Battery Charge Fault - STOP

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Jermanka

Battery Charge Fault - STOP

Odgovor Napisal/-a Jermanka »

Pozdravljeni,

Pri laguni II, 1.9 dCI, l. 2004, se mi občasno (pogosteje v deževnih dnevih) po vžigu motorja, pojavlja opozorilo za napako "Battery Charge Fault" - STOP in sicer od 1s do max cca 2-3 min. Nato opozorilo izgine. Opozorilo se potem v nadaljevanju vožnje ne pokaže več.
Na pooblaščenem servisu RENAULT/avtohiša REAL so mi svetovali menjavo alternatorja, kljub temu, da so bile vse meritve bp.
Vse meritve so bile bp tudi pri avtoelektričarju (pooblaščeni servis za BOSCH). Preventivno mi je pobrusil krtačke na alternatorju ter naredil še nekaj (se ne spomnim točnega izraza). Po tednu dni se je napaka ponovno pojavila :cry: . Avtoelektričar mi pravi, naj ga pripeljem na ponovni pregled.
To bom sicer v kratkem storil, vseeno pa sprašujem "ali ima kdo kakšno idejo, oz. izkušnjo, kaj se mi dogaja po vžigu motorja" in kako to popraviti :) .

Hvala in lp,
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Re: Battery Charge Fault - STOP

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

To, da so pomerili alternator in da je kao OK ni nobena garancija da je res OK.
Alternator zna crkvoat na obroke, dela, ne dela, dela, ne dela. Dokler enkrat ne dela, ne dela, ne dela in obstaneš ob cesti al pa ne zalaufa več sploh zarad mrtvega akumulatorja.

Varianta je, da se v mašino našraufa dodatna diagnostika, ki bo gledala direkt alternator al res ves čas fila al ma blackoute. Žal je varianta tut, da je kje kakšna izolacija/stik slab in ti vlaga dela kurcšlust. To bo veselje najt.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kdaj je bil pa mikrojermen zamenjan?
Jermanka

Mikrojermen (+ ostalo) je bil menjan na pooblaščenem servisu pri 120.000 km pred 4,5 leti, napaka se mi je prvič pojavila pri cca 220.000 km; sedaj ima avto 238.000 km (in se pripravlja na ponovni servis ali pa ... )

lp
Jermanka

Ali je še kdo imel podoben problem ?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz bi prvo jermen zamenjal, lahko da malo zdrsuje, ker je že star.. ali ga pa vsaj fajn našponat.
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a garfildd »

Meni se je isto pojavljalo pri cca 250kkm, takrat dal obnoviti alternator, po dveh letih pa se je spet ponovilo... pol nisem več ugotavljal, ker je šel avto v prodajo...
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Uporabniški avatar
Kermit

Odgovor Napisal/-a Kermit »

Meni se je na L3 podobno zgodilo pozimi, ampak le enkrat in potem nikoli več, tako da se nisem ukvarjal s tem.
Ko si peljal k električarjem na pregled, a je tisti dan gorela lučka za alternator ali ne?

Če nočeš za vsako hodit do električarja, potem vzami voltmeter v roke in pri delujočem avtu v prostem teku mora bit na akumulatorju vsaj 13.5V, drugače je res kriv alternator.

Ostane še vizualni pregled kablov in kontakov, slabe kontakte se postrga s smirkovim papirjem ali žičnato krtačo.

Če boš pa primoran kupit alternator, bo pa najverjetneje najugodneje in kvalitetno pri http://www.letrika.com/sl/izdelki/" onclick="window.open(this.href);return false; , izdelujejo tudi motor za Twizyja.
Jermanka

Ne, ko sem bil na pooblaščenem servisu (1x) in pri avtoelektričarju (2x), je bilo vedno vse bp, lučka tedaj noče niti pomežikniti, kaj šele svetiti kakšno minuto, kot bi vedela, da izvajamo meritve in jo opazujemo; naslednji dan pa mi posveti sigurno.
Verjetno mi ostane še to, da avtoelektričarja s sabo vozim in ko lučka posveti, se ustaviva, pomeriva in vidiva, kaj je. Ampak tedaj ne bo posvetila, v to sem 100 % !

lp,
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Če bi avto priklopili na tester bi bili bližje napaki. Isto namreč javlja tudi če preveč polni.

Sicer pa dosti možnosti ni - heca res sam alternator, slaba masa oziroma povezava motorja z akumulatorjem, premalo našponan jermen ali pa zanič jermenica na alternatorju, če je tista " zakomplicirana" varianta ki se obrabi.
LP, Samojed
Odgovori