Sprednje pesto in ležaji

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
ORkO
Kraj: Maribor

Sprednje pesto in ležaji

Odgovor Napisal/-a ORkO »

Lep pozdrav ... da preidem k bistvu jaz sem pred časom menjavo sprednje ležaje na pesti ker so bili obrabljeni in praktično zanič sem pa ugotovil naslednje da je eden ležaj večji kot drugi in me zanima če je to dejansko tako pri renault clio 1.2;16V; 2003 letnik.Pa opazil sem tudi da avto visi res da je videt da je bil pokjen iz leve strani :evil: . Mogoče so dali drugačno pesto v avto. praktično me to moti ker se pa pozna kot da bi avto mel pol na desni strani luft in ko zapelješ v luknjo poka verjetno ker tolko visi :o . Pa vprašo bi še če ve kak se bi meglenke zvezale z drugo ročko ali pa na stikalo mi je vseeno.Za odgovor se naprej zahvaljujem.
Uporabniški avatar
rogi2

Re: Sprednje pesto in ležaji

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Avto nikakor ne more imeti spredaj različna ležaja??!! Lahko je edino skompletiran iz različnih totalk.
Prvo boš moral ugotoviti kaj imaš na avtu sploh originalno!
Potem pa naprej
lp
ORkO

originalno je vse samo za eno pesto nisem prepričan če je ali ni zanima me samo če ima ta clio večje ali manjši ležaj v pesti
predator

Odgovor Napisal/-a predator »

Vrjetno je osni krak od drugega avta oz. ni gori originalen, levo desno sta definitivno enaka ležaja!

l.p
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

predator napisal/-a:Vrjetno je osni krak od drugega avta oz. ni gori originalen, levo desno sta definitivno enaka ležaja!

l.p
X2

Kater je pravi bi treba pa videt po katalogu ležajev ali pa na renault servisu po št. šasije. Drugače možno je tudi da imaš počen feder.
ORkO

počene sta bili obe fedri pa smo zamenjali, pa nove amortizere dali tako da je vse ql imel pa sem probleme med samo menjavo mi je blo vse čudno da je ena stran šla lepo skupaj druga pa smo se zelo zajebavali .
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pol verjetno res ena pesta ni original. Najbolj da po katalogu ležajev ali po VIN številki ugotoviš kateri ležaj je pravi za tvoj avto, da vidiš katera stran je original in katera ne.
Odgovori