Problem vžiga pri na pol toplem motorju

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Mitko113

Problem vžiga pri na pol toplem motorju

Odgovor Napisal/-a Mitko113 »

Pozdravljeni.

pred nekaj dnevi sem že objavil, da sem menjal benc. črpalko. Še vedno pa imam probleme pri vžigu. Zjutraj in ko grem iz službe, avto normalno vžge, ko je motor popolnoma hladen. Recimo če želim iti kam popoldan, ko se motor ne ohladi popolnoma pa sploh ne vžge. Nimam pojma kaj bi bilo. Mislil sem, da je pumpa, ampak sem pregledal curek in da v obeh primerih enako količino benza ven.
Se komu sanja kaj bi lahk bil še problem? Releji? Elektrika? Napake ne javi nobene.

Hvala za kakršen koli odgovor!

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Re: Problem vžiga pri na pol toplem motorju

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Kaj se dogaja? Ali sploh ne kaže znakov življenja in samo vergla? Si kaj preverjal ali menjal TDC senzor (po domače senzor vžiga)?

Glede na vse težave, ki jih je ta senzor že povzročil in glede na simptome bi ta lahko bil prvi v vrsti možnih vzrokov.
LP, Samojed
Mitko113

Odgovor Napisal/-a Mitko113 »

Samo vergla. Verglam pa verglam pa nič, potem pa si na enx zmisli pa vžge, ampak kot pravim, hladen pa normalno.
Zdaj ga nisem nič nisem preverjal, sem pa se zdajle spomnil, da se mi zdi, da je tak ponaredek notri. Me je pred časom že en opozoril na njega, pa sem pozabil.
Hvala za tole idejo! Upam, da je res to!
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Verjetno bo to to. S ponaredki ni sicer nič narobe (če bi original bil boljši ne bi crknil po par letih :) ), vendar je važno da je pravi tip.
LP, Samojed
Odgovori