Lp, upam da ni nič narobe ker odpiram novo temo ampak nisem našel nič na forumu...
vglavnem, clio je letnik 2006, torej star 6 let, prevoženih mam 70kkm, malo cvikam da nebi kje kak jermen rukno zaradi starosti le teh (vsi mi pravijo da je lih nekje 5-6let meja al pa 100kkm), no kilometorv še ni tolk starost pa je...ka predlagate?
- iti na uradni servis?dati kakemu domačemu majstru (mam enga ko dela na uradnem renault, popoldan pa doma)
- kje nabaviti dele?
- kaj sploh rabim?(naj omenim da svečke pa bremz ploščice sem menjal lani, od tega naredo 9kkm)
- in pa kolk me bo kaj to vdarlo po žepu ker si niti ne predstavljam
lp, gantlej
Glavni servis Clio III
Re: Glavni servis Clio III
Sicer ne vem kaj za ta motor piše v servisni knjigi ampak predvidevam da bi ga mogu delat na 5 let. Če delaš vse ostale servise na uradnem, in se ti gre za potrjeno servisno knjigo ga boš mogu narest tam, drugače se ti pa ne splača ker bo popoldanc občutno cenejši.
Kaj pa menjat... odvisno kaj je že blo... svečke pravš da so že ble.
Jaz bi menjal:
- jermen, šponar, vodna pumpa,
- mikro jermen, šponar,
- hladilno tekočino,
- zračni filter, filter kabine, bencinski filter (odvisno kdaj so bli nazadnje),
- olje pa oljni filter (odvisno kdaj je bilo nazadnje).
Za kej tacgale lahko računaš 250-350€ pr popoldancu, odvisno kok je drag
Kaj pa menjat... odvisno kaj je že blo... svečke pravš da so že ble.
Jaz bi menjal:
- jermen, šponar, vodna pumpa,
- mikro jermen, šponar,
- hladilno tekočino,
- zračni filter, filter kabine, bencinski filter (odvisno kdaj so bli nazadnje),
- olje pa oljni filter (odvisno kdaj je bilo nazadnje).
Za kej tacgale lahko računaš 250-350€ pr popoldancu, odvisno kok je drag
na pooblaščeni servis ne grem ker niso vredi da se jim reče p o pooblaščen(ok sj verjetno niso vsi taki)...da v 5 letih ne zamenjajo luft filtra?pfuuuj...js pa tut prej nism opazo ker je še mati vozla avto, odkar ga mam pa js sm pa 1x šel na pooblaščenca pa nikol več...delam pa servise na vsake 10-12kkm( olje, filtri) no lani smo še svečke menjal pa pred 1 mesecom bremz ploščice...sem pa od zadnega servisa zaj naredo 9kkm...kaj to 250-350 z materialom vred pa vse?ok no to bi še šlo skos
te pa bo treva tole porihtat...
kje se pa splača kaj dele nabavit?servis ali bi bil vredu kak euroton ipd varjante.
lp, gantlej
kje se pa splača kaj dele nabavit?servis ali bi bil vredu kak euroton ipd varjante.
lp, gantlej
350€ max bi mogu pridt z delom in materialom skos, mene je za 1.5 dCi pršel velik + oljni servis 340€ pr popoldancu. Samo to je popoldanc šverc ne en z S.p.jem. Material pa najprej praš tega svojega mehanika, kako je če ti on nabav, ker majo ponavad večje popuste v eurotonih in teh trgovinah, ker velik jemljejo, če ne pa magar sam v eurotonu nabav material. Za okvirne cene lahko že prej pokličeš. Rabiš sam tip motorja pa letnik pa dele k jih rabš, pa ti bojo povedal kako in kaj.
Cena materiala je odvisna od motorja do motorja in kaj vse se menja. Med motorji je razlike pri enem šponarju lahko tudi 50€, od istega proizvajalca da ne bo pomote.
Enigma motorsport