Laguna III smrad iz ventilacije

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
demokedes

Laguna III smrad iz ventilacije

Odgovor Napisal/-a demokedes »

Pozdravljeni,
Imam tri leta staro laguno. Do sedaj ni bilo nobenih težav. Ker je avto na leasing, je ves čas servisiran na rednem servisu. Letos spomladi pa sem opazil, da občasno smrdi iz ventilacije. Temu nisem posvečal prevelike pozornosti. Ta vonj pa postaja vedno bolj prisoten, kar je moteče.
Poleti sem to omenil serviserjem (Malgaj). Samozavestno so odvrnili, da je potrebno dezinficirati klimo. Ko sem avto prevzel iz servisa, so rekli, da ne bo več smrdelo. Vendar drugo jutro, ko sem ga prižgal, je zopet prismrdelo iz ventilacije.
Avto sem čez par dni peljal nazaj na servis, ker me je jezilo. Še enkrat naj bi spustili 3 spraya za dezinfekcijo v klimo. Rekli so, da sedaj pa naj bi sigurno bilo. Če to ne bi pomagalo, naj bi po njihobem ostalo jim samo še to, da raztavijo armaturo.

V avtu še vedno smrdi. Nič mi ne diši, da bi jim dal razavljat armaturo, ker se bojim, da se bodo pojavili kakšni črički in nisem prepričan, da bodo odpravili smrad.
Malo sem se poglobil v smrad. Opazil sem, da smrdi predvsem takoj, ko avto prižgem, še preden začne učinkovati klima. Tudi med vožnjo sem poizkusil izklopiti klimo (gum AC OFF) in se mi zdi, da je smrad večji. Ko nazaj prižgem klimo, smrad načeloma izgine. Smrad je še bolj izrazit v deževnih (soparnih) dneh. Vonj se mi zdi, da je po amoniaku.

Na servisu me prepričujejo, da je to zaradi tega, ker naj bi se klima ves čas avtomatsko vklapljala.
Jaz pa se težko sprijaznim s tem, da je pri 3 leta starem avtu, ki ima prevoženih 60k km nekaj normalnega. Sploh glede na dejstvo, da sem imel prej 10 let star avto s 200k km in nič smrdelo.

Na vas se obračam, ker me zanima, če je imel kdo podobno izkušnjo in mu je je uspelo odpraviti.
Hvala.
predator

Re: Laguna III smrad iz ventilacije

Odgovor Napisal/-a predator »

Če po dezinfekciji še vedno smrdi nebo nekaj ok. Drugače imaš več načinov dezinfekcije, probaj čistilo oz. peno vbrizgat pri filtru kabine, enako naredi na notranjih delih ventilacije, kupi sprej ki ga aktiviraš v kabini in se sam sprazni...obvezno menjaj kabinski filter in kupi ogljenega!

te glivice oz. bakterije so pravi hudič ja...

l.p
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

kaj a filtra pa nebi pogledali?
kot pravi predator menjaj filter in tega orginal fukni v smeti ker je navadni ter kupi z aktivnim ogljem je črne barve oziroma sive, pri moji je blo enako sicer je laguna II, sedaj ko zavoham da prične smrdet vem da je filter za menjat. Sicer pa filter se menja 1x na leto razen če se nimaš rad, je pa res da ko je vlaga od zunaj je to še malo močneje in ko klima začne delat vonj tudi izgine. One magarce na renoju pa pošlji u 3pm in jim tiste dezinfektore v anus nabij da si malo tarzane pomrejo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Da se smrad ne pojavi pomaga, če klimo ugasneš nekaj minut pred koncem vožnje in pustiš, da dela samo ventilator - tako se sistem ventilacije posuši in ne ostane vlažen. Vlaga: plesen, bakterije --> smrad ;)
Uporabniški avatar
demokedes

Laguna gre zaradi tega spet na servis. Pa da vidmo, kaj bodo serviserji pogruntali. Sam se nočem s tem ukvarjat, saj je avto služben.
DrHouse, to kar predlagaš so mi tudi serviserji najprej svetovali. Sej to sicer verjamem, da drži, vendar odkrito povedano se mizdi to malo butasto, da bi pri rangu tega avtomobila to počel ročno. Pred tem sem imel 10 let star avto, z 200k km, pa ni nikoli smrdelo, ob tem da nisem nikoli sam ugašal klime.
Uporabniški avatar
drhouse

Isto pri naši službenih Berlingotih in Kangoojih - ne smrdi nič.

Pri moji Laguni pa imam komunalo, če enkrat pozabim ugasnit. Pa je bilo dezinficirano, sčiščeno, poservisirano...
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Pomeni samo, da ni bilo sčiščeno v 100%. Če smrdi, je nekje ostala nesnaga. Teh cevi in kolenov in razdelilcev itd ni tako malo. Če je res hudo ne bo druzga, kot zares vse narazn uzet in najdit v katero mrežo se je zataknila miš predno je poginila ;)
Tisti spreji le dezinficirajo tanjše obloge. Če je kje je resnejšega, so premalo.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
drhouse

Se bo šlo spomladi še enkrat v akcijo... Je blo po čiščenju nekaj časa ok, potem pa je spet začelo :)
MOJCEJ

Odgovor Napisal/-a MOJCEJ »

Spoštovani LAGUNA-ši,
kot kaže je še en voznik Lagune razočaran, da avto takšnega ranga pri 60.000 km in 3-letih povzroča težave vozniku in serviserjem in kot ugotavlja, se pri 200.000 km in 10-let starosti to NE SME DOGAJATI.
Mislim, da bo piknik LAGUNA-šev z motnjami ZELO DOBRO OBISKAN, le nič kaj radi ne "šimfamo" svojih konjičkov, da nam drugi ne bodo privoščili, kajne.
Lep pozdrav LAGUNOVIM KLIMAŠEM !
Uporabniški avatar
demokedes

Sem v začetku tedna dal avto ponovno na servis. Avto so povsem razstavili. Dali ven armaturo. Dol vrata (to sicer ne vem zakaj, mogoče zato, da so prišli lažje do armature). Potem drug dan sem avto dobil. Sedaj se zaradi lepega vremena vozims skuterjem, tako da ne morem poročati, če je kaj bolje. Pravijo, da je bila umazanija pod uparjalnikom in da sedaj ne bi smelo več smrdeti. Upam, da res.
Odgovori