laguna II 1.9 dci sport
Re: laguna II 1.9 dci sport
to pomeni da je turbina fuč? al je lahko še kaj drugega?
Načeloma, da ima turbina luft in spušča olje. Drugega kot mi je znano zaenkrat ne. Če ti pa turbina gre, lahko opilke in umazanijo zanese po celem motorju. Treba potem prečistiti ali menjati vode, intercooler. Več je primerov, ko gre kmalu po menjavi (že uničene) turbine potem tudi pumpa in kakšna šoba. Zato ti res priporočam, da menjaš predčasno, če utemeljeno sumiš, da je turbina boga!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
kaj je to?? in zakaj to ni priklopljeno??

Mislim, da je to konektor od EGR ventila. To mora biti priklopljeno, drugace EGR ne dela. Lahko ga imas blindiranega, zato so tudi konektorji iztaknjeni. Vzami EGR ven, da vidis kaj je z njim ali kontaktiraj prodajalca, zakaj so izklapljali!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
danes sem bil pri kolegu mehaniku da malo pošarima po motorju...
vse kar sva nardila je to da imam še več vprašanj kot prej
razmontirala sva turbino in ugotovila da je v odličnem stanju
lopatice vse cele in popolnoma nič lufta nimajo...
edino te lopute so štekale ko so povezane z ventilom. zato je men tak sikala ko sm pospešu.
ok to sva uredila...
a je možno da še vseeno olje pije turbina?
kaj pa egr ventil? bil je izklopljen sva ga vzela ven spucala preverla če dela zmontirala in prklopla...
avto od začetka zgleda da je bil od operacije malo zmeden se je 5 min, zaganjal v prostem teku.
se peljema, vse ok, avto normalno gre ampak malenkost slabše
odklopima egr, avto spet dost bol poskočen...
zakaj mi računalnik ne javi napake če je vklopljen ali izklopljen? so to mogoče zbrisali iz računalnika? a se to sploh da?
vse kar sva nardila je to da imam še več vprašanj kot prej
razmontirala sva turbino in ugotovila da je v odličnem stanju
lopatice vse cele in popolnoma nič lufta nimajo...
edino te lopute so štekale ko so povezane z ventilom. zato je men tak sikala ko sm pospešu.
ok to sva uredila...
a je možno da še vseeno olje pije turbina?
kaj pa egr ventil? bil je izklopljen sva ga vzela ven spucala preverla če dela zmontirala in prklopla...
avto od začetka zgleda da je bil od operacije malo zmeden se je 5 min, zaganjal v prostem teku.
se peljema, vse ok, avto normalno gre ampak malenkost slabše
odklopima egr, avto spet dost bol poskočen...
zakaj mi računalnik ne javi napake če je vklopljen ali izklopljen? so to mogoče zbrisali iz računalnika? a se to sploh da?
Čisto možno je, da so ga softwersko izklopili. Avto bo bolje delal z izklopljenim EGR, kot pa z vklopljenim in okvarjenim.
Če imaš možnost, najdi nekje testni delujoči EGR in nekoga s testerjem, da ga vklopi nazaj, pa boš videl.
Praviš, da pije olje? Kakšni so še kaj znaki?
Če imaš možnost, najdi nekje testni delujoči EGR in nekoga s testerjem, da ga vklopi nazaj, pa boš videl.
Praviš, da pije olje? Kakšni so še kaj znaki?
pije veliko olja, kadi se ne iz izpuha preveč ali pa kakšne čudne barve, smrdi po zažganem olju, včasih mu v prostem teku padejo obrati za 50 včasih 100, pa včasih med pospeševanjem duši motor (malo cuka)
druga pa zaenkrat ne...
maš kakšno idejo??
druga pa zaenkrat ne...
maš kakšno idejo??
Katero olje je noter??
elf 10-40
V dCi gre Elf Evolution 5W-40!
Tukaj je mogoče razlog, da pije olje! Pri meni je bilo prvo oljesicer prave gradacije, vendar znamke Total in ga je v servisnem intervalu spilo do minimuma. Ko sem dal zgoraj napisano in po knjigici predpisano olje, v 15k km ne spije niti kapljice - že zadnjih 130k km.
Preveri najprej to
Tukaj je mogoče razlog, da pije olje! Pri meni je bilo prvo oljesicer prave gradacije, vendar znamke Total in ga je v servisnem intervalu spilo do minimuma. Ko sem dal zgoraj napisano in po knjigici predpisano olje, v 15k km ne spije niti kapljice - že zadnjih 130k km.
Preveri najprej to
možno da je olje krivo
mam tak kmalu menjavo olja pa ga bom nabavu
aja sam moja laguna je še ph.1 misliš da je isto??
aja sam moja laguna je še ph.1 misliš da je isto??
Isto
120KM motor je v osnovi isti - razlika je v pumpi, programu računalnika, dovodu olja v turbino in v še kakšni malenkosti.
Nabavi lepo vse filtre, pravo olje, menjaj in spremljaj. Ni velik strošek, je pa pravo olje prva in velika stopnica pri ohranjaju zdravega motorja
Nabavi lepo vse filtre, pravo olje, menjaj in spremljaj. Ni velik strošek, je pa pravo olje prva in velika stopnica pri ohranjaju zdravega motorja
na internetu sm najdu elf evolution SXR 5w-40 to je to?
To je to
Rabiš 5l, noter gre menda 4,6L...
hvala! dobiš za pir ko se dobimo