okvarjeni ojnični ležaji 1.5 dci projekt update

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
ridder

Re: okvarjeni ojnični ležaji 1.5 dci projekt update

Odgovor Napisal/-a ridder »

to je pogosto. da gre potem še turbina ;)
tako da ni mehanik nič kriv. pogosto pa je potem problem tudi s šobami.

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Burnout

Odgovor Napisal/-a Burnout »

Pozdravljeni,

po dolgem času se spet javljam malo v tole temo :) Na srečo se mi ni bilo treba kej dosti javljati :) Avto ma za seboj cca 7k km. Vse deluje OK. Nimam nobenih problemov, vse kar je takrat še malo ponagajalo so bile šobe, po tistem imam mir. Avtek lepo prede in me prepeljuje okol po opravkih.

Ridder in njegov oče sta mi fajn poštimala mašino in upam da bo laufala še dolgo :)

Lep pozdrav, Danilo
plantela
Kraj: vrhnika

Odgovor Napisal/-a plantela »

Tudi jaz sem menjal ležaje in gred.Generalna komplet.
Pravite,da potem gre tudi turbina in šobe.
Jaz mam po generalni prevoženo cca 5 jurjev,ter pravkar zamenjal še enkrat olje.
Po kolikšnem času pa gre to ponavadi ker trenutno vse dela okej.
Uporabniški avatar
ridder

plantela napisal/-a:Tudi jaz sem menjal ležaje in gred.Generalna komplet.
Pravite,da potem gre tudi turbina in šobe.
Jaz mam po generalni prevoženo cca 5 jurjev,ter pravkar zamenjal še enkrat olje.
Po kolikšnem času pa gre to ponavadi ker trenutno vse dela okej.
čisto odvisno (ponavadi pa hitro), ker so v motorju opilki.
V tem primeru je odpovedala ena šoba po cca 200 km, turbina (po mojih podatkih še deluje=nok nok :P).

sosedu je zaribal 1.9dci in je potem šla turbina čez cca 5k km.
upam, da sem ti vsaj približno odgovoril.

danilo hvala, najpomembnejše je, da dela, in naj dela še nadalnjih 1/2 m km :)
l.p.
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Dej nehi folk strasit pa buce prodajat......
Za ojnicne lezaje si je folk sam kriv,ker nedelajo servise tako kot bi mogli oziroma ulivajo v motor kar jim pride pod roke....
Zaradi teh butasti izjav tukaj je sel marsikateri menjat ojnicne lezaje med drugimi tudi sam na 170kkm in kolega na 250kkm obadva na 1.5dci in cista bedarija in stran metan denar.......
Tako da se so bili servisi tako kot se zagre ni panike
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

jaz sem pa mel na mojem 1.5 dci 134k in je skoraj zaribal. servisi delani na eno leto oz niti 20k na leto pri pooblaščenem serviserju. Zanimivo. Pa sem normalno vozil dizla, tako mrzlega kot tudi da nisem takoj ugašal po avtocesti.

in jaz poznam 3 kolege ki se jim je isto zgodilo kot meni. Pa vse bilo normalno sevisirano. tak da je nekaj na teh 1.5 dci bilo da so meli tako obrabo na ležajih.
čudno.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Moji na 86KM in 170kkm kot novi kolega na 100KM in 250kkm se cisto ok fotru na senicu 1.9 102km in 160+km ok sestri na cliu 68KM in 190kkm ok.....
Edino kar je res smo vsi prvi lastniki teh vozil oz.jih imamo iz trgovine.Servisi delani na 15kkm in ni dobenih problemov do sedaj.Recimo na teh avtih ni sla se dobena crpalka soba ali turbina.Edino kolegu je crknil EGR ventil.
Bom enkrat ko bodo imel blizu 300kkm odprl temo in napisal zgodbo o uspehu ter tocno povedal stroske in kaj je crknalo.....
Mene prav cudi kaj pocnete z avti,da imate probleme.....
Uporabniški avatar
primorc20

Odgovor Napisal/-a primorc20 »

Da gre turbina zaradi opilkov še razumem, samo kaj imajo šobe tukaj veze? Da niso šobe razlog za uničene ležaje, ker delajo neenakomerno in so tudi sile različne na ležaje? Ker kot razlog za uničene ležaje slišim različne razlage, od uničenih šob, do zanič dvomasnega vztrajnika, slabega olja, prevelikega intervala med servisi...

Da ne bom samo kritiziral: 1,9dci, prevozil 115.000 na 40.000km podlage prejšnjega lastnika, servis olja na 15.000km, dela brez problema! Nikoli čistil EGR, turbina prva.... Ga ne smem preveč hvalit, ampak zaenkrat laufa...:)
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Tukaj vse mešate kot kurji fiter:
- turbina crkne zaradi neustreznega olja ali menjave na 30kkm, mrzlega preganjanja in hitrega ustavljanja
- ležaji crknejo zaradi slabega olja, predolge menjave, ali dvomasnega vztrajnika, ki okvarjen nabija nazaj.
- dize in pumpa pa so zadeva zase, ležaj na pumpi zariba in pošilja špene v dize, ki se mašijo. Tako se verižno vse pokvari in je kar kar zelo drago. Pomaga dvotaktol v nafto, eprav tega ni v navodilih. Je pa v navodilih ustrezna nafta?

Torej vse napake se pojavljajo v svojih sredinah in ne samo pri Renaultu. Merkejte svoje avte in se pustite nategovat navodilom.
Uporabniški avatar
ridder

1. o dvotaktolu se razpravlja v drugi temi!

2. ponavadi so te stvari jama brez dna, ker res turbina in šobe so potem skoraj vedno problem, prav tako sklopka (se jo splača zamenjat, če je že razdrto)...

3. ja če se delajo servisi redno ponavadi ni težav in je preventivna menjava nepotrebna (ponavadi)
Uporabniški avatar
jotko

Odgovor Napisal/-a jotko »

pri 1.5dci 81kw (laguna 3)
je potrebno tudi menjat ojnične ležaje?
lp
Odgovori