Vonj po CO2 pri motorju
Vonj po CO2 pri motorju
Pozdravljeni!
Imam renault megane coupe l98, 90KM. Ko odprem pokrov vozila medtem ko avto deluje, je čutiti vonj po CO2, okoli motorja. A to je zelo narobe?
Imam renault megane coupe l98, 90KM. Ko odprem pokrov vozila medtem ko avto deluje, je čutiti vonj po CO2, okoli motorja. A to je zelo narobe?
Re: Vonj po CO2 pri motorju
od kdaj se da CO2 zavohati. CO2 je plin brez barve in brez vonja.
pardon. a ni CO2 izpušni plin? no kakorkoli verjetno veš kaj sem mislil..
vonj pri motorju je tak kot če bi vohal zadaj pri izpušni cevi vendar blag vonj.
vonj pri motorju je tak kot če bi vohal zadaj pri izpušni cevi vendar blag vonj.
Potem ti pa lahko kje v motornem prostoru pusca izpuh, kar zna biti zelo nevarno, ker ce ti potegne ta zrak v potnisko kabino, bo isto, kot ce bi stal zadaj za izpuhom. Preglej, ce je dobro pritrjen na glavo motorja, in ali ni kje prerjavel.
CO2 je plin brez barve, vonja in okusa! je tudi v izdihanem zraku! Popolnoma enake lastnosti ima tudi CO (ogljikov monoksid), le da ga ni v izdihanem zraku, na sreco! Tako, da ga ne mores zavohati niti pod razno! Lahko pa vohas razne druge pline ali pa ti kje pusca olje, ipd!
Kaj imata skupnega Grand Espace Automatic in Rolls Royce Phantom - they are both spacious, luxurious and easy to drive 
Meni se mal zdi da folk ne zna tu niti osnovne kemije. Mislil sem da sem jaz tisti ki je pozabil osnovnošolsko kemijo. Plin ki pride iz izpušne cevi ( in ki ga tudi jaz voham pri motorju ) se kliče OGLJIKOV DIOKSID. Forumla za ogljikov dioksid se pa imenuje : CO2
Evo še wikipedia za nevedneže: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide" onclick="window.open(this.href);return false;
Je pa res kar se tiče mojega primera zelo nevarno. A mogoče kdo ve od kje megani pobirajo zrak, ki ga vleče v kabino?
Evo še wikipedia za nevedneže: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide" onclick="window.open(this.href);return false;
Je pa res kar se tiče mojega primera zelo nevarno. A mogoče kdo ve od kje megani pobirajo zrak, ki ga vleče v kabino?
No, to o osnovah kemije lahko velja tudi zate, glede na to da si napisal da se vonja CO2. Megani zajemajo zrak za kabino na podoben sistem kot Clioti druge generacije, se pravi se odstrani en del plastik pod brislacema (najverjetneje tisti del z režami), spodaj pa je nameščen kabinski ventilator s filtrom zraka.exorius napisal/-a:Meni se mal zdi da folk ne zna tu niti osnovne kemije. Mislil sem da sem jaz tisti ki je pozabil osnovnošolsko kemijo. Plin ki pride iz izpušne cevi ( in ki ga tudi jaz voham pri motorju ) se kliče OGLJIKOV DIOKSID. Forumla za ogljikov dioksid se pa imenuje : CO2
Glede na to, da imaš 1.6e motor, je velika verjetnost da ti je počil izpušni kolektor (hiba teh motorjev), ali pa ti je šla gibljiva cev. Se mogoče sliši kakšno sikanje, ko pritiskaš pedalko za plin?
Lp, Žiga
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: Vonj po CO2 pri motorju
Prosiš za nasvete in se hkrati tako obnašaš?exorius napisal/-a:Meni se mal zdi da folk ne zna tu niti osnovne kemije. Mislil sem da sem jaz tisti ki je pozabil osnovnošolsko kemijo. Plin ki pride iz izpušne cevi ( in ki ga tudi jaz voham pri motorju ) se kliče OGLJIKOV DIOKSID. Forumla za ogljikov dioksid se pa imenuje : CO2
Sicer pa ja, poglej najprej kolektorje, meni je na 2 meganih s tako mašino počil in nato še pri novejšem 16v-ju. Se pa počen kolektor načeloma sliši.

ogljikov dioksid sam sebe nič ne kliče ker ne zna govoritiexorius napisal/-a:Meni se mal zdi da folk ne zna tu niti osnovne kemije. Mislil sem da sem jaz tisti ki je pozabil osnovnošolsko kemijo. Plin ki pride iz izpušne cevi ( in ki ga tudi jaz voham pri motorju ) se kliče OGLJIKOV DIOKSID. Forumla za ogljikov dioksid se pa imenuje : CO2
tisto kar iz izpuha ven pride ima še kaj več v sebi kot samo co2, zato tudi vidimo kako se kadi in vohamo kako smrdi
co2 je samo eden od plinov in snovi ki pridejo ven, na žalost pa je edini ki je kar naprej medijsko v ospredju.....očitno se je strašenje s tem obrestovalo ker nejbrž nisi edini ki ga enači z izpuhom
vidim da si wikipedio že našel, zato ti svetujem da se izobrazi, da se ti ne bodo krave smejale, ki mimogrede s svojimi "izpuhi" prispevajo več k učinku tople grede kot avtomobili s co2 izpusti, ki so zdaj tak baubau, ampak to nikogar ne zanima in jim še niče ni namontiral katalizatorjev pod rep....
pa še modrost, da se ne zadušiš v latnem avtu
še vohaš izpuh poglej kje najbolj smrdi, potem pojdi z roko malce naokrog in boš čutil kje ven piha
pa ne prijemaj izpuha in vročih delov motorja, ker vidim da si bolj majster tako opozorilo najbrž ni odveč
lahko ga pa pelješ do kakšnega izpuh servisa in jim rečeš da ti je ves co2 ven padel
oni ga bodo že našli
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
shus ponovno komično razrešil situacijo
kdor zna zna 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi