Šipa se ni razbila
Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Sem se vračal z meet-a in pri Razdrtem sem samo opazoval kamen (kot oreh), kako leti proti šipi.
Šipa se ni razbila
Se pa pozna ful, sam verjetno premalo za menjavo preko kaska
Sam zanimivo, da sem na tak način dobil vsaj 4 kamne, pri nobenem pa ni šipa počla ali napokala. Šipa pa zgleda kot pri kakšni stari Zastavi - vsa popikana in spraskana 
Šipa se ni razbila
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
na carglass se oglas
tam se bo zih dal zment kej, drgač pa sej veš kko je ko se kej nrdi ko tebe ni ob avtu, pa je kr naenkrat cela šipa hin 
Menda bom res to... Sej menda se da res pri njih precej zmenit. Sem že prej študiral na njih 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Prišel je zgodnji božiček al dedek mraz. Sam kaj, ker ku*ba hoče plačilo ob povzetju 

Radodarn tale božiček 
Sej pravim - če vsaj računal ne bi 
To maš komplet vse za velik servis?
Me sam zanima kok te je koštalo, če ni skrivnost? (lahko tudi na zs)
Me tudi čaka v kratkem velik servis pa si nikakor ne znam zračunat kok me bo prbližno pršlo vse skupej.
Hvala!!
Me tudi čaka v kratkem velik servis pa si nikakor ne znam zračunat kok me bo prbližno pršlo vse skupej.
Hvala!!
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Ne, itak, da ni skrivnost. Vse skupaj je bilo cca 600€. Kar je delov, je bilo vse 10% popust, razen garnitura zobatega jermena 18%, lepilo 10%, spreja za EGR in čistilo za injektorje pa brez popusta...
Na sliki je vse za veliki servis, nosilec motorja in končniki + ostale malenkosti.
Garnitura zabatega jermena z vodno črpalko
Mikro jermen
Napenjalec mikro jermena
Rolca mikro jermena
Olje
Olje za menjalnik
Filter: zraka, olja, kabine, goriva
Podložka čepa karterja
Koncentrat antifriz
Nosilec motorja
Stabilizatorja
Volanska končnika
Volanski sponi
Spreja za EGR
Čistilo injektorjev
Lepilo za varovanje vijakov
Samo za servis (brez končnikov in nosilca, spreja in čistila, lepila, olja menjalnika ipd...) bi bilo cca 300€ manj
Ni tako zelo hudo, se pa potem naberejo "malenkosti", kot so se pri meni
Na sliki je vse za veliki servis, nosilec motorja in končniki + ostale malenkosti.
Garnitura zabatega jermena z vodno črpalko
Mikro jermen
Napenjalec mikro jermena
Rolca mikro jermena
Olje
Olje za menjalnik
Filter: zraka, olja, kabine, goriva
Podložka čepa karterja
Koncentrat antifriz
Nosilec motorja
Stabilizatorja
Volanska končnika
Volanski sponi
Spreja za EGR
Čistilo injektorjev
Lepilo za varovanje vijakov
Samo za servis (brez končnikov in nosilca, spreja in čistila, lepila, olja menjalnika ipd...) bi bilo cca 300€ manj
Ni tako zelo hudo, se pa potem naberejo "malenkosti", kot so se pri meni
po podpisu sodeč te zanima za 1.5dCi, use skupaj pride okoli 200€iRenault napisal/-a:To maš komplet vse za velik servis?
Hvala!!
Tako ja za 1.5 dCi - hvala obema za odgovore 
Ma ja se kr nabere, sam še zmer ceneje tko dat kot pa ne-redni servisi pa ulala štala.
Hvala še enkrat
Ma ja se kr nabere, sam še zmer ceneje tko dat kot pa ne-redni servisi pa ulala štala.
Hvala še enkrat
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Amm... Sam na Carglass ne it, vsaj ne če ti je kaj do avtomobila in ti ni dolgčas. Takšnih šalabajzerjev in aberveznikov pa še nisem srečal. Sam sem moral peljati avto nazaj štirikrat, pa še ni tako, kot bi moralo biti že takoj. Pa še lažejo in sprenevedajo se! Moje mnenje je, da kamorkolil, le na Carglass ne!Kyrius napisal/-a:na carglass se oglastam se bo zih dal zment kej, drgač pa sej veš kko je ko se kej nrdi ko tebe ni ob avtu, pa je kr naenkrat cela šipa hin

lohk greš do jelovčana pogledat (žabnica) to je slabih 30 min z lj
bil še nism tam, slišu pa tud nism nč čez njih 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Veliki servis in servis podvozja je končno narejen.
Začel sem v petek popoldne in pripravil teren (orodje, zaščita podvozja...), zamenjal en stabilizator in se na polno sekiral, kako bom menjal spone...
V soboto je teklo vse sumljivo super. Menjal ostali stabilizator, dva zunanja volanska končnika, brez problema menjal spone, snel mikro jermen, zobati jermen, nosilec motorja...
In potem se je začelo
Vzamem zobatega iz škatle in prvo stvar, ki mi udari v oči je napis 26x132. Ja, 132 zob... Mi je kar slabo naredilo. Ura 5 do 13h v soboto, v ponedeljek ob 8h sem imel naročeno optiko in zmenjeno, da sem do 10h potem v službi. Kje naj najdem zobati jermen v soboto popoldne???!?! Telefon v roke, klicat trgovine relacija KP, NG, PO... Ali niso imeli, ali so imeli že zaprto. In potem končno najdem AVTEK iz Kozine, gospa mi je odprla in dala jermen s 133 zobi.
Pridem domov, snamem zobatega, zamenjam pumpo, napenjalec. Brez težav zamenjam jermen, zavrtim na roke, vse ok. Prižgem... TK TK TK TKT KT KT KT KT KT KTKTKTK TK TK. AAAAAA??!?!
Še zdaj ne vem, ko sem zgrešil fazo. Več, kot za en ali dva zoba, ni moglo bit. Kdaj, kako???!!
Prišel sosed, rihtava, gledava. Kliče kolega iz Renault-a, še naprej rihtava... Ob 23h sva rekla - DOVOLJ! Sva se zmenila, da peljem h tistemu kolegu iz Renault-a. Nedelja je šla hitro mimo z ogromno obsojevanja in sekiranja: "house, mona, kaj si naredil..."
V ponedeljek ob 6h na vlak. 1uro 56min do LJ na šiht. Pa mraz
Vmes je avto vleka pripeljala avto k serviserju. Obljubil je, da bo do 18h narejeno. Nič... Kličem soseda, nič. Kličem v torek zjutraj: ej, ga pokličem ob 17h, pa ti javim. Itak, spet čakat
Končno klic ob 19h. Avto zrihtan, ventili celi. Utrgalo kajlo na jermenici odmične gredi. Nova jermenica 110€, dobil rabljeno za 40€. Pa še 40€ za delo. Baje je ta kajla namenoma precej švoh, da se hitro zlomi in zavaruje motor, če ni premočan sunek... Pa še zmontiral mi je mikro jermen, koloteke in ostalo. Kako sem lahko to skuhal, še zdaj ne vem. Me pa je vsaj šola prišla poceni. Če bi zvil ventile 
Juhuuuuuu, končno spal mirno, avto bil zvečer doma. Danes pa sem dopoldne še menjava olja in filtra kabine. Po kosilu na optiko. Zrihtali fenomenalno, sem bil že lani z 19ko zadovoljen, zdaj pa sploh. Odnos šefa, delavcev, cena, hitrost. Vultes, Križ pri Sežani - zmaga! Popoldne še menjava filtra nafte, tankat polovičko in dodatek Wynn's-a za šobe ter čistit EGR z (ja, ddddd) Wynn's-om za EGR.
Avtek dela
Stabilna, brez kakšnih glupih rožljajočih udarcev, mirna, tiha (matr, kaj naredi nosilec motorja...). Čistili za šobe in EGR že kažeta rezultate. Leti, kot bi imela 100k km manj 
V glavnem, srečen sem, da je konec. Malo sem zgubil zaupanje vase, ampak bom preživel
Slikice:
Najprej kava, pol pa akcija:

Najbolj od vsega pa mi je zanimivo, da nihče od Cliašev in RS-ovcev ni na sliki, kjer je vsa material za menjavo (ene 3 poste nazaj), opazil Williams momentnega ključa
Začel sem v petek popoldne in pripravil teren (orodje, zaščita podvozja...), zamenjal en stabilizator in se na polno sekiral, kako bom menjal spone...
V soboto je teklo vse sumljivo super. Menjal ostali stabilizator, dva zunanja volanska končnika, brez problema menjal spone, snel mikro jermen, zobati jermen, nosilec motorja...
In potem se je začelo
Vzamem zobatega iz škatle in prvo stvar, ki mi udari v oči je napis 26x132. Ja, 132 zob... Mi je kar slabo naredilo. Ura 5 do 13h v soboto, v ponedeljek ob 8h sem imel naročeno optiko in zmenjeno, da sem do 10h potem v službi. Kje naj najdem zobati jermen v soboto popoldne???!?! Telefon v roke, klicat trgovine relacija KP, NG, PO... Ali niso imeli, ali so imeli že zaprto. In potem končno najdem AVTEK iz Kozine, gospa mi je odprla in dala jermen s 133 zobi.
Pridem domov, snamem zobatega, zamenjam pumpo, napenjalec. Brez težav zamenjam jermen, zavrtim na roke, vse ok. Prižgem... TK TK TK TKT KT KT KT KT KT KTKTKTK TK TK. AAAAAA??!?!
Še zdaj ne vem, ko sem zgrešil fazo. Več, kot za en ali dva zoba, ni moglo bit. Kdaj, kako???!!
Prišel sosed, rihtava, gledava. Kliče kolega iz Renault-a, še naprej rihtava... Ob 23h sva rekla - DOVOLJ! Sva se zmenila, da peljem h tistemu kolegu iz Renault-a. Nedelja je šla hitro mimo z ogromno obsojevanja in sekiranja: "house, mona, kaj si naredil..."
V ponedeljek ob 6h na vlak. 1uro 56min do LJ na šiht. Pa mraz
Juhuuuuuu, končno spal mirno, avto bil zvečer doma. Danes pa sem dopoldne še menjava olja in filtra kabine. Po kosilu na optiko. Zrihtali fenomenalno, sem bil že lani z 19ko zadovoljen, zdaj pa sploh. Odnos šefa, delavcev, cena, hitrost. Vultes, Križ pri Sežani - zmaga! Popoldne še menjava filtra nafte, tankat polovičko in dodatek Wynn's-a za šobe ter čistit EGR z (ja, ddddd) Wynn's-om za EGR.
Avtek dela
V glavnem, srečen sem, da je konec. Malo sem zgubil zaupanje vase, ampak bom preživel
Slikice:
Najprej kava, pol pa akcija:

Najbolj od vsega pa mi je zanimivo, da nihče od Cliašev in RS-ovcev ni na sliki, kjer je vsa material za menjavo (ene 3 poste nazaj), opazil Williams momentnega ključa
A si optiko tudi delal?Pa če si jo,kje si jo delal?
Seveda
Vultes, Križ pri Sežani. So mi delali že enkrat pred časom 19ko in sem bil izredno zadovoljen. Zdaj pa tudi - sploh odnos vseh zaposlenih in šefa pa tudi delo je zelo dobro narejeno.