Megane 1.6 16v (Vzig)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Driv€r
Kraj: Ljubljana-Domžale

Megane 1.6 16v (Vzig)

Odgovor Napisal/-a Driv€r »

Lep pozdrav vsem! Ker mi je vsak mehanik povedal drugačno zgodbo, sem se odločil povprašati še tukaj
Sem dobiu večkrat pravi nasvet po forumih, kot od mehanika. No in sicer gre se za megana coupe
letnik 2000 1.6 16v. Problem pa je vžig. Ko obrnem ključ mi avto zaškrta vendar tudi vžge, včasih takoj ko obrnem ključ se zasliši to, včasih pa ko že spustim ključ in po tem zaškrta. To se ne dogaja vedno ampak večkrat se to zgodi, če je avto še mrzel. No jaz sem posumiu na štarter, neki mehanik mi je rekel da so svečke?? čeprov nevem če ma to kej veze z škrtanjem, no in še en mehanik mi je rekel da je treba zamenjat zobnik in da to pride okoli 200eur.. Zdaj pa me zanima še vaše mnenje kaj bi to bilo ??

No zdaj pa še ena druga stvar. Avto sem kupiu z skrajšanimi fedri (znižan) zanima pa me ali
moram zdaj zamenjati samo fedre da bo spet v normalnem stanju, ali pri znižanju tudi kaj drugega naredijo.
Deniss
Kraj: Kranj

Re: Megane 1.6 16v (Vzig)

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Glede tega škrtanja je mogoče štarter ker ne vrne osovine z zobnikom nazaj v ohišje štarterja...
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Glede škrtanja sta dve možnosti, lahko da imaš obrabljen zobnik na vztrajniku ali pa ti na samem štarterju ne vrne zobnika nazaj, ko avto že vžge, lahko je pa tudi tukaj obrabljen zobnik, drugega ne more biti narobe.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz bi tudi rekel da je nekaj s štarterjem narobe, da škrta. V večini primerov menjajo samo vzmeti. Lahko da je menjan tudi amortizer. Koliko je pa spuščen?
V glavnem, če so bile menjane samo vzmeti, daš original nazaj in je to to. Potem pa še na optiko. Zadaj je torzija, tako da jo bo potrebno nastaviti na pravilno višino.
Odgovori