A vase tudi tko delujejo? Gre za letnik 2003, 240 kkm, nova turbina, reden servis. Avto pa kupil od znanca.
Laguna ph2 1.9 - traktor?
Laguna ph2 1.9 - traktor?
Pred kratkim nabavil laguno, ki pa ropota, se trese, poka .. Skratka pravi traktor! Pa sem ze imel renojeve dizle, ampak tale je pa res Renault Zetor
A vase tudi tko delujejo? Gre za letnik 2003, 240 kkm, nova turbina, reden servis. Avto pa kupil od znanca.
Re: Laguna ph2 1.9 - traktor?
Moja je pri 231k km mirna in relativno tiha - seveda glasnejša od kolegove s 140k km, vendar daaaaaleč od Zetorja ali celo kakega TDI-ja.
Bila je glasnejša in bolj tresoča pred menjavo zgornjega desnega (hidravličnega) nosica motorja.
Bila je glasnejša in bolj tresoča pred menjavo zgornjega desnega (hidravličnega) nosica motorja.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Jaz če mojo primerjam z npr. Grand Scenicoma (04 in 05), VW Passatom 01, Audi A4 04, je to kot dan in noč. Prej bi rekel, da spada v "Golf 2" razred.
Bom peljal k mehaniku, da pogleda kako in kaj.
Bom peljal k mehaniku, da pogleda kako in kaj.
Po opisu sodeč manjka še kakšen kilometer na števcu
ali pa je imela predhodno zelo slabega gospodarja.
lp
ali pa je imela predhodno zelo slabega gospodarja.
lp
Lep pozdrav Marjan
- močne vibracije = švoh nosilci motorja
- čudni hrup izpod havbe = opletajoča plastika
Preveri oboje.
- čudni hrup izpod havbe = opletajoča plastika
Preveri oboje.
Laguna Coupe GT dci 180
Slabega gospodarja ni imela (moj prijatelj, redni servisi).
Da bi bili slabi nosilci .. no, morda.
Kaj pa zgolj slabo olje, pa zato bolj traktorsko doživetje?
Da bi bili slabi nosilci .. no, morda.
Kaj pa zgolj slabo olje, pa zato bolj traktorsko doživetje?
Če je krivo olje, potem ta prijatelj kmalu ne bo več prijatelj 
Laguna Coupe GT dci 180
Točn tko.
Grem jutr k mojstru. Napisem kaj porece
Grem jutr k mojstru. Napisem kaj porece
Ja, novo olje jo bo definitivno malo utišalo, ampak razlika ni taka, da bi jo lahko slišal, če ne bi bil pozoren pred in po menjavi. Definitivno ne prideš iz Zetorja na "novega" dCi-ja 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Moja laguna II 1.9 dCi je pri preko 240 kkm tiha in teče "kot urca", res pa je, da sem prvi lastnik in avto je bil vseskozi prvovorstno servisiran.
lp,
lp,
Pravkar od mehanika. Malo je poslusal in od 'oka' pravi, da je za zamenjati desni nosilec motorja, na levi pri bateriji ropota plastika, kaksna luknja ali pa slabo pritrjen auspuh, pa menjavo olja za vsak slucaj...
Ko malce googlam, sta zgornji in spodnji del tega nosilca. A je to, kar potrebujem, tole?
http://www.bolha.com/motor-in-deli/nosi ... 1280618411" onclick="window.open(this.href);return false;
Al pa ce kdo ve, kam naj se onrnem po dele. Odpad?
Ko malce googlam, sta zgornji in spodnji del tega nosilca. A je to, kar potrebujem, tole?
http://www.bolha.com/motor-in-deli/nosi ... 1280618411" onclick="window.open(this.href);return false;
Al pa ce kdo ve, kam naj se onrnem po dele. Odpad?
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Nosilce motorja bi jaz dal nove, sicer ne glih original od renoja ampak iz lokalne trgovine z avto deli. Z rabljenimi je tako, da ne moreš vedet ali je vredu ali ne dokler ga ne zmontiraš. Pa tudi lahko prej crkne in je spet isto.

Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati