Megane III 1.6 dci gori servisni ključek
-
clioextreme04
- Kraj: Prlekija
Megane III 1.6 dci gori servisni ključek
Sem ponosen lastnik čisto novega Megana Berline Bose Edition 1.6 dci. Zadnjič ko sem bil z njim prvič na avtocesti se mi je nenadoma prižgal tisti servisni ključek in napisalo je naj preverim vbrizg..kmalu zatem pa je še napisalo naj preverim izpušni sistem. Trenutno sem v tujini in ne morem na svoj pooblaščen servis v slovenijo..sem pa se pozanimal če je to kaj resnega in so rekli da je verjetno samo napaka računalnika, ki jo je potrebno izbrisati, ker avto sicer normalno gre. Sedaj nevem naj počakam do drugega meseca da pridem domov ali to rešim čimprej. Če je gdo imel podobne težave naj prosim pove svoje izkušnje 
Let's turn and burn! 
Re: Megane III 1.6 dci gori servisni ključek
Pozdravljeni
Predvidevam, da je tudi v tujini kakšen pooblaščen Renault servis. Priklop na tester pa bo povedl več.
Lep pozdrav
Predvidevam, da je tudi v tujini kakšen pooblaščen Renault servis. Priklop na tester pa bo povedl več.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
-
clioextreme04
ja seveda je..ravno danes sem bil na enem ampak delajo samo do pol petih pa sem bil žal prepozen..drugače pa naj omenim da ima avto prevoženih komaj 1000 kilomnetrov in drugače lepo gre samo na živce mi gre tale ključek ki ves čas gori in tisti dve opozorili ki se izpišeta..slišal sem da pomaga če odklopiš klemo od akumulatora, da se napake izbrišejo pa nevem če je to res...
Let's turn and burn! 
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Napake moraš pobrisati z testerjem, drugače ne gre, tudi če bi lučka ugasnila, bi bila še vedno zabeležena.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
-
clioextreme04
Ali napaka kaj vpliva na samo delovanje avta? Ker jaz ne opazim ničesar razen tega da mi tempomat ne deluje..namreč ko ga vklopim mi izpiše: preverite tempomat...nevem če bo kaj narobe, če čakam do drugega meseca ko pridem nazaj v slovenijo in grem na tester. Ker tu v nemčiji delavnice niso tak dolgo odprte da bi uspel po šihtu it na tester..
Let's turn and burn! 
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
V principu naj ne bi, ker ni povezana z motorjem, če bi bila taka napaka, bi ti pisalo tudi stop na displayu, nima pa biti kaj narobe.
lp
lp
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
- domzikales
- Kraj: Velenje
Dej + dol iz akumulatorja in pusti 15min., da se zresetira. Tako, so se meni napake zbrisale. Če seveda ni nič narobe. Če bo pa kaj bo pa tako spet gorela. 
Kar te ne uniči, te okrepi!
domzikales napisal/-a:Dej + dol iz akumulatorja in pusti 15min., da se zresetira. Tako, so se meni napake zbrisale. Če seveda ni nič narobe. Če bo pa kaj bo pa tako spet gorela.
Tako početje je največja budalaština ever. Če ni več pogojev za napako ti opozorilo ugasne, vendar je napaka zabeležena. S tem početjem pa samo izbrišeš napako. In se lahko čez nekaj časa čudiš in pizdakaš kako in zakaj. NAmesto da bi takoj prišel stvari do dna.
Konkretno; meni je začela prebijati tuljava na Scenicu. Najprej nemiren tek, nato cukanje, prižge lučka "SERVICE" in na BCju "Check pollution". Trenutek zatem se zadeva umiri, avto lepo teče, je odziven, opozorila ugasnejo, BC javi "No message available".
S budalaštino odklapljanja kleme bi izbrisal to napako iz računala. Na servisu ne bi videl nič. Naslednjič se mi zgodi isto ob polnoči nekje bogu izza nogu (ali pa še huje, tuljava crkne do konca, avto ne gre več nikamor). Tako pa lepo naslednji delovni dan zapelješ avto na priklop na računalo, popraviš zadevo (konkretno sem moral menjati tuljavo in sveče) in voila, veselo se vozim.
To, kar svetujete z odklopom kleme je, še enkrat, čista budalaština tistih, ki se razumejo v tehniko, predvsem pa v diagnostiko kot zajec na boben.
/over&out
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
-
clioextreme04
Problem je rešen, izmerili so kompletno elektroniko in ugotovili da je bila težava v slabem stiku na enem konektorju pri lambda sondi. Sedaj pa ni več nadležne lučke hvalabogu se pokaže OK!
Let's turn and burn! 
- domzikales
- Kraj: Velenje
Pameten si pa pameten. Mogoče je budalaština al kako ti rečeš mogoče ni. Kker za kirga. Js sem mu to povedal, da je to najenostavnejša zadeva. Če pa želi priti stvari do dna in mu ta lučka ne da miru, potem pa naj gre na servis in naj pride stvari do dna.robertp napisal/-a:domzikales napisal/-a:Dej + dol iz akumulatorja in pusti 15min., da se zresetira. Tako, so se meni napake zbrisale. Če seveda ni nič narobe. Če bo pa kaj bo pa tako spet gorela.
Tako početje je največja budalaština ever. Če ni več pogojev za napako ti opozorilo ugasne, vendar je napaka zabeležena. S tem početjem pa samo izbrišeš napako. In se lahko čez nekaj časa čudiš in pizdakaš kako in zakaj. NAmesto da bi takoj prišel stvari do dna.
Konkretno; meni je začela prebijati tuljava na Scenicu. Najprej nemiren tek, nato cukanje, prižge lučka "SERVICE" in na BCju "Check pollution". Trenutek zatem se zadeva umiri, avto lepo teče, je odziven, opozorila ugasnejo, BC javi "No message available".
S budalaštino odklapljanja kleme bi izbrisal to napako iz računala. Na servisu ne bi videl nič. Naslednjič se mi zgodi isto ob polnoči nekje bogu izza nogu (ali pa še huje, tuljava crkne do konca, avto ne gre več nikamor). Tako pa lepo naslednji delovni dan zapelješ avto na priklop na računalo, popraviš zadevo (konkretno sem moral menjati tuljavo in sveče) in voila, veselo se vozim.
To, kar svetujete z odklopom kleme je, še enkrat, čista budalaština tistih, ki se razumejo v tehniko, predvsem pa v diagnostiko kot zajec na boben.
/over&out
Kar te ne uniči, te okrepi!