renault 5 dizel ležaji ??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
nikolov

renault 5 dizel ležaji ??

Odgovor Napisal/-a nikolov »

Pozdrav
Problem je sledeč , pri petki mi nekaj ropota zvok je podoben kot da je zanič ležaj vendar se pri vožnji levo desno ne sliši nič ,samo kadar se pelje naravnost in ko malo popustim plin se sliši kot da zaruži ležaj in se to čuti tudi na volanu . Je pa isto ali je avto v brzini ali ne .Nad hitrosti 90 utihne sliši se pa od 30-80 ne ves čas samo občasno "zaruži". Očitno je nekaj na tem delo kolesa-volan , je to ležaj ali je možno da je kaj drugega?
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Re: renault 5 dizel ležaji ??

Odgovor Napisal/-a franko »

Če bi bil ležaj, potem bi se pri zavijanju slišalo bolj ne manj. Drugače pa ležaj lahko preveriš tako, da dvigneš avto in zavrtiš kolo. Če vredu teče, potem je dober, če pa ruži, je pa zanič.
use se da sam če se če
nikolov

Ležaj sem preveril tako da sem avto dvignil pognal v četrti in ugasnil .Levi je bil fejst glasen zato sem ga menjal . Ampak avto še vedno ruži po ene deset kilometrov vožnje začne zvok je pa isti če se pelješ trideset ali osemdeset , tako zadoni kot da se nekaj brusi in se čuti tudi na volanu neznam drugače opisat . tako da zdaj mi pa ni več jasno kaj bi bilo .
Če ima še kdo kako idejo kaj naj še preverim lepo prosim za kak namig .
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Lahko da ruži kakšen ležaj v menjalniku. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
nikolov

Možno nimam toliko pojma , je pa čudno ker se zdi da ima veze z volanom ker kadar mal zavijem v levo zaruži pa čuti se na volanu. Isti zvok kot da je ležaj uničen ampak desni ležaj je čisto lepo tih levega sem pa menjal . Sumil sem da je kriva desna polos ker se je en del dotikal auspuha ,to sem zrihtal pa ni nič boljše . Je možno da polos tako ruži ? ko zavijem na polno sicer nič ne poka ...
Avto je star čez dvajset let in itak vse po malem ropota ,kilometrov ima preko 250 000 ampak mi lepo služi ima zelo malo porabo pa tudi olja od cvrtja se ne brani . upam da se najde kdo ki je imel pri petki podoben problem .
lp
nikolov

Vzrok ruženja je bil levi zglob polosi , manšeta je bila cela zglob pa suh . Enostavno sem ga namazal in gasa ;)
lp
nikolov

Pozdravljeni
Spet imam en problem ,menjal sem vodno pumpo na moji petki dizel ker je stara puščala in sedaj mi po tem ko nekaj časa vozim nabija vodo v raztezno posodo česar pred menjavo pumpe ni delalo. Opazil sem tudi da po zgornji ta tanki cevki voda ves čas priteka nazaj v raztezno ,nevem ali je to normalno ali ne. Glavni problem pa je da se raztezna napolni po par kilometrih vožnje ... in šele ko odprem pokrov na hladilniku voda steče iz raztezne , kaj bi lahko bil vzrok ?
lp
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

hladilni sistem si prezračil?če ga nisi ga daj tam na gumnjastih ceveh imaš vijake za prezracevanje.
nikolov

Sistem sem prezračil na enem vijaku in sicer tam kjer gre voda skozi naftni filter, zraka ni bilo nič .Zdaj nevem lahko da nisem dovolj dolgo prezračeval ali pa je mogoče še kje kakšen vijak za odzračit ?
lp
nikolov

Izgleda da tukaj ni kakšnega strokovnjaka za renault 5 dizel ,sicer je teh avtov res malo nisem si pa mislil da bo tako slab odziv .
Lp in hvala
Nikolov
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

poglej po manikotih če je še kje kakšen vijak za prezračit.
Odgovori