Laguna II nivo olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Laguna II nivo olja

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pozdravljeni,

že kakšno leto opažam da vedno ob parkiranju na večjem hibu računalnik ob naslednjem vžigu javi da je olje čez zgornji nivo - oil top level ali nekaj takega pa rumeno utripa. Avto je 1.9 dCi, nivo olja je vredi ker ga preverim vsake toliko. Uglavnem lahko to kako vpliva na nivo olja v avtu ali je samo lega senzorja takšna da ga to vedno zmoti?

lp
Uporabniški avatar
sinko

Re: Laguna II nivo olja

Odgovor Napisal/-a sinko »

ej to je isto kot pri meni, da mi po cca 8 mesecih od menjave olja izginejo vsi krogeci in začne vse utripati, pogledal ene par krat parkiram vedno enako pred bajto pa je nivo olja na mestu, zgleda da to ni lih merodajno in 100% zanesljivo, najbolje pa je vseeno če pogledaš palčko. Jaz niti več ne jemljem resno teh opozoril, vsake tolko vseeno pogledam palčko če kaj manjka
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Tudi jaz se ne zanašam na to elektroniko ker včasih ga pihne čisto mim. Verjetno je tudi mazanje tako narejeno da če imaš avto na kakršnem koli klancu je mazanje še motorja še vedno čisto ok.

lp
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Senzor je na eni strani karterja. Če parkiraš glih pod tapravim kotom, senzorček preveč pogleda iz olja in sistem zažene paniko.

Isto je bilo pri taščinem Clio-tu. Bila je pred servisom, olja okrog minimuma po palčki (žrl olje, kot veliko 1.2 16V). Parkirala je tako, da je bil avto nagnit naprej in v levo. STOP in miljon drugih lučk. Smo porinili avto na ravno - na palčki olje ok, po krogcih pa tudi v mejah normale.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Podobno kot Dr.House opisuje se je meni zgodilo na Galuni II, 1.8 16v. Koreto sem imel parkirano na vhodni "rampi" pred garažnimi vrati in je tam stal čez noč, ko sem ga štartal; WTF, kao da ni olja. Itak takoj ugasnem ga parkiram na neko ravno površino, počakam par minut in olja do max. :oops:

Mah kaj jaz vem, jaz imam svoje mnenje o renojski elektronki, vsekakor pa upam in vam privoščim, da vam ostale makine boljše delujejo kot je moja II-ka ker tisto je bil pa polom od avta in skrbela je za stalno prisotno čebulo v tošlu (da so se mi oči solzile ob izdatkih, hehe). :roll:
Odgovori