Okvara motorja v meganu 1.9 dci
Okvara motorja v meganu 1.9 dci
Kot že naslov pove, sem se tudi jaz pridružil klubu sesutih ležajev na glavni gredi in to pri 142.000 prevoženih. Danes so na servisu odprli zadevo in so rekli, da je motor fuč, ker je na eni ojnici ležaj pobralo in tolče kot noro. Vprašanje, kaj je sedaj s pušo v cilindru itd. Predlagali so menjavo motorja oz. obnovitev le tega. V Krškem baje nekdo samo dci-je obnavlja, vendar nimam telefonske številke. No, medtem sem že našel telefonsko, prilagam link, če bo kdo potreboval http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=6332892" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Okvara motorja v meganu 1.9 dci
Sožalje. Upam, da te ne bo predrago prišlo.
Povej kaj več: servisni interval, je avto iz uvoza, kako si vozil (pospeševanje iz nizkih obratov) ...
Mislim, da je še verjetno veliko zagovornikov "ojničnih ležajev se ne menja". Jaz svoje menjam na 90K.
lp,
Luka
Povej kaj več: servisni interval, je avto iz uvoza, kako si vozil (pospeševanje iz nizkih obratov) ...
Mislim, da je še verjetno veliko zagovornikov "ojničnih ležajev se ne menja". Jaz svoje menjam na 90K.
lp,
Luka
Peljemo se iz MB, prehitevam na AC avto in ga nateram do 180kmh v šesti prestavi. To je trajalo kakšnih 5 sekund, nato sem spustil gas, tako, da je avto sam zaviral do 130kmh. Ko sem spet dodal gas, je začelo nekaj narahlo pokati, glasnost se je zvezno povečevala. K sreči se je to zgodilo ravno nekaj 100m pred postajališčem, tako, da sem hitro ustavil in ugasnil avto. Mislil sem da tolče kakšen pleh ali plastika, vendar ni nič kazalo na to. Potem sem še enkrat prižgal avto in: avto normalno vžge, vendar se v predelu motorja sliši nenormalno glasen kovinski zvok, recimo tako, kot bi ventil zabilo ali kaj odlomilo.Torej, mašino bom dal obnoviti. Sem se menil z servisom iz Krškega, kateri popravlja samo dci motorje. Prišel bo z šlepo po avto v Velenje in ga odpeljal, mašino bodo vzeli ven in obnovili vse. Torej nove ojnice, batni obročki, tesnila, vse gre na prvo brušenje,vsi novi ležaji, obnova glave itd. To bo stalo 700€, mašina bo imela 0 km prevoženih dejansko, swap pride 250 € pa šlep 100€, torej za dobrega jurja imam komplet obnovljeno mašino z enoletno garancijo ne glede na prevožene kilometre. Glede na to, da so turbine po 600€, pa so potrošni material, se mi ne zdi tako pretirano. pa vse naredijo v kompletu. Aja, pa še nosilce za motor bom nove kupil, ker bo že zunaj, ker so že pošteno tresli. Za info: http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=6227563" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaj pa bosch pumpa in šobe?...
Nisem dopisal, so mi na Renoju odprli karter, pa je takoj postavil diagnozo,torej na prvi ojnici je ležaj šel, kar orng luft je naredilo.
No, po svoje si imel srečo, da ti ni ojnico odtrgalo. Sicer bi lahko imel luknjo v bloku in motor za rezervne dele.
lp,
Luka
lp,
Luka
Lepo bi bilo če bi kaj napisal kako si prišel skozi z obnovo motorja, če je vse bilo tako, kot je bilo obljubljeno in ostalo.fuegogt napisal/-a:Peljemo se iz MB, prehitevam na AC avto in ga nateram do 180kmh v šesti prestavi. To je trajalo kakšnih 5 sekund, nato sem spustil gas, tako, da je avto sam zaviral do 130kmh. Ko sem spet dodal gas, je začelo nekaj narahlo pokati, glasnost se je zvezno povečevala. K sreči se je to zgodilo ravno nekaj 100m pred postajališčem, tako, da sem hitro ustavil in ugasnil avto. Mislil sem da tolče kakšen pleh ali plastika, vendar ni nič kazalo na to. Potem sem še enkrat prižgal avto in: avto normalno vžge, vendar se v predelu motorja sliši nenormalno glasen kovinski zvok, recimo tako, kot bi ventil zabilo ali kaj odlomilo.Torej, mašino bom dal obnoviti. Sem se menil z servisom iz Krškega, kateri popravlja samo dci motorje. Prišel bo z šlepo po avto v Velenje in ga odpeljal, mašino bodo vzeli ven in obnovili vse. Torej nove ojnice, batni obročki, tesnila, vse gre na prvo brušenje,vsi novi ležaji, obnova glave itd. To bo stalo 700€, mašina bo imela 0 km prevoženih dejansko, swap pride 250 € pa šlep 100€, torej za dobrega jurja imam komplet obnovljeno mašino z enoletno garancijo ne glede na prevožene kilometre. Glede na to, da so turbine po 600€, pa so potrošni material, se mi ne zdi tako pretirano. pa vse naredijo v kompletu. Aja, pa še nosilce za motor bom nove kupil, ker bo že zunaj, ker so že pošteno tresli. Za info: http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=6227563" onclick="window.open(this.href);return false;
Link ti ne deluje