Menjava motorja clio

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Menjava motorja clio

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Matice pri Clio I ne pridejo v poštev, ker prema nima lukenj skozi. Če je prostor, bi lahko povrtal na M10 pa vgrezne vijake noter.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

je to je še edina vrjanta če ne dobim vijakov povrtam na M10

zdle grem še enkrat na servis prašat če jih nebodo mel je pa še edina vrjanta kam v kamniku oz v btcju mogoče jih clo dobim

glede prevrtavanja pa mislm da ne pride v poštev ..
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Vprašaj v Metaloprema črnuče, če boš hodil v Lj. Mogoče bodo kaj imeli. BTC nevem kje bi ti kaj našel, tam ni nič...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Če boš rabil VIN od 19ke 16V, pa piši na PM, če praviš da drugače ne morjo naročit...
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Storz

ja u btc v kamm-u ( http://www.kamm.si/" onclick="window.open(this.href);return false; ) če jih nebojo mel tukej pol pa nevem kje jih majo..

drugač pa temu vijaku je ime 77 00 753 548 če bo kdo rabu stane pa 4,27€ komad rabm jih pa 8 .. (jih pa nimajo v slo ampak nekje v tujini je povedov kje ampak sm pozabu) baje 1 tedn da pridejo.. pa tud nebi lih 35€ dajov za 8 šravfov..

torej jutri grem poskust srečo v kamm če tm nimajo potem pa očitno edino ranault servis.. al pa predelat navoj..
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Potem očitno še nisi bil v Metalopremi :)
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Saj to ni nič kaj huda cena za takšne vijake.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Storz

jutri grem v metal opremo.. v kammu nimajo.. baje metal oprema ima..

drugače pa v kammu so podobni z običnim navojem 2€ 12komadov iste trdote itd.. tako da mislim da je logična izbira..

aja dons mi je še jermen strgal sreč se je dal tok poštimat da sm se lahko prpelov do doma
Uporabniški avatar
Storz

evo pa so spet ratal problemi z avtom in sicer na time attacku mi je odletu nosivc za gas (kovisnki deu iz cca 2 mm debele pločevine) zadeva je priterjena z dvema vijakoma ta dva vijaka sta lepljena in sicer s tistim lepilom katerega moraš potovčt da spusti.. no seveda tega nism vedu dokler nism posnev glave vijaka tako da enega vijaka nemorm odtegnit drugega sem pa lahko..

sedaj pa uprašanje... ali obstaja kakšna zadeva s katero se namaže glavo vijaka vtakne vanjo torx in ta masa se strdi da lahko odtegneš ?? V conradu sm pred leti videl nekaj podobnega ampak je bilo namenjeno križnim vijakom nevem če deluje tudi pri torx? Ter koliko je to sploh močno? koliko stane to lepilo, kje ga dobit ?

hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
Storz

sm zirihtu šravf sm sicer odtegnu ampak sm ga tud hmal po tem tud odlomu tko da je jesto sranje kukr če bi odžagov oz bi blo tist bolš :P

drgač pa se mi pojavla ena druga težava.. in sicer.. ko avto peljem po avtocesti ali pa kje drugje (najbol je opazno na AC) pri cca 3 500 obratih (tm nekje okol učsih več ali man 500+- ) pri teh obratih začne avto cukat ampak zadeva rahlo pocuka in če dodaš malo gasa zadeva lavfa zopet normalno.. zaenkrat nism imel nekih težau da bi avto ugasnil itd.

mehanik mi je rekel naj zamenjam filter bencina, ker je pomoje bol še original, tako da sem ga danes zamenjal nisem še testeral ker se nebi brezveze vozil gor pa dol ker bencin ni več ravno poceni tako da jutri sprobam pa poročam.. (iz starega filtra je stekel ven bencin arjave barve kar pomeni da je bil kar konkretno zasvinan)

pred kakšnim mesecem sem zamenjal tudi svečke ker mi je avto cukal tako da svečke niso..

stvar ki jo še sumim so kabli za svečke in razdelilna kapa ?

kaj pa šobe ? opcijsko je lahko tudi to problem zaradi zasvinanega filtra? jih lahko očistiš doma ali morš dati to v podjetje katero se s tem ukvarja ? (najbrš ni poceni?)

mogoče ima kdo kakšno idejo kaj od naštetega bi lahko bilo še ?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pomoje prej kabli ali razdelilna kapa kot šobe. Čeprav možno je vedno vse (skoraj vedno).
Uporabniški avatar
Storz

ok morm punco prašat če se kaj lepše pelje sedaj ko je nov filtr.. potem bomo pa videli..
Uporabniški avatar
Storz

Sporočam eno žalostno novico in sicer dons smo zvedl da je 13 konjov umrl tko, da jih je ostal samo še 97.. bo treba čredo mal povečat saj na normalno velikost čene še kej več..

problemi s cukanjm se nadaljujejo avto ševedno cuka mogoče še clo bol kot je prej ampak bomo poštimal :P
Uporabniški avatar
Storz

a kdo ve mogoče kje dobit loputo za auspuh ? al pa še bolš o kakšnm načrtu al pa materialih.. ??

v mislih mam neki tazga :

http://www.dmhperformance.com/ecutout.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.atpturbo.com/root/releases/release091004.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Storz

aja glede problemov z motorjm sm ugotovu da je nekak čedalje slabše pa tud v porstm teku mu obrati zlo nihajo (2x mi je že crknu v prostm teku) kj bi to lahko bilo ?
Odgovori