Voda v avtu - Scenic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
hans
Kraj: NM

Voda v avtu - Scenic

Odgovor Napisal/-a hans »

Pozdravljeni, imam Renault Scenica, l. 2007, ki pa ima sledečo težavo. V predalu pod nogami na voznikovi strani se mi občasno ob večjih nalivih pojavi voda. Voda se je do sedaj pojavila 3x. Ali morda kdo pozna vzrok in rešitev te težave.

LP
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Re: Voda v avtu - Scenic

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Spredaj pri šipi spodaj imaš na obeh straneh luknjice in kanale za odvod vode, ti so zamašeni.

To je sicer postopek za laguno, domnevam, da pri scenicu ni veliko drugače.
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=73950
Slika
rock-dj
Kraj: Šentjur

Odgovor Napisal/-a rock-dj »

Tak kot je bilo rečeno - spredaj so luknjice za odvajanje vode. Tudi jaz sem jih imel zamašene in sem ravno včeraj počistil, saj sem imel oba predala pod nogami mokra.
Tam pri brisalcih vzami dol najprej gumo, ki tesni pokrov motorja. Potem sta na vsaki skrajni strani dva torx vijaka, ki ju odviješ. Potem pa rahlo privzdigneš in očistiš nesnago. Da bo šlo lažje še odstrani gumo, ki jo najdeš tam pri luknjicah. Na levi strani (voznikovi) pa bo potrebno odstranit tudi brisalec. Saj boš videl, ko boš šel razdirat. Je čisto enostavno.

LP,
Simon
Uporabniški avatar
hans
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a hans »

Hvala za pomoč, v luknjah je bilo polno smeti tako, da sem sčistil. Po preizkusu voda sedaj teče brez ovir.

LP
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Lahko pušča kak čep na pragu ali zadnjem koloteku. Treba mal razdret pa pogledat :)
Odgovori