Sklopka ali kaj drugega
Sklopka ali kaj drugega
Obračam se na vas, preden se avto pelje na obisk mehaniku. Gre za družinski avto, megane 1.6 16v letnik 07. Zadnje dva tedna se pri avtu opaža naslednje simptome:
-tresenje ob speljevanju, cel avto zatrese kot da si v traktorju, ni vazno ali je masina zagreta ali hladna
-pri voznji v klanec se vcasih zdi, kot da obrati padejo in nato ponovno poskocijo ( tko kot da bi avto zaviral in pospeseval, vendar skoraj neopazno, recimo 50-100 obratov)
-pred parimi dnevi je bilo opaziti, da ko je motor hladen, nekaj prvih speljevanj/pospesevanj, se slisi nek zvok, ki ga prej ni bilo. Ko se masina zagreje tega zvoka ni.
Vcasih se zgodi, da avto sploh ne trese ob speljevanju/pospeševanju, vcasih se to dogaja stalno in se pocutis kot da si v traktorju.
Avto mislim da ima okoli 80k prevozenih. Sam sumim sklopko ali pa so nosilci zanic, ceprav se mi sklopka zdi verjetnejši krivec za nastale simptome. Lahko da tudi kaj drugega...
Predlogi?
-tresenje ob speljevanju, cel avto zatrese kot da si v traktorju, ni vazno ali je masina zagreta ali hladna
-pri voznji v klanec se vcasih zdi, kot da obrati padejo in nato ponovno poskocijo ( tko kot da bi avto zaviral in pospeseval, vendar skoraj neopazno, recimo 50-100 obratov)
-pred parimi dnevi je bilo opaziti, da ko je motor hladen, nekaj prvih speljevanj/pospesevanj, se slisi nek zvok, ki ga prej ni bilo. Ko se masina zagreje tega zvoka ni.
Vcasih se zgodi, da avto sploh ne trese ob speljevanju/pospeševanju, vcasih se to dogaja stalno in se pocutis kot da si v traktorju.
Avto mislim da ima okoli 80k prevozenih. Sam sumim sklopko ali pa so nosilci zanic, ceprav se mi sklopka zdi verjetnejši krivec za nastale simptome. Lahko da tudi kaj drugega...
Predlogi?
Re: Sklopka ali kaj drugega
Hm, jaz bi prvo pregledal nosilce motorja, čeprav nekam malo km da bi bili že hin.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Defenitivno je sklopka, pri meni v službi imamo kangooja in so mu tako uničili sklopko pri 37.000 km, je treslo tako zelo, da si imel občutek, da ti bo motor priletel v naročje, pa ne zmeraj to je tudi res, če si pa zadel obrate in bolj na hitro speljal je kar skakal avto, če si mu dal pa več gasa pa tega ni bilo. Več šoferjev slabše za avto, tako pač je, sploh pa če nekdo od vas ne da noge dol s sklopke, ko že spelje, takih je zelo veliko, ker si napisal, da je avto družinski.
lp
lp
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Se pravi brcamo v pravo smer...Res je tudi da včasih če se na hitro spelje, avto poskoči oziroma rukne nazaj, tko kot da ne bi zaznal da se je šaltalo ali nekaj v tem smislu. Pa še prvi lastnik nismo, problem je pa tudi da je treba sklopko pritisnat da se avto vžge. Hvala za odgovore. Poročam ko bo avtu pri mehaniku.
Lahko je tudi sklopka mastna, lahko je problem ker je kdo menjal antifriz in se je polil po sklopki... Jaz bi jo namenoma poskusil malo "pregret" in bi videl če bi pomagalo.
LP, Samojed
Res je, da je na zadnjem servisu, ta je bil proti koncu leta 2011, bil menjan antifriz.
Avto gre k mehaniku šele drugi teden. Zanima me kako se sklopka pregreje? Če lahko to sam nardim?
Avto gre k mehaniku šele drugi teden. Zanima me kako se sklopka pregreje? Če lahko to sam nardim?
Uf, sklopko pregret je verjetno še najmanjši problem (načeloma nezaželena zadeva). Poizkusi parkrat "dirkaško" štarta, v smislu, da nabiješ obrate in potem sunkovit spustiš sklopko ter spet dodaš obrate do max. Ni vrag da ti je ne uspe segret in tudi kmalu za tem pregret. 
Evo da povem kaj je bilo...na meji uporabnosti je zgornji desni nosilec (če gledam iz voznikove strani) in je razlog za tresenje avtomobila. Ker še ni toliko kritičen, se bo še počakalo z zamenjavo.
Vzrok za takšno škripanje oz. zvok ki sem ga omenil, pa je bila sneta cev od klime, ki je rahlo ribala oziroma udarjala na tale zgornji desni nosilec motorja. Lp
Vzrok za takšno škripanje oz. zvok ki sem ga omenil, pa je bila sneta cev od klime, ki je rahlo ribala oziroma udarjala na tale zgornji desni nosilec motorja. Lp