LAGUNA IN KLIMA TER STIKI S KUPCI

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
MOJCEJ

LAGUNA IN KLIMA TER STIKI S KUPCI

Odgovor Napisal/-a MOJCEJ »

Tako srčno sem si želel imeti prestižno Laguno, da sem sedaj toliko bolj razočaran nad PRINCIPOM RENAULT-a, da naj zamenjam "staro za novo" in sicer zaradi slabe klime pri 51.000 prevoženih km.
Res sem kupil rabljeno Laguno s 16.600 km (letnik 2007) za 18.700 €, a sedaj, ko mi hočejo klimo popraviti pri 51.000 km na moje stroške tako, da bodo "spregledali":
- redno vzdrževanje na servisih,
- menjavo filtra kabine v letu 2009,
- reciklažo klime na servisu v letu 2011,
in z novim predlagom za REDKO menjavo notranjega hladilnika v letošnjem letu.
Renault službi za stike s kupci sem nejevoljno sporočil, da se po 35.000 prevoženih km ne menja avta zaradi klime in da bi jih moralo zanimati, kaj se dogaja s klimo, oziroma, kako je prišlo do kvara notranjega hladilnika po "kupčevi krivdi", saj sem podtaknjeno napako že kupil in na servisih so agonijo le podaljševali.
Ker je služba za stike s kupci svojo "šablonsko priporočilo" o menjavi staro za novo že sporočila, sprašujem kupce RENAULT - LAGUN, ali se vam zdi to običajna ali skrita napaka na Lagunah ?
Ali ima smisel potožiti še vrhovom RENAULT - SLOVENIJA, ali pa res menjati Laguno za boljši avto ? :cry:
Uporabniški avatar
Marsovcek

Re: LAGUNA IN KLIMA TER STIKI S KUPCI

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Oprosti, ampak meni je ta post zelo težko razumljiv. Kaj točno te muči?
MOJCEJ

Priznam, ker grem preveč okoli ovinka, bi bilo bistvo vsega lahko le takole:
Pri 51.000 km mi zaradi SLABE KLIME (kakršno sem že kupil z rabljeno Laguno) svetujejo naj zamenjam VOZILO STARO ZA NOVO ! Garancije pa so res že potekle (kupljeno 2007).
Sicer pa naj plačam novo klimo in problema ne bo več ! Pri 51.000 prevoženih km !!!!! To je zame ŠOK !
Pozdrav vsem "LAGUNAŠEM", ki imajo več sreče.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj točno pa je sploh v okvari? Kompresor ali kaj?
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Hm, pa če ni več v garanciji se lahko okvarjen del menja z rabljenim. Kaj je crknilo?
Slika
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Živjo,

tudi pri meni so bile težave s klimo (laguna je letnik 2010!) - klima ni delovala oz. se je ugasnila še predno je bila v kabini dosežena željena temperatura. Na računalniku niso odkrili napak.

Nato smo menjali senzor temperature uparjalnika (uparjalnik je tisti del klime, ki je v kabini ). Senzor temperature uparjalnika je bil 20 € - po menjavi nimam več problemov :).

Malo poguglaj, da vidiš, kako seznor zgleda - en tip je postopek opisal na Škoda forumu.

Upam, da ti pomaga.

l.p.
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Lepo jih zajebaj, po principu: proti ognju se bori z ognjem. Kako? Pejt na en servis, kjer prodajajo nadomestne dele za Renault kjer te ne poznajo, daj jim številko šasije, pa naj ti povejo kataloško številko notranjenega hladilnika klime. Potem ko veš ceno, se posvetuj s kakšnim mehanikom koliko bi ti za delo vzel.

PS: Zamenjat ti ga samo na servisu nočejo, ker je ogromno dela, ker morajo celotno notranjost podret, pa še en del motornega prostora.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
MOJCEJ

HVALA za nasvete. Najbolj sem v dilemi, da NOTRANJI HLADILNIK KLIME ne dela po dobrih 50.000 km in še sami mehaniki so rekli, da je to zelo redka napaka. Zato bom iz vaših nasvetov verjetno ubral pot na en nevtralni servis RENAULT in jih najprej vprašal, če je to sploh res, potem pa naprej v popravilo in zamenjavo. Bolj boli to, da tako DOBREMU AVTU po 50.000 km menjati KLIMO, seveda pa renault-ovci ponujajo kar menjavo avtomobila (zaradi slabe - podtaknjene klime, ki sem jo kupil z rabljeno LAGUNO).
Lepo vas pozdravljam do naslednjega poletja, ko bom organiziral PIKNIK ZA LAGUNE S SLABO KLIMO !
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

1. vsaka stvar se lahko pokvari in tudi če je nova - pač nisi imel sreče s klimo, ker pa je izven garancije verjetno krijejo majhen del popravila ali pa nič
2. avto s tako malo kilometri je seveda za njih kura ki nese zlata jajca in zato želijo da jo daš staro za novo ker je verjetno v zelo dobrem stanju - bolje da jo prodaš sam mimo servisa
3. takšen odnos kot so pokazali jih pošlji v pm in niti ne razmišljaj o sodelovanju z njimi :!:

lp
Odgovori