Clio Rs 182.. zmetanje v varni način

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
bac

Clio Rs 182.. zmetanje v varni način

Odgovor Napisal/-a bac »

Žiujo.

Imam problem in me zanima če se je že kdo srečal s čim podobnim in kaj je bilo narobe...
pred nekaj časa se mi je med vožnjo nažgala lučka za navitje-tuljavo ( na redninski konzoli v srednji vrstici druga od spodaj gor)..ok znano mi je da grejo rada v maloro stop stikala ( nad pedalom za brezmzo ).. ga dam na tester pokaže to napako ga zamenam par dni mir in spet ponovitev napake...zamenam še enega, pa potem še enega,... ni to to.. ga dam spet na tester, ki pokaže napako na loputi..oki dam gor drugo loputo..je use uredu približno 1000km in ko že mislim, da je to to se napaka ponovi..prižge se lučka za tuljavo,ESP, serv, in se vrže v varni program, obrnem ključ in grem dalje.. kolega mi svetuje,naj odstranim CAI in naj namestim originalno škatlo s filtrom..ok dam gor original filter, svojo loputo in teram...je use uredu približno 1000km potem pa spet napaka... očistim konektor, ki pride na loputo in še enega ( belega-velikega) ki naj bi bil povezan z loputo, našpricam z kontakt sprejom..cca 1000km vse uredu..dans se pa pelm..kr konkretno..nakar se napaka ponovi.. lučka za tuljavo,esp,serv varni način,.. in dans se mi je npr to v cca 15km naredilo ene 6x, zdej nazadne se je prižgala samo lučka za tuljavo in nič drugega, in avto se je vrgel v varni način... zdej nevem..nezastopim da je en mesec vse uredu potem se pa skor pelat nemorm..

ima kdo kako idejo kaj bi lahko še bilo? morda računalnik? nebi biu problem odkrit napako če bi se skus ponavljala..tako pa se vozm en mesec potem pa bum.. pa ni mi jasno zakaj se enkrat prižge lučka tudi za esp..drugič ne...

AJAA..pa še to.. dans se mi je nažgala tako.. sem štartal..ga nabou do konca, in mi je na približno 4000obratou avto mau cuknu..kot da bi mu čist nahitr štrom uzeu..potem če nekje 2s so se pa lučke nažgale, nažigajo se pa z vklopljenim esp-jom in z ugašenim..

zdej lahko, da je use uredu in je šel zdaj pa res v maloro stop šalter..sm kaj k člouk neve, k se morš en mesc pelat k majmun, da se spet ponovi, spet drugič se tut pelat nemorš..

AJA ŠE TO.. ko se mi avto parkat vrže v varni način se mi prižge lučka za motor, ki čez dan al dva sama od sebe ugasne.

Hvala za inf. Lp Rok.
Deniss
Kraj: Kranj

Re: Clio Rs 182.. zmetanje v varni način

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Mogoče lambda sonda?
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Huh čudno. Za stop stikalo se ponavadi prižgeta ESP+SERV ali pa še ABS zraven tako da tole pomoje res ni. Tale lučka se je meni prižgala le enkrat ko sem pozabil priklopiti loputo. Če je loputa imam eno na zalogi, če bo kaj pomagala.
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Pejt h gregiju sej ma original tester pa naj ti pogleda vse voltaže in boš vidu kje tiči zajec :D
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Če ga je dal na tester (kot je napisal) ga je ziher dal h Gregiju, tko da... :D
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
and
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a and »

Pa si ti siguren da nimaš dci-ja xD
Hec, upam da zrihtaš!
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Ja na testerju to vse vidš če je kak konektor fuč ker če se tuljava pržge to pomen da je neki v štromu narobe in zato avto pol vrže v limp-mode. Men je to delal recmo enkrat zarat tega ker je biu konektor na sovoznikovi strani na vratih za izklop airbaga, mal zjahan pa sm ga pol popravu in je blo kul. Drugič mi je pa to nardil ko še nism meu spredi v maski une plastike pred alternatorjem in ga je zalivala voda ker je scalo ko iz škafa :D
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Koncar
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Koncar »

Deniss napisal/-a:Mogoče lambda sonda?
Preglej lambde sonde, meni ni na črnem pokazalo nobene napake, delalo mi je isto, samo da je svetila tuljava in serv pa še motor, avto pa tut po ravnini ni šou, kaj šele klanec. Tako da uzemi tester, v avto in se vozi, dokler ne začne to delat, takrat bodi na bencinskem vbrizgavanju in glej napake, tako sem jo jest odkril malo pred postojno :D. napake mi ni shranjevalo.
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

hmmm..ja sej meni tut zdej sveti za motor...umes mi je recimo enkrat ugasnila..zdej pa spet sveti. nevem.. zdej mi je začel tudi v prostem teku crkvat in učasih malo nizko laufa..tko, da si bom najprej sposodu eno drugo loputo, ki je sigurno dobra ( z kolegom jo bova zamenala ) in bom potem vidu kako se bo obnašal moj avto in kako njegov..
bom sproti pisal dogajanje..

Najlepša hvala za odgovore, ter pomoč pobje. :wink:
Koncar

Men k je loputa zajebavala je svetila lučka spirala, pa avto ni šel čez 3000 obratov. samo je delal normalno, tudi pod prostim tekom. Tester pa gledata parametre kakšne bi avto moral imeti, kakšne pa ima in na katerih senzorjih odstopa, tam je napaka.
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

aha..men tut k se pržge lučka avto ne gre čez 3000obratov.. bomo probal use.
Koncar

ja varni način, loputa pa lambde, jest sm jo pr svojmu že menu :D
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Koncar napisal/-a:ja varni način, loputa pa lambde, jest sm jo pr svojmu že menu :D
Zamenjaj sondi med sabo in boš vedel takoj,če je sonda fuč.Sicer ti bo lučka za motorno elektroniko svetila,ampak avto bo se peljal normalno.Tako sem vsaj jaz ugotovil,da je prva sonda bla fuč.
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

evo učerej sem zamenou prvo sondo..zaenkrat auto laufa tko kot mora.
sem pa pelou zvečer auto na tester in je zapisana ena stalna napaka in sicer: SESALNI ELEKTROVENTIL ZRAKA DVOJNI NAČIN: CO: prekinjen tokokrog, kratek stik na 12v, kratek stik masa... ve kdo kaj je to? je lahko to krivec za težave?

bo pa Gregi zdej popoudne poklicou enga majstra in bomo vidl kaj bo on povedou..

bom sporoču nadaljevanje.

hvala in lep pozdrav. Rok
Odgovori