Megane 2 ph2 pok pri volanu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Megane 2 ph2 pok pri volanu

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Pozdravljeni!

Dolgo me že ni blo gor, ker delajo vsi Renaulti zadovoljivo :) Zdaj imam pa en majhen problem :)

Pri velikem servisu sem zamenjal poleg jermenov še spredni končnik na kolesu. Ker je mel baje luft. Vse lepo in prav. Ampak problem je ker sem mislo da je zaradi tega prihajalo do poka v volanu ko grem v ovinek in zapeljem v kako lukno tak pokne v volanu, oz. sliši se zvok...

Obstaja kak volanski končnik še oz. kaj podobnega ? Namreč pok se sliši samo ko grem v ovinek ter je slaba cesta... Volanski končnik, zglob oz. kako lahko ugotovim kako in kaj ?

Hvala za pomoč! Avto je še vedno Renault Megane 2 Ph2 letnik 2007.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Megane 2 ph2 pok pri volanu

Odgovor Napisal/-a schik »

Ne vem točno kaj si menjal, imaš pa končnik na roki (eni pravijo kugla), pol imaš volanski končnik, spone na volanski letvi, lahko je tudi kakšna gumica stabilizatorja, mogoče kaj pri amortizerju zgoraj,... Treba je pogledat podvozje in ugotovit zračnost.
Uporabniški avatar
MaTe0

Menjal sem kuglo. Se pravi končnik na roki :) Ampak to ni odpravlo težav, je pa bil tam občuten luft :P Očitno bo treba it pol še naprej :)
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

MaTe0 napisal/-a:Menjal sem kuglo. Se pravi končnik na roki :) Ampak to ni odpravlo težav, je pa bil tam občuten luft :P Očitno bo treba it pol še naprej :)
Hiba teh meganov je tud zračnost v sami volanski letvi. Avto na lift pa na desni strani manšeto dol z volana, en naj kolo miga, drug pa naj gleda noter kjer je pritrjen notranji končnik volana na samo letev - tu se pojavi luft!

LP
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Sigurno imaš zanič notranji končnik volana, ki je pod manšeto, pri meni je bilo isto, pa je bil avto letnik 2008, napaka teh meganov, pa ponavadi crkne levi, vsaj tako so meni rekli na servisu!!!
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
MaTe0

Bo treba na servis it tole menjat :) Hvala!
Uporabniški avatar
Vocko
Kraj: Šmarješke Toplice

Odgovor Napisal/-a Vocko »

Se to sploh da zamenjati? Meni isto poka, l. 06
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Zakaj se pa ne bi dalo zamenjati, drugače se temu reče vzvod končnika, takole pa zgleda!!!

http://www.avtodeli.com/index.aspx?sour ... &id=240409" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
Vocko
Kraj: Šmarješke Toplice

Odgovor Napisal/-a Vocko »

Bom preveril pri mehaniku. Namreč menjal sem oba končnika, in volanske spone, pa je še vedno isto.

Zakaj pa potem toliko menjajo volanske letve na Meganih, če se samo zamenja volanski končnik?
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

menju sm notranje vezne drogove za volan in oba končnika na konc in ropotanje je izginlo :D aja menju sm še kuglo na levi roki in je suprca za vozit :D ... mam pa megana 2 2006 letnik
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a vran22 »

kok pa vas je pršla zamenjava notranjega volanskega končnika ?
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
MaTe0

fantje zdaj pa res vec ne vem ;) vceraj bil pri mehaniku. zamenjal mi je obe levi id desno volanski sponi. ker sta imela luft! avto je definitvno lepse vozit ampak tisti ropot v volanu pa se kar obstaja! kaj bi lahko blo se narobe? kugli na roki sem tudi zamenjal ze! je spona in volanski koncnik enako al kako? mehanik pravi da druga nima vec lufta in pravi da bi nato lahko bil amortizer...kak je zdaj z volanskim koncnikon oz vzvod...
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Mas volansko spono in.volanski koncnik. Volanski sponi se dostikrat rece tudi notranji volanski koncnik. Torej, pri krmiljenju med kolesom in volansko letvijo imas dve stvari. Naceloma se veckrat menja (zunanii) volanski koncnik, kot pa spono (notranji koncnik). Preveri zunanji koncnik in lezaje ter salcke amortizerjev. Mama ima pri Thaliji napokano salcko in v skrajni legi volana veselo poci.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

drhouse napisal/-a:Mas volansko spono in.volanski koncnik. Volanski sponi se dostikrat rece tudi notranji volanski koncnik. Torej, pri krmiljenju med kolesom in volansko letvijo imas dve stvari. Naceloma se veckrat menja (zunanii) volanski koncnik, kot pa spono (notranji koncnik). Preveri zunanji koncnik in lezaje ter salcke amortizerjev. Mama ima pri Thaliji napokano salcko in v skrajni legi volana veselo poci.
To meni tudi!! Pa ko avto stoji mi ob obračanju volana vse škriplje... Je to to? :)
Se to lahko kje pogleda? Da vidim če je res to problem. Sam k jst nevem kje gledat, vidm pa ne vem kaj bi mogu vidt :smt006

Hvala!
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Skriplje zgoraj, ce odpres haubo, pogledas od spodaj, lahko tudi posvetis z lucko med kolesom in blatnikom in glej gor proti delu kjer ti skriplje. Lahko je napokan del (nevem kako se mu rece), kjer feder sede na amortizer - tisti kroznik, disk al karkoli premera cca 15cm. Ce se ne razumeva, ti bom dal kako slikco, ko bom na racunalniku (android). Upam, da ti bo kaj pomagalo!
Odgovori