnila toliko:
Slika

... in je res v super stanju, verjetno ravno zato, ker ne vlivam razna sranja notri kot vi, ki očitno nimate v življenju nič pametnejšega za počet.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Fantocci napisal/-a: ... in je res v super stanju, verjetno ravno zato, ker ne vlivam razna sranja notri kot vi, ki očitno nimate v življenju nič pametnejšega za počet.
Ajajajajajaj, od kje si pa to povlekel zdaj?
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Prosim za konstruktivno in argumentirano debato, sicer bo metla pela. Hvala.

lp, Andrej
Slika
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Fantocci si v redu :fist:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Tistih 3 deci olja na tank nič ne stane, ker pa je dvotaktol brezkislinski, brez pepela in žvepla tudi ne škodi, niti DPF-ju ne. Lahko kvečjemu koristi. Enako kot ti, je govoril kolega mehanik. Ko mu je na Scenicu 1.9dci odbilo dize in pumpo je bil prvi ukrep stalno dolivanje dvotaktola, res pa ga je pamet koštala 1200€ (4x200 za dize+400 za pumpo+ neskončno čiščenje lajtung in tanka). Še magnet sem mu posodil za zbiranje opilkov. Če kdo ne želi, mi ni treba verjeti. Ostali dodatki vsebujejo alkhol in kisline, ki topijo kamen na ustju diz in tako to dela. Obenem osiromaši mazanje ležaja pumpe, cca 5cm premera in 1cm tekalne površine in je samo hardkroman, drsni ležaj, mazan je samo z nafto! zanimivo, da enake simptome povzroča premalo nafte v tanku. Poleti se zaradi kroženja in male količine pretirano segreje in enako zelo slabo maže. Res ni vse v dvotaktolu, pomaga pa le.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Kaj pa pravite na čiščenje motorja?
V mislih imam to zadevo (od 8:15 naprej):
http://www.youtube.com/watch?v=iQNSCnpxqcM" onclick="window.open(this.href);return false;

Iz prve roke sem slišal kar precej pohval, da postane motor precej bolj živ in da lepše teče, po drugi strani pa sem slišal, da so bile pri starejših motorjih težave, ker je ta zadeva razjedala tesnila.
Slika
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Tole se mi zdi zelo uporabna tema in ne dvomim, da vam je že kar nekaj Renojev rešila. Iz tega razloga upam, da je moderator ne bo zaklenil ali izbrisal. :o
Uporabniški avatar
strickorle

Odgovor Napisal/-a strickorle »

..odkar mi je nazadnje razbilo motor-kriv je bil servis ker mu je pri odvijanju diz v cilinder padel odlomljen imbus ključ-tudi jaz uporabljam dvotaktol insicer 2,5 dl na tank.to delam leto in pol in moram priznati,da avto dela lepše pozna pa se tudi pri porabi,Žena se vsak dan vozi na relaciji Cerknica Logatec in je poraba na laguni 2,2 prišla na 6,5 prej je bila 7,2
Uporabniški avatar
Kermit

Odgovor Napisal/-a Kermit »

joztom napisal/-a:Tistih 3 deci olja na tank nič ne stane, ker pa je dvotaktol brezkislinski, brez pepela in žvepla tudi ne škodi, niti DPF-ju ne. Lahko kvečjemu koristi. Enako kot ti, je govoril kolega mehanik. Ko mu je na Scenicu 1.9dci odbilo dize in pumpo je bil prvi ukrep stalno dolivanje dvotaktola, res pa ga je pamet koštala 1200€ (4x200 za dize+400 za pumpo+ neskončno čiščenje lajtung in tanka). Še magnet sem mu posodil za zbiranje opilkov. Če kdo ne želi, mi ni treba verjeti. Ostali dodatki vsebujejo alkhol in kisline, ki topijo kamen na ustju diz in tako to dela. Obenem osiromaši mazanje ležaja pumpe, cca 5cm premera in 1cm tekalne površine in je samo hardkroman, drsni ležaj, mazan je samo z nafto! zanimivo, da enake simptome povzroča premalo nafte v tanku. Poleti se zaradi kroženja in male količine pretirano segreje in enako zelo slabo maže. Res ni vse v dvotaktolu, pomaga pa le.
Se opravičujem za pozen odgovor, ampak tole je treba obelodanit.

Recimo dodatek, ki sem ga sam navedel v prejšnjem odgovoru, je v osnovi namenjen prav podmazovanju visokotlačne črpalke. Zadeva je italijanska (spomnite se kdo je izumil commonrail sistem) in v Sloveniji se ga da kupit na Bosch servisih. Zadeva je dejansko narejena od diesel strokovnjakov in je posebej formulirana za diesel vbrizgalne sisteme in zato dela tako, da za sabo ne pušča umazanije. Poleg podmazovanja vsebuje celo nekaj vezalca vode, kdor se spozna na diesel sisteme ve, da je voda zadnja stvar, ki jo želiš imet v sistemu.

Saj verjamem, da dvotaktno olje tudi podmaže, ampak kako naj vem katero je tisto, ki ne bo zapacalo EGR ventila, turbine, katalizatorja itd.? Eni priporočajo mineralno, drugi polsintetično itd... in commonrail strokovnjaki pravijo tudi, da je dvotaktol lahko usoden za šobe, ti sistemi pač delujejo do 3000 barov in zakaj bi reskiral, če pa za enako oziroma nižjo ceno lahko uporablam specifično narejen produkt za moj problem.

In ker slika pove več kot 1000 besed, poglejte kaj se lahko zgodi z EGR ventilom pri uporabi neprimernega dvotaktola
Slika
Odgovori