nakup CLIO 1.2 ,1.4

Vse ostale teme
Odgovori
denis099

nakup CLIO 1.2 ,1.4

Odgovor Napisal/-a denis099 »

Pozdravljeni,

odločil sem se, da kupim cliota 1.2 ali 1.4. Cena do 2000eur. Zanimajo me vaše izkušnje glede porabe, vzdržljivosti, kaj je treba paziti pri nakupu itd.
Predvsem kateri čim manj porabi in je dokaj vzdržljiv. Gledal sem tudi dci skoraj za isto ceno ampak sem skeptičen do teh dizlov saj so bolj občutljivi ter dražji za vzdrževanje.

prosim za mnenja
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: nakup CLIO 1.2 ,1.4

Odgovor Napisal/-a schik »

1.2 16V ali 1.4 16V sta oba dobra in vzdržljiva motorja. Bistvene razlike v porabi med njima ni, je pa 1.4 bolj poskočen. Če delaš več km pa tudi če si več na avtocesti bi priporočal 1.4, ker ga ni treba toliko "pritiskat". Če ga pa misliš en čas met, pa mogoče večjo kilometrino delat, ga lahko še vedno predelaš na plin in se voziš ceneje kot z dci-jem.
Uporabniški avatar
raketa

Re: nakup CLIO 1.2 ,1.4

Odgovor Napisal/-a raketa »

Sam sem bil lastnik cliota 1.4 16v. Če boš vzel klimo vzemi 1.4 in še temu se pozna na moči. Večjih okvar nisem imel. Poraba je bila od 7 od 7.5 l na 100km. Plusi z moje strani so: motor, menjalnik, volan,sedeži(oprema bilabong) podvozje Minusi pa so: malo prostora na zadnjih sedežih, ob vlažnem vremenu se mi je brez klime rosila prednja šipa, največji minus pa je premalo anšlaga. Sedaj vozim megana karavana in ga lažje parkiram kot cliota. Če nebi potreboval večjega avtomobila bi bil clio še vedno pri hiši
Odgovori