Novi Clio IV - 2013

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Pancho
Kraj: Obala

Re: Novi Clio IV - 2013

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Všečna notranjost in zadek, vse ostalo je razočaranje, predvsem zunanjost. Pogrešam kar precej detajlov, tak model kot je RS ne rabi bit konzervativen, s prejšnjim so postavili dobro osnovo za nadgradnjo v 4ko, a so stopili korak nazaj. Verjetno pa je vse povezano z zniževanjem stroškov, meni pač ni všeč, ga bo pa treba videt še v živo. Še boljše, mi vsaj ne bo hudo, ker si trenutno ne morem privoščit menjave avta. :lol:
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

jurko napisal/-a:tale cup varetn nima EDCja :D
Se popravljam (tisto, da nima EDC in več navora), na FB strani piše:
A reworked version of the new Clio Renaultsport 200 EDC, it possesses the selfsame distinctive lines and an F1-style blade, a tribute to Renault’s success in Formula One.
Compliant with all the latest safety regulations and boasting a welded roll cage, the new Clio Cup is powered by a 1.6 litre direct-injection turbo-charged engine, which will be sealed and will offer controlled mapping.
It also has a steering-wheel paddle shifts for even slicker gear changing.
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

sm zasledu neki ja :) mrbit pa le nebo putrčk :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

jurko napisal/-a:sm zasledu neki ja :) mrbit pa le nebo putrčk :D
Ne vem ce bo dirkalc z serijskim menjalnikom..., ker pol bi bil tudi na tem podrocju korak nazaj.

S-budget :)
Slika
Uporabniški avatar
Symon

http://www.zurnal24.si/nov-motor-za-nov ... nek-168987
Renault je v Parizu predstavil prototip novega clia RS, ki prinaša nov videz, vanj pa bo vgrajen 1,6-litrski turbobencinski agregat s 147 kilovati moči (200 KM), ki jih razvije pri 2.000 vrtljajih v minuti.
:lol:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Zanimivo, angleški forumi vsi govorijo o Cliu RS 210 :shock: Bo spet kakšna fora kot z meganom? Najprej 200HP, potem kakšna Trophy z 215 in potem "facelift" 2014 s serijskimi 215HP?

Drgač pa ga bo treba videti v živo, res pa je, da je premalo buhtlčka v primerjavi s 3-ko. Upam, da bo manjša teža naredila svoje - bi pa moral imeti vsaj 10KM več, kar za RS oddelek pomoje ni nemogoče. Kaj so pa z navorom delali, pa ne vem :roll: Res je lepo razporejen, ga pa je kar malo - malo. Kje smo že pisali, koliko Nm zdrži EDC? MIslim, da več.. No sej, vsaj podvozje verjamem, da bo cool - manjko moči, pa bo nadomestila manjša teža. Za bodykit pa k Fazerju :lol:

Gordini:

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Symon

Zdaj pa že pretiravate s tem, da bo premalo navora, konjev itd... Če bo manjša teža, lega vsaj tako dobra kot pri 200 CUP in imel superduper hiter menjalnik bo še vseeno hitrejši konec koncev bo imel še vseeno več navora kot prejšnji. :lol:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Men je pa čist hud,mogoče res škoda, za širše boke, je pa vseeno neprimerljivo lepši od sedanje 200-ke, tudi hitrejši bo glede na kile, pa še ceneje za pridobitev nekaj dodatnih konjenic, menim, da ima tale Clio toliko sprememb glede na predhodnika, da mu Clio že težko rečemo...

Kaj pa ta edc, kolk prestav bo pol to imelo? Upam, da se bojo dokončno losal tega putra, k je zdej not...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

avto izgleda futuristično in bo za moje pojme uspeh, seveda če bo cena prava. tudi tuning potencial ima ogromen tako da se megane 3 rs lahko kar boji... me zanima če bo megane 4 RS tudi šel v to smer po design-u.
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Upam. Močno upam. Še bolj pa za laguno. :D
Indeed.
Uporabniški avatar
Cr00k

Symon napisal/-a:Zdaj pa že pretiravate s tem, da bo premalo navora, konjev itd... Če bo manjša teža, lega vsaj tako dobra kot pri 200 CUP in imel superduper hiter menjalnik bo še vseeno hitrejši konec koncev bo imel še vseeno več navora kot prejšnji. :lol:
Navadno so dvo-sklopčni robotizirani menjalniki precej težji od navadnih, tako da bom pozitivno presenečen če bo Clio IV RS, več kot 60kg lažji od Clia RS 200 Cup... navkljub manjšemu/lažjemu motorju ;)

Z ostrejšimi odmičnimi in remapom imajo naši clioti tudi okol 240Nm, pa to niti nima veze kaj ima/nima prejšnji model. Bolj je po mojem pomembno, kaj ponuja konkurenca v hot-hatch razredu... to da imata Mini in Opel že skoraj eno leto 280Nm, ne morem RS oddelku v prid štet... razen, če so se odločili zaradi razmer na trgu spremeniti poslovni model in nočejo biti več TOPSHIT v svojem razredu, pač pa prek zvočnikov športnost predvajat ;)
Slika
Uporabniški avatar
Symon

60 kg je kar konkretna razlika pri hujšanju avta. Sploh ker so ponavadi vsi novejši avti težji.

Konkurenca od Megana RS ima tudi 300hp pa poglej primerjalne teste. :wink: Gre se za uravnotežen paket, simpl. Sicer pa počakajmo na prve neodvisne teste, čase na pistah, cene in prve napake. :lol:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Da ne bo pomote - meni je avto hudo všeč in bi ga imel, brez debate.

Me pa jezi, ker Renault nikoli (vsaj na papirju) v ničemer ne (iz)stopa pred konkurenco.
1.6T imajo že vsi, večina jih ima vsaj 200KM, navora ima večina več... R Link so oglašali toliko časa, da ga je vmes uspešno prvi ponudil Peugeot pa še v osnovni opremi po vrhu. Bi bilo res tako težko narediti tudi na papirju boljši avto? Zakaj vse spet reševat s podvozjem. Pa ne rečem, da je motor slab. Isto s Twingecem. Kamot bi bil ta 1.6T v njemu, da bi dohajal podvozju.

Iste zadeve pri ostalih modelih. Prenovljen Megane z avtomatskim zasenčenjem luči.. Pa kje je ti konkurenca že imela. Pa, da smernik 3x blinkne? Zakaj tega ni v prenovljeni Laguni Coupe, ki je prišla cca istočasno s prenovljenim Meganom? Je tako težko reskirat 0,01€ na avto za modul, ki ga ima konkurenca že dolgo časa in tukaj stopaš za njo? Ni mi jasno kaj razmišljajo.

Mi je pa novi Clio na splošno resnično všeč. Drzen, moderen, notranjost vesoljska kot se za Renault spodobi. Potem pa pridemo na te "malenkosti"... :lol:

Mogoče kdo ve, če bo opcija 1.6 dCi 130?
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

60kg ni nč v primerjavi z hujšanjem land roverja :-) pol tone so pršparal, ko so prešli na allaluminum body :-D js mislim, da bote prou vsi zadovolni pol na konc. Navor ti nč ne nuca, če ga be znaš krotit in učinkovito uporabit - pri superavtomobilih večkrat vidmo nanensko omejevanje navora pa se še vedno v prazno suče. Js mislim, da bo kr raketa tole. Delno se bote lahko še z nastavitvam cpu-ja igral.
Uporabniški avatar
Cr00k

Symon napisal/-a:60 kg je kar konkretna razlika pri hujšanju avta. Sploh ker so ponavadi vsi novejši avti težji.

Konkurenca od Megana RS ima tudi 300hp pa poglej primerjalne teste. :wink: Gre se za uravnotežen paket, simpl. Sicer pa počakajmo na prve neodvisne teste, čase na pistah, cene in prve napake. :lol:
Se strinjam in sem že večkrat napisal, da me trenutno niso prepričali, ampak da upanje umre zadnje in da čakam da vidimo kakšna žival je to v akciji in me prepričajo v nasprotno... vseeno pa moram do tedaj malo kritizirat :D

ps: Sem omenil DS3 Racing? Aja, nisem 275Nm...:P Me zanima kaj bo ponudil Peugeot 208 GTI oz. če bo RC verzija... konkurenca je huda
pps: 60kg je precej, vendar se mi glede na drugačen koncept ne zdi veliko...

EDIT: P208GTI: 1160kg (to je -100kg v priemerjavi z našimi RSi) and torque of 275Nm... isti motor :D
Slika
Odgovori