Zanima me,če kaj veste o tem
starost pnevmatik
starost pnevmatik
Nekaj se govori,da bo sprejet zakon o starosti pnevmatik,da nebodo smele biti starejše več kot tri leta

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Re: starost pnevmatik
ne, ker je neumno....
ker proizvajalec (od michelina obvestilo sem bral) zagotavlja, da so pravilno skladiščene gume, do 5 let, enake novim
to je enako kot bi prepovedali jesti jogurt, ki mu rok preteče šele čez dva meseca
pnevmatike nimajo omejenega roka trajanja,
poleg tega pa bi to pomenilo ekološko štalo, ker večina ljudi novih gum niti približno ne porabi v treh letih,
samo predstavljaj si koliko odpadnih gum bi kar naenkrat nastalo,
pa že s temi ki jih imamo sedaj je kar naprej problem, ker vsi pravijo da jim predelava smrdi in da so problemi s skladiščenjem večje količine teh gum, kar spomni se kolikokrat so že gorele
....po drugi strani pa, koliko zakonov, ki nimajo veze z realnostjo in stroko že imammo, še enden več me niti nebi čudil
ker proizvajalec (od michelina obvestilo sem bral) zagotavlja, da so pravilno skladiščene gume, do 5 let, enake novim
to je enako kot bi prepovedali jesti jogurt, ki mu rok preteče šele čez dva meseca
poleg tega pa bi to pomenilo ekološko štalo, ker večina ljudi novih gum niti približno ne porabi v treh letih,
pa že s temi ki jih imamo sedaj je kar naprej problem, ker vsi pravijo da jim predelava smrdi in da so problemi s skladiščenjem večje količine teh gum, kar spomni se kolikokrat so že gorele
....po drugi strani pa, koliko zakonov, ki nimajo veze z realnostjo in stroko že imammo, še enden več me niti nebi čudil
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Nekaj se šušlja, ampak če bo, ne bo tako hitro. Govora je pa za gume starejše od 6 let vendar strokovnjaki pravijo drugače.
Če so pnevmatike skladiščene dlje od treh let se ne morejo več prodajati kot tovarniško nove ,
tako glasi izjava pravne službe BRV .
BRV je okrajšava Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V. (BRV) - aktiver Repräsentant der Reifen-, Räder- und Autoservicespezialisten in Deutschland
Kot nove gume se lahko uporablja obdobje 5 let , tako BRV , ker v tem obdobju fizični in kemični proces staranja ne vpliva na tehnično kvaliteto .
Pri pravilnem skladiščenju pride do staranja zelo počasi in je njihova življenska doba 10 let in svoje prvotne polne lastnosti zadržijo oz. se ne spremenijo 5 let.
To pomeni, da prodaja in montaža takšnih pnevmatik tehnično ni vprašljiva .
V pravnem pomenu mora obstajati razlika med nazivom "tovarniško nova " in "nova " , tako pravi pravna služba BRV .
"TOVARNIŠKO NOVA " pomeni starost do 3 let
"NOVA" starost do 5 let
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Kako je pa to že pri naših severnih sosedih? Oni pa mislim da imajo neko omejitev, da ne smejo vozil starejših gum od treh ali štirih let (ne vem točnega podatka)? 
Točno ne bi vedel, pomoje je meja kakih 6 let ali pa še kako leto več, glede na to da se lahko prodava do 5 let stare/nove gume po njihovih podatkih.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Spet je vse odvisno od kvalitete polimerov oz. žvepla v njih, kot tudi od skladiščenja. Po moje je to le še ena neumnost več, če bodo šli te zadeve omejevat.
Predelava oz. uničenje smrdi vsem ja, prav zaradi žvepla v gumah. Za legalen sežig oz. reciklažo so potrebni pravi filtrirni sistemi, ki pa so napram npr. dobljeni energiji od sežiga, enostavno predragi za vzdrževat. Sicer jih v Anhovem kurijo, ampak dobivajo od države subvencijo, ker drugače se jim ne bi splačalo.Shusuglao napisal/-a:ne, ker je neumno....
"If Porsche ever did a hot hatch, it would feel like this."
Renault Sport Clio
Renault Sport Clio
Nekje jih tudi predelujejo v razne tlakovce, ipd. tudi umetna trava je narejena iz odpadnih gum. Po svetu jih tudi uporabljajo v termo elektrarnah kot gorivo (samo prej mislim da pride neka obdelava).
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG