Zdravo, nisem imel časa brskati po forumu ker se mi mudi s popravilom... Imam 65hp clia, včasih težje vžiga na začetku "vergla" po 10 sekund nato dela normalno. Zgodilo pa se je tudi da mi je med normalno vožnjo ugasnil potem pa spet dolgo vžigal. Ko je vžgal sem se spet normalno peljal. Mašina drugače dela normalno med vožnjo ne trokira, cuka... Morda kdo ve kakšna napaka bi lahko bila? Morda še cena popravila.
Hvala za odgovor. LP
clio 1.5 dci težje vžiga
Re: clio 1.5 dci težje vžiga
štangas dela brez problema. kot pravim se problem pojavi le pri vžigu ter enkrat med vožnjo ko je kar iz lepega crknil nato pa rabil dolgo časa da je spet vžgal. po tem je zopet normalno delal.
Re: clio 1.5 dci težje vžiga
Imam isto težavo...napaka je na visokotlačni tlačilki + šobe.
Imaš 2 možnosti:
1. Okvara šobe ----> Obnovitev šobe stane 85€ po komadu
2. Okvara tlačilke in posledično šob ----> da se prepričaš, da je v okvari visokotlačna tlačilka, izprazni vsebino filtra za gorivo v kozarec in podrobno preglej če so v gorivu opilki(svetloči)-------Obnova tlačilke cca. 200-300€ + obnova šob 85€ po komadu potrebno je še oprati rezervoar in vse cevi.....skupni strošek da daš popravljat okoli 700€
Še en nasvet, če hočeš da bo avto še kdaj šel kot mora, ga daj popravljati na servis Vinder iz Gomijskega in nikakor na servis Jelen(grozne izkušnje)
V kolikor rabiš še kakšno informacijo me kontaktiraj.
Imaš 2 možnosti:
1. Okvara šobe ----> Obnovitev šobe stane 85€ po komadu
2. Okvara tlačilke in posledično šob ----> da se prepričaš, da je v okvari visokotlačna tlačilka, izprazni vsebino filtra za gorivo v kozarec in podrobno preglej če so v gorivu opilki(svetloči)-------Obnova tlačilke cca. 200-300€ + obnova šob 85€ po komadu potrebno je še oprati rezervoar in vse cevi.....skupni strošek da daš popravljat okoli 700€
Še en nasvet, če hočeš da bo avto še kdaj šel kot mora, ga daj popravljati na servis Vinder iz Gomijskega in nikakor na servis Jelen(grozne izkušnje)
V kolikor rabiš še kakšno informacijo me kontaktiraj.