zvočniki laguna
zvočniki laguna
Kupujem zvočnike za avto in se odlocam nekako med temi:
Od teh bi vzel 1 komplet za spredaj in nekoc en ojacevalec cca 50w rmsa:
Esx quantum qx5.2c- pozna kdo, nic ne najdem kaksni so.
Rainbow 230
?
Razmisljal sem tudi o hertz dsk 130 2 kompleta za spredi/zadi, vendar se mi zdi, da tw malo prevec sikajo. Za zacetek bo gnano s cabasse radijem. Kaksni predlogi~100€, gre se mi bolj za kvaliteto zvoka in malo vec basa, igrali bodo rock/metal.
Hvala!
Od teh bi vzel 1 komplet za spredaj in nekoc en ojacevalec cca 50w rmsa:
Esx quantum qx5.2c- pozna kdo, nic ne najdem kaksni so.
Rainbow 230
?
Razmisljal sem tudi o hertz dsk 130 2 kompleta za spredi/zadi, vendar se mi zdi, da tw malo prevec sikajo. Za zacetek bo gnano s cabasse radijem. Kaksni predlogi~100€, gre se mi bolj za kvaliteto zvoka in malo vec basa, igrali bodo rock/metal.
Hvala!

Re: zvočniki laguna
Pozdravljen!
Kar se tiče kvalitete ESX definitivno spada v to kategorijo, tako da z njimi nikakor ne boš zgrešil pri nakupu. Tweeterji niso glasni, na kretnici pa se jih da nastavljat na 2dB natančno (razpon od 0 do -8dB). Če pa bi jih vzel, bi pa seveda moral izbrati tudi boljši ojačevalec kot pa samo 50W rms-a po kanalu, nekaj v tem rangu:
ESX SE 2100. Ne pozabi pa še na: Komplet kablov 10mm2 in Hi-Low adapter z remote signalom.
P.S.: Grem pa stavit da ti bo kaj kmalu manjkal še en manjši nizkotonec
Lp, Žiga
Kar se tiče kvalitete ESX definitivno spada v to kategorijo, tako da z njimi nikakor ne boš zgrešil pri nakupu. Tweeterji niso glasni, na kretnici pa se jih da nastavljat na 2dB natančno (razpon od 0 do -8dB). Če pa bi jih vzel, bi pa seveda moral izbrati tudi boljši ojačevalec kot pa samo 50W rms-a po kanalu, nekaj v tem rangu:
ESX SE 2100. Ne pozabi pa še na: Komplet kablov 10mm2 in Hi-Low adapter z remote signalom.
P.S.: Grem pa stavit da ti bo kaj kmalu manjkal še en manjši nizkotonec
Lp, Žiga
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: zvočniki laguna
Hvala za odgovor. Kakšni so pa ti esx glede midbasov? Imel sem do zdaj od hertza dsk in esk, dls in magnat, pa se mi zdi, da je dsk še največ basov dal od sebe, ostalo bolj tako. Imel sem jih na 50w ojačevalcu, kretnice prek alpina-aktiva.
Ja, verjetno bo škoda zvočnikov na pol moči. In ja, v prihodnosti bo tud subek prišel v prtljažnik, nekaj majhnega in hitrega, kakšna 12" ali boljša 10". Placa kot blata v avtu,
Edit: Pa gredo tile zvočniki sploh v laguno 2 ph2, zaradi globine?
Morda kdo ve, koliko je največja globina zvočnikov za v laguno?
hvala.
Ja, verjetno bo škoda zvočnikov na pol moči. In ja, v prihodnosti bo tud subek prišel v prtljažnik, nekaj majhnega in hitrega, kakšna 12" ali boljša 10". Placa kot blata v avtu,
Edit: Pa gredo tile zvočniki sploh v laguno 2 ph2, zaradi globine?
Morda kdo ve, koliko je največja globina zvočnikov za v laguno?
hvala.

Evo, tamala mi je za rd kupila esx zvočnike. Kam hudiča lahko dam te masivne kretnice? Hertz je mel to bolje poštimano, ena za tw in ena za wufrček. Če jih dam v vrata bodo na vlagi verjetno? Kje se "cepi" kabel za tw in en za v vrata?
Kaj je 180 obrat tw?
Gledal sem neke poceni ojačevalce za začasno:
JENSEN Nitro RA2520CLx
mac mp2000
MAGNAT Classic 360
Kaj od tega bi blo najbolš?
Hvala za odgovore:)
Kaj je 180 obrat tw?
Gledal sem neke poceni ojačevalce za začasno:
JENSEN Nitro RA2520CLx
mac mp2000
MAGNAT Classic 360
Kaj od tega bi blo najbolš?
Hvala za odgovore:)

Kretnice daj v kabino, pa vzemi samo od radia kabel od zvočnika v vratih za visokotonec pa spelji novega.
Ti pa predlagam glede ojačevalca, da vzameš Cruncg GPX 500.2. Za ta denar daleč najboljša izbira in tudi kvaliteta zvoka je na nivoju višjih serij
http://www.orangeaudio.si/ojacevalci/2- ... gpx-500-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ti pa predlagam glede ojačevalca, da vzameš Cruncg GPX 500.2. Za ta denar daleč najboljša izbira in tudi kvaliteta zvoka je na nivoju višjih serij
http://www.orangeaudio.si/ojacevalci/2- ... gpx-500-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: zvočniki laguna
Hm...samo a je tolk placa za radijem, da bom obe stlačil notri?
To imate skos na zalogi?
To imate skos na zalogi?

Hm...samo a je tolk placa za radijem, da bom obe stlačil notri?
To imate skos na zalogi?
To imate skos na zalogi?

Niti ni treba za avtoradio lahko tudi spodaj kam pod predal pa se podaljša kabel za zvočnik v vratih, samo toliko, da ni potrebno vleči čez konektor.
Ja ta ojačevalec je na zalogi.
Lep pozdrav
Ja ta ojačevalec je na zalogi.
Lep pozdrav
Evo, danes sem se spravil tole zmontirat, povijem en usesek za vijak in hudici so za cca 3mm pregloboki. Moram nekje dobit distancnike, lesen krog in obrezat pokrove, drugac ne bo slo noter:(

Ne vem kako ti bo to ratalo, ker če boš porezal pokrove ne bo nič stalo z distančnikom pa pokrovov ne boš spravil nazaj gor..bi ti predlagal da raje zamenjaš zvočnike za kaj z nižjo vgradno globino, bo bolje in lepše.
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še več