Menjava hladilne tekočine (POSTOPEK)
Menjava hladilne tekočine (POSTOPEK)
Pozdravljeni!
Zanima me, kako naj v celoti izpraznim hladilno tekočino iz sistema? Ali je dovolj, da samo odstranim cev, ki pride na hladilnik, ter odvije pokrov na posodi (ker twingo 99 nimam vijaka na hladilniku) in potem odteče ven? In katero hladilno tekočino naliti v sistem? Je katera prav predpisana za Renultove avtomobile? Hladilna tekočina je bila zamenjana 5-6 let nazaj in je že malenkost umazana.
Zanima me, kako naj v celoti izpraznim hladilno tekočino iz sistema? Ali je dovolj, da samo odstranim cev, ki pride na hladilnik, ter odvije pokrov na posodi (ker twingo 99 nimam vijaka na hladilniku) in potem odteče ven? In katero hladilno tekočino naliti v sistem? Je katera prav predpisana za Renultove avtomobile? Hladilna tekočina je bila zamenjana 5-6 let nazaj in je že malenkost umazana.
Re: Menjava hladilne tekočine (POSTOPEK)
http://www.youtube.com/watch?v=mPtNOIowwX8
Jst sem se držal tega in je šlo zelo tekoče
Tudi nisem našel nobenega vijaka spodaj, sem kar vrgel cev dol.
Ja, so določene prav predpisane. Menda je v vseh Renaultih rdeča. Sem se malo pozanimal glede standardov in oznak in na koncu prišel do te: http://herkules.si/index.php?productID=66612. Sem dal v Laguno, 19ko, mamino Thalio in dotočil tašči v Clio-ta
Pazi, da jo primerno razredčiš. Če daješ nerazredčeno, narediš kvečjemu več škode zaradi agresivnosti.
Jst sem se držal tega in je šlo zelo tekoče
Ja, so določene prav predpisane. Menda je v vseh Renaultih rdeča. Sem se malo pozanimal glede standardov in oznak in na koncu prišel do te: http://herkules.si/index.php?productID=66612. Sem dal v Laguno, 19ko, mamino Thalio in dotočil tašči v Clio-ta
Pazi, da jo primerno razredčiš. Če daješ nerazredčeno, narediš kvečjemu več škode zaradi agresivnosti.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Eeee, hvala ti. Sem bil prej na Renaultu in so mi dali rumeno tekočino. Piše, da se uporablja za Nissanove ter Renaultove motorje.
No, oni že vejo 
Kakšno imaš zdaj noter? V vsakem primeru dobro izperi hladilnik in cevi, da se stara in nova tekočina ne mešajo.
Kakšno imaš zdaj noter? V vsakem primeru dobro izperi hladilnik in cevi, da se stara in nova tekočina ne mešajo.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Zdaj imam rumeno tekočino noter. No, nevem točno, ker je že čudna barva
. Katero cev si odklopil? Ono ko pride v hladilnik ali tisto čisto spodaj, pod hladilnikom?
Tisto čisto spodaj, da steče čimveč ven 
Ok. Najlepša hvala za pomoč 
Ni za kaj 
Prvovgradnja je rumenozelena, taka čudna
načeloma je vseglih kaj daš not. Rdeče so ponavadi longlife.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
pa roza tutschik napisal/-a:Prvovgradnja je rumenozelena, taka čudnanačeloma je vseglih kaj daš not. Rdeče so ponavadi longlife.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
rdeče so za renojeve motorje preveč agresivne, in zato ker se toči to hladilno gre rada kakšna dihtunga na glavi... daj nevtralno rumeno not pa bo najbolše